Fenykl je zelenina plná výrazné, aromatické chuti. Je známá pro svůj pozitivní vliv proti nadýmání. Fenykl je také zdrojem vitamínů A, C a vlákniny. Připravte si tento fenyklový salát, který je lehký, voňavý a plný sladkého ovoce.
Porce: 2
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Bezlepkové.
Ingredience
- 1 fenykl
- 1 sladké jablko
- 2 pomeranče
- 1 menší červená cibule
- 2 plátky kuřecích prsou
- 2 lžičky koření Garam Masala
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky medu
- sůl, pepř
Postup
- Ovoce, zeleninu a maso omyjte a očistěte.
- Maso naložte do směsi koření a řepkového oleje. Na pánvi jej pak zprudka opečte.
- Mezitím nakrájejte fenykl a jablko na nudličky. Červenou cibuli a pomeranče nakrájejte na plátky.
- V menší misce smíchejte olivový olej, plnotučnou hořčici, med, sůl a pepř.
- Ovoce a zeleninu dejte do větší mísy, přidejte zálivku a vše důkladně promíchejte.
- Na talíř připravte hotový salát, ozdobte jej opečeným masem a podávejte.
Náš tip
Salát ozdobte granátovým jablkem.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou
Vyzkoušejte recept na netradiční hrachovou kaši. Ta je krásně jemná a krémová. Výborně ji doplňuje sladká karamelizovaná cibulka a mrkev.
Čtěte dál
„Oreo“ smetanový chia pudink
Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...

Hustá jarní zeleninová polévka
Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.

Jarní přepuštěné bylinkové máslo
Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...
Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou
Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje příjemný pocit v žaludku.

Velikonoční mandlový mazanec
Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem
Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...

Domácí špaldový chléb
Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...

Medové dortíčky s vlašskými ořechy
Medové dortíčky jsou křehké, jemné a krásně voňavé po medu. Krém ze slaného karamelu a mascarpone jim dodá svěží nádech, který si zamiluje...

Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem
Špaldové těsto v kombinaci s třešněmi a čokoládovým pudinkem vytvoří výborný dezert, který si zamiluje celá rodina. Díky pudinku bude...

Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem
Zapečené plněné brambory se skvěle se hodí jako příloha či hlavní chod. Do směsi můžete volit různé ingredience a měnit je podle chuti....

Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny
Omáčka z pečené zeleniny příjemně ladí s bramborovými noky. Ricotta omáčku krásně zjemní a bazalka provoní. Vyzkoušejte omáčku podávat...

Jemné citronové palačinky s lesním ovocem
Výborné sladké palačinky zpříjemní každou snídani. Díky rýžové mouce jsou jemné a v tomto případě krásně voní po citronu. Palačinky...