Hrušky na víně s vanilkovým krémem

Hrušky na víně s vanilkovým krémem
zdroj: Kristýna Martínková

Září je v mnoha oblastech měsícem vína. Hrušky vařené ve víně jsou výborné a zpříjemní vám nastávající chladnější podzimní dny. Vyzkoušejte je s vanilkový krémem či kopečkem vanilkové zmrzliny.

Porce: 6
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience
Na hrušky

  • 12 menších hrušek
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 500 ml červeného vína
  • 3 celé skořice
  • 1 badyán
  • lžička hřebíčku

Na krém

  • 500 ml mléka
  • sáček vanilkového pudinku
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 20 g vanilkového cukru
  • ½ lžičky sušené vanilky
  • kůra z ½ citronu
  • špetka soli

Postup

  1. Hrušky omyjte a oloupejte.
  2. V menším hrnci nechte zkaramelizovat třtinový cukru.
  3. Do hrnce přidejte koření, víno, hrušky a vařte cca 20 minut do změknutí.
  4. Mezitím si připravte krém. Pudink uvařte z mléka a vanilkového cukru podle návodu.
  5. Do ještě teplého pudinku přidejte, vanilku, kůru z citronu, špetku soli a tvaroh. Vše důkladně promíchejte.
  6. Hrušky vyndejte z hrnce a podávejte je horké s vanilkovým krémem.

Náš tip
Hrušky můžete dosladit čekankovým sirupem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Slaná granola se semínky a ořechy

Slaná granola se semínky a ořechy

Domácí pečenou granolu nemusíte připravovat jen na sladko. Vyzkoušejte i její slanou verzi. Můžete ji podle libosti a chutí měnit. Ideální je pak v kombinaci s krémovou polévkou, jogurtem či domácí tvarohovou...

Čtěte dál
Francouzský toast s ořechy a kokosem

Francouzský toast s ořechy a kokosem

Francouzský toast je skvělou verzí snídaně, kterou si oblíbí, jak děti, tak dospělí. Skořice a opečené ořechy zpříjemní chladná zimní...
Skořicovo-čokoládový závin s ořechy

Skořicovo-čokoládový závin s ořechy

Kynuté záviny krásně voní po skořici a hořké čokoládě. Můžete si je dopřát na snídani či svačinu a poslouží i jako skvělý dezert.
Silvestrovské sýrové kuličky s parmezánem

Silvestrovské sýrové kuličky s parmezánem

Na silvestrovské oslavy připravte tyto rychlé parmazánové kuličky. Ty podávejte s krekry, zeleninou, či zeleninovými chipsy. Sýrové...
Medové marokánky s ovocem, ořechy a čokoládou

Medové marokánky s ovocem, ořechy a čokoládou

Marokánky neboli florentýnky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Sušené ovoce a ořechy vybírejte podle libosti. Výborné jsou také s kandovanou...
Lískooříškový krém s kakaovým máslem

Lískooříškový krém s kakaovým máslem

Vyzkoušejte výborný univerzální recept na krémovou pomazánku. Lískooříškový krém se skvěle hodí k palačinkám či na chleba. V období...
Domácí vanilkové loupáky

Domácí vanilkové loupáky

Domácím loupákům se nic nevyrovná. Jsou jednoduché na přípravu, krásně voní a nejlepší jsou po upečení. Podávejte je potřené máslem,...
Bramborový krém se slaninou, parmezánem a muškátovým oříškem

Bramborový krém se slaninou, parmezánem a muškátovým oříškem

Podzimní období je ideální pro přípravu sytých krémových polévek. Můžete si je připravit jak na oběd, tak také jako lehkou večeři....
Vaječná omeleta s rajčaty a bazalkou

Vaječná omeleta s rajčaty a bazalkou

Vaječná omeleta je rychlá, jednoduchá a můžete ji dochutit podle libosti. Doplňte ji kváskovým chlebem a také menším zeleninovým salátem....
Teplý podzimní salát s grilovanou zeleninou

Teplý podzimní salát s grilovanou zeleninou

Saláty jsou výborné i v chladnějším podzimním období. Dopřejte si je s pečenou sezónní zeleninou a lehkou zálivkou. Vařené vejce je...
Muffiny s červenou řepou a hořkou čokoládou

Muffiny s červenou řepou a hořkou čokoládou

Podzimní muffiny voní krásně po skořici a díky červené řepě jsou vláčné i pár dnů po upečení. Jsou přirozeně sladké a s bílým jogurtem...
Kroupoto na víně s kuřecím masem a parmezánem

Kroupoto na víně s kuřecím masem a parmezánem

Připravte si doma jednoduché rychlé kroupoto. Je příjemně jemné, krémové a plné výrazné vinné chuti. Recept je inspirován italským...