Čokoládové brownie s třešněmi

Čokoládové brownie s třešněmi
zdroj: Kristýna Martínková

Brownie je čokoládový vláčný dezert původem ze Spojených států. Vyzkoušejte jeho sezónní verzi se sladkými třešněmi.

Porce: 8
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 25 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience (forma cca 16x26 cm)

  • 50 g špaldové mouky
  • 15 g kokosové mouky
  • 3 vejce
  • 150 g hořké čokolády (min 80 %)
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • ½ lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • ½ lžičky sušené vanilky
  • 30 g třešní
  • špetka soli

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte kokosovým olejem. Třešně omyjte a vypeckujte.
  2. Ve vodní lázni rozpusťte kokosový olej s čokoládou a nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte špaldovou a kokosovou mouku, kakao, vanilku a prášek do pečiva.
  4. Ve vyšší nádobě prošlehejte vejce s medem a špetkou soli. Směs vajec smíchejte s čokoládou a poté postupně přimíchávejte sypkou směs.
  5. Těsto nalejte do formy, povrch ozdobte třešněmi a dejte péci na cca 25 minut. Brownie by mělo být na povrchu pevné a uvnitř vláčné.
  6. Po vychladnutí dezert nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Při přípravě dbejte na to, aby všechny ingredience byly pokojové teploty.  

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Vyzkoušejte recept na netradiční hrachovou kaši. Ta je krásně jemná a krémová. Výborně ji doplňuje sladká karamelizovaná cibulka a mrkev.

Čtěte dál
„Oreo“ smetanový chia pudink

„Oreo“ smetanový chia pudink

Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...
Hustá jarní zeleninová polévka

Hustá jarní zeleninová polévka

Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.
Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...
Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...
Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...
Domácí špaldový chléb

Domácí špaldový chléb

Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...
Medové dortíčky s vlašskými ořechy

Medové dortíčky s vlašskými ořechy

Medové dortíčky jsou křehké, jemné a krásně voňavé po medu. Krém ze slaného karamelu a mascarpone jim dodá svěží nádech, který si zamiluje...
Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem

Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem

Špaldové těsto v kombinaci s třešněmi a čokoládovým pudinkem vytvoří výborný dezert, který si zamiluje celá rodina. Díky pudinku bude...
Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem

Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem

Zapečené plněné brambory se skvěle se hodí jako příloha či hlavní chod. Do směsi můžete volit různé ingredience a měnit je podle chuti....
Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny

Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny

Omáčka z pečené zeleniny příjemně ladí s bramborovými noky. Ricotta omáčku krásně zjemní a bazalka provoní. Vyzkoušejte omáčku podávat...
Jemné citronové palačinky s lesním ovocem

Jemné citronové palačinky s lesním ovocem

Výborné sladké palačinky zpříjemní každou snídani. Díky rýžové mouce jsou jemné a v tomto případě krásně voní po citronu. Palačinky...