Hrušky na víně s vanilkovým krémem

Hrušky na víně s vanilkovým krémem
zdroj: Kristýna Martínková

Září je v mnoha oblastech měsícem vína. Hrušky vařené ve víně jsou výborné a zpříjemní vám nastávající chladnější podzimní dny. Vyzkoušejte je s vanilkový krémem či kopečkem vanilkové zmrzliny.

Porce: 6
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience
Na hrušky

  • 12 menších hrušek
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 500 ml červeného vína
  • 3 celé skořice
  • 1 badyán
  • lžička hřebíčku

Na krém

  • 500 ml mléka
  • sáček vanilkového pudinku
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 20 g vanilkového cukru
  • ½ lžičky sušené vanilky
  • kůra z ½ citronu
  • špetka soli

Postup

  1. Hrušky omyjte a oloupejte.
  2. V menším hrnci nechte zkaramelizovat třtinový cukru.
  3. Do hrnce přidejte koření, víno, hrušky a vařte cca 20 minut do změknutí.
  4. Mezitím si připravte krém. Pudink uvařte z mléka a vanilkového cukru podle návodu.
  5. Do ještě teplého pudinku přidejte, vanilku, kůru z citronu, špetku soli a tvaroh. Vše důkladně promíchejte.
  6. Hrušky vyndejte z hrnce a podávejte je horké s vanilkovým krémem.

Náš tip
Hrušky můžete dosladit čekankovým sirupem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Ranní kuskus s meruňkami a mátou

Ranní kuskus s meruňkami a mátou

Kuskus vařený v mléce je skvělou obměnou ranních kaší. Meruňky kuskus osladí, máta příjemně provoní a výborná snídaně je na stole.

Čtěte dál
Špenátové lasagne s mozzarellou a parmezánem

Špenátové lasagne s mozzarellou a parmezánem

Lasagne lze připravit na několik různých způsobů. Výborné jsou jak sladké, tak slané varianty. Recept na ty špenátové je velice jednoduchý....
Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat

Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat

Zahrádky se pomalu začínají plnit šťavnatými rajčaty a omáčky z těch čerstvých jsou prostě ty nejlepší. Vyzkoušejte recept na rychlé...
Cukeťáky s cibulkou a tofu

Cukeťáky s cibulkou a tofu

Využijte sezóny cuket a připravte si výborné cuketové placky. Cukeťáky jsou letní obměnou klasických bramboráků. Jsou lehké, voňavé...
Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Vyzkoušejte recept na netradiční hrachovou kaši. Ta je krásně jemná a krémová. Výborně ji doplňuje sladká karamelizovaná cibulka a...
„Oreo“ smetanový chia pudink

„Oreo“ smetanový chia pudink

Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...
Hustá jarní zeleninová polévka

Hustá jarní zeleninová polévka

Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.
Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...
Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou

Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou

Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje...
Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...
Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...
Domácí špaldový chléb

Domácí špaldový chléb

Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...