Čokoládové brownie s třešněmi

Čokoládové brownie s třešněmi
zdroj: Kristýna Martínková

Brownie je čokoládový vláčný dezert původem ze Spojených států. Vyzkoušejte jeho sezónní verzi se sladkými třešněmi.

Porce: 8
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 25 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience (forma cca 16x26 cm)

  • 50 g špaldové mouky
  • 15 g kokosové mouky
  • 3 vejce
  • 150 g hořké čokolády (min 80 %)
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • ½ lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • ½ lžičky sušené vanilky
  • 30 g třešní
  • špetka soli

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte kokosovým olejem. Třešně omyjte a vypeckujte.
  2. Ve vodní lázni rozpusťte kokosový olej s čokoládou a nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte špaldovou a kokosovou mouku, kakao, vanilku a prášek do pečiva.
  4. Ve vyšší nádobě prošlehejte vejce s medem a špetkou soli. Směs vajec smíchejte s čokoládou a poté postupně přimíchávejte sypkou směs.
  5. Těsto nalejte do formy, povrch ozdobte třešněmi a dejte péci na cca 25 minut. Brownie by mělo být na povrchu pevné a uvnitř vláčné.
  6. Po vychladnutí dezert nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Při přípravě dbejte na to, aby všechny ingredience byly pokojové teploty.  

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Křupavé kuřecí řízečky s lehkým bramborovým salátem

Křupavé kuřecí řízečky s lehkým bramborovým salátem

Kuřecí řízečky s bramborovým salátem jsou skvělou volbou pro rodinný oběd. Kuřecí maso je díky jogurtu šťavnaté a ve spojení s kukuřičnou moukou krásně křupavé. Bramborový salát je lehký a k řízečkům se...

Čtěte dál
Hrušky na víně s vanilkovým krémem

Hrušky na víně s vanilkovým krémem

Září je v mnoha oblastech měsícem vína. Hrušky vařené ve víně jsou výborné a zpříjemní vám nastávající chladnější podzimní dny. Vyzkoušejte...
Tvarohový pribiňáček s ovocem

Tvarohový pribiňáček s ovocem

Vyzkoušejte doma připravit domácí pribináček, kterým potěšíte hlavně dětské mlsné jazýčky. Doplňte ho oblíbeným ovocem a zabalte ho...
Lilkové minihamburgery

Lilkové minihamburgery

Klasické hamburgery zná jistě každý a má ně svůj unikátní recept. Odlehčenou verzí, kterou můžete připravit jak doma v troubě, tak...
Tvarohový dezert s malinovým rozvarem

Tvarohový dezert s malinovým rozvarem

Maliny a lehké tvarohové dezerty k létu neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte verzi inspirovanou tradičním italským tiramisu. Vykouzlíte...
Cuketové lasagne s hovězím masem

Cuketové lasagne s hovězím masem

Cukety jsou výbornou svěží letní zeleninou, kterou můžete všestranně v kuchyni využívat. Je vhodná na přípravu odlehčených pokrmů....
Rybízový koláč s kefírem

Rybízový koláč s kefírem

Rybíz patří mezi naše sezónní bobulovité ovoce, které je bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho kyselá chuť však ne každému vyhovuje. Vyzkoušejte...
Okurková limonáda s citrusy

Okurková limonáda s citrusy

K létu a teplým dnům neodmyslitelně patří domácí vychlazené limonády. Vyzkoušejte tu z čerstvé salátové okurky, máty a citrusových...
Fenyklový salát s jablky a pomeranči

Fenyklový salát s jablky a pomeranči

Fenykl je zelenina plná výrazné, aromatické chuti. Je známá pro svůj pozitivní vliv proti nadýmání. Fenykl je také zdrojem vitamínů...
Letní závitky s tofu, mangem a arašídovou omáčkou

Letní závitky s tofu, mangem a arašídovou omáčkou

Letní závitky jsou skvělou volbou do horkých letních dní – jsou totiž lehké a navíc rychlé na přípravu. Podávají se s lahodnou arašídovou...
Mangová zmrzlina s kokosovým krémem

Mangová zmrzlina s kokosovým krémem

K létu a letním prázdninám neodmyslitelně patří zmrzlina. Vyzkoušejte si ji připravit během pár minut doma. Ochutnejte kombinaci mangového...
Letní jahodový salát s pomeranči

Letní jahodový salát s pomeranči

Letní horké dny vybízejí k lehkým jídlům. Svěží jahodový salát vám bude v létě chutnat. Kombinuje v sobě sezónní ovoce a zeleninu....