Čokoládové brownie s třešněmi

Čokoládové brownie s třešněmi
zdroj: Kristýna Martínková

Brownie je čokoládový vláčný dezert původem ze Spojených států. Vyzkoušejte jeho sezónní verzi se sladkými třešněmi.

Porce: 8
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 25 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience (forma cca 16x26 cm)

  • 50 g špaldové mouky
  • 15 g kokosové mouky
  • 3 vejce
  • 150 g hořké čokolády (min 80 %)
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • ½ lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • ½ lžičky sušené vanilky
  • 30 g třešní
  • špetka soli

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte kokosovým olejem. Třešně omyjte a vypeckujte.
  2. Ve vodní lázni rozpusťte kokosový olej s čokoládou a nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte špaldovou a kokosovou mouku, kakao, vanilku a prášek do pečiva.
  4. Ve vyšší nádobě prošlehejte vejce s medem a špetkou soli. Směs vajec smíchejte s čokoládou a poté postupně přimíchávejte sypkou směs.
  5. Těsto nalejte do formy, povrch ozdobte třešněmi a dejte péci na cca 25 minut. Brownie by mělo být na povrchu pevné a uvnitř vláčné.
  6. Po vychladnutí dezert nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Při přípravě dbejte na to, aby všechny ingredience byly pokojové teploty.  

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Šátečky s tvarohem a marmeládou

Šátečky s tvarohem a marmeládou

Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.