Čokoládové brownie s třešněmi

Čokoládové brownie s třešněmi
zdroj: Kristýna Martínková

Brownie je čokoládový vláčný dezert původem ze Spojených států. Vyzkoušejte jeho sezónní verzi se sladkými třešněmi.

Porce: 8
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 25 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience (forma cca 16x26 cm)

  • 50 g špaldové mouky
  • 15 g kokosové mouky
  • 3 vejce
  • 150 g hořké čokolády (min 80 %)
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • ½ lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • ½ lžičky sušené vanilky
  • 30 g třešní
  • špetka soli

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte kokosovým olejem. Třešně omyjte a vypeckujte.
  2. Ve vodní lázni rozpusťte kokosový olej s čokoládou a nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte špaldovou a kokosovou mouku, kakao, vanilku a prášek do pečiva.
  4. Ve vyšší nádobě prošlehejte vejce s medem a špetkou soli. Směs vajec smíchejte s čokoládou a poté postupně přimíchávejte sypkou směs.
  5. Těsto nalejte do formy, povrch ozdobte třešněmi a dejte péci na cca 25 minut. Brownie by mělo být na povrchu pevné a uvnitř vláčné.
  6. Po vychladnutí dezert nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Při přípravě dbejte na to, aby všechny ingredience byly pokojové teploty.  

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Slaná granola se semínky a ořechy

Slaná granola se semínky a ořechy

Domácí pečenou granolu nemusíte připravovat jen na sladko. Vyzkoušejte i její slanou verzi. Můžete ji podle libosti a chutí měnit. Ideální je pak v kombinaci s krémovou polévkou, jogurtem či domácí tvarohovou...

Čtěte dál
Francouzský toast s ořechy a kokosem

Francouzský toast s ořechy a kokosem

Francouzský toast je skvělou verzí snídaně, kterou si oblíbí, jak děti, tak dospělí. Skořice a opečené ořechy zpříjemní chladná zimní...
Skořicovo-čokoládový závin s ořechy

Skořicovo-čokoládový závin s ořechy

Kynuté záviny krásně voní po skořici a hořké čokoládě. Můžete si je dopřát na snídani či svačinu a poslouží i jako skvělý dezert.
Silvestrovské sýrové kuličky s parmezánem

Silvestrovské sýrové kuličky s parmezánem

Na silvestrovské oslavy připravte tyto rychlé parmazánové kuličky. Ty podávejte s krekry, zeleninou, či zeleninovými chipsy. Sýrové...
Medové marokánky s ovocem, ořechy a čokoládou

Medové marokánky s ovocem, ořechy a čokoládou

Marokánky neboli florentýnky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Sušené ovoce a ořechy vybírejte podle libosti. Výborné jsou také s kandovanou...
Lískooříškový krém s kakaovým máslem

Lískooříškový krém s kakaovým máslem

Vyzkoušejte výborný univerzální recept na krémovou pomazánku. Lískooříškový krém se skvěle hodí k palačinkám či na chleba. V období...
Domácí vanilkové loupáky

Domácí vanilkové loupáky

Domácím loupákům se nic nevyrovná. Jsou jednoduché na přípravu, krásně voní a nejlepší jsou po upečení. Podávejte je potřené máslem,...
Bramborový krém se slaninou, parmezánem a muškátovým oříškem

Bramborový krém se slaninou, parmezánem a muškátovým oříškem

Podzimní období je ideální pro přípravu sytých krémových polévek. Můžete si je připravit jak na oběd, tak také jako lehkou večeři....
Vaječná omeleta s rajčaty a bazalkou

Vaječná omeleta s rajčaty a bazalkou

Vaječná omeleta je rychlá, jednoduchá a můžete ji dochutit podle libosti. Doplňte ji kváskovým chlebem a také menším zeleninovým salátem....
Teplý podzimní salát s grilovanou zeleninou

Teplý podzimní salát s grilovanou zeleninou

Saláty jsou výborné i v chladnějším podzimním období. Dopřejte si je s pečenou sezónní zeleninou a lehkou zálivkou. Vařené vejce je...
Muffiny s červenou řepou a hořkou čokoládou

Muffiny s červenou řepou a hořkou čokoládou

Podzimní muffiny voní krásně po skořici a díky červené řepě jsou vláčné i pár dnů po upečení. Jsou přirozeně sladké a s bílým jogurtem...
Kroupoto na víně s kuřecím masem a parmezánem

Kroupoto na víně s kuřecím masem a parmezánem

Připravte si doma jednoduché rychlé kroupoto. Je příjemně jemné, krémové a plné výrazné vinné chuti. Recept je inspirován italským...