Hrušky na víně s vanilkovým krémem

Hrušky na víně s vanilkovým krémem
zdroj: Kristýna Martínková

Září je v mnoha oblastech měsícem vína. Hrušky vařené ve víně jsou výborné a zpříjemní vám nastávající chladnější podzimní dny. Vyzkoušejte je s vanilkový krémem či kopečkem vanilkové zmrzliny.

Porce: 6
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience
Na hrušky

  • 12 menších hrušek
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 500 ml červeného vína
  • 3 celé skořice
  • 1 badyán
  • lžička hřebíčku

Na krém

  • 500 ml mléka
  • sáček vanilkového pudinku
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 20 g vanilkového cukru
  • ½ lžičky sušené vanilky
  • kůra z ½ citronu
  • špetka soli

Postup

  1. Hrušky omyjte a oloupejte.
  2. V menším hrnci nechte zkaramelizovat třtinový cukru.
  3. Do hrnce přidejte koření, víno, hrušky a vařte cca 20 minut do změknutí.
  4. Mezitím si připravte krém. Pudink uvařte z mléka a vanilkového cukru podle návodu.
  5. Do ještě teplého pudinku přidejte, vanilku, kůru z citronu, špetku soli a tvaroh. Vše důkladně promíchejte.
  6. Hrušky vyndejte z hrnce a podávejte je horké s vanilkovým krémem.

Náš tip
Hrušky můžete dosladit čekankovým sirupem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Křupavé kuřecí řízečky s lehkým bramborovým salátem

Křupavé kuřecí řízečky s lehkým bramborovým salátem

Kuřecí řízečky s bramborovým salátem jsou skvělou volbou pro rodinný oběd. Kuřecí maso je díky jogurtu šťavnaté a ve spojení s kukuřičnou moukou krásně křupavé. Bramborový salát je lehký a k řízečkům se...

Čtěte dál
Tvarohový pribiňáček s ovocem

Tvarohový pribiňáček s ovocem

Vyzkoušejte doma připravit domácí pribináček, kterým potěšíte hlavně dětské mlsné jazýčky. Doplňte ho oblíbeným ovocem a zabalte ho...
Lilkové minihamburgery

Lilkové minihamburgery

Klasické hamburgery zná jistě každý a má ně svůj unikátní recept. Odlehčenou verzí, kterou můžete připravit jak doma v troubě, tak...
Hovězí pastrami sendvič s opečenou cibulkou

Hovězí pastrami sendvič s opečenou cibulkou

Pastrami jsou tenké plátky libového hovězího masa. Ty jsou oblíbené pro svoji jemnou masovou chuť. Skvěle se hodí do domácích sendvičů....
Cuketové lasagne s hovězím masem

Cuketové lasagne s hovězím masem

Cukety jsou výbornou svěží letní zeleninou, kterou můžete všestranně v kuchyni využívat. Je vhodná na přípravu odlehčených pokrmů....
Rybízový koláč s kefírem

Rybízový koláč s kefírem

Rybíz patří mezi naše sezónní bobulovité ovoce, které je bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho kyselá chuť však ne každému vyhovuje. Vyzkoušejte...
Čokoládové brownie s třešněmi

Čokoládové brownie s třešněmi

Brownie je čokoládový vláčný dezert původem ze Spojených států. Vyzkoušejte jeho sezónní verzi se sladkými třešněmi.
Okurková limonáda s citrusy

Okurková limonáda s citrusy

K létu a teplým dnům neodmyslitelně patří domácí vychlazené limonády. Vyzkoušejte tu z čerstvé salátové okurky, máty a citrusových...
Fenyklový salát s jablky a pomeranči

Fenyklový salát s jablky a pomeranči

Fenykl je zelenina plná výrazné, aromatické chuti. Je známá pro svůj pozitivní vliv proti nadýmání. Fenykl je také zdrojem vitamínů...
Letní závitky s tofu, mangem a arašídovou omáčkou

Letní závitky s tofu, mangem a arašídovou omáčkou

Letní závitky jsou skvělou volbou do horkých letních dní – jsou totiž lehké a navíc rychlé na přípravu. Podávají se s lahodnou arašídovou...
Mangová zmrzlina s kokosovým krémem

Mangová zmrzlina s kokosovým krémem

K létu a letním prázdninám neodmyslitelně patří zmrzlina. Vyzkoušejte si ji připravit během pár minut doma. Ochutnejte kombinaci mangového...
Letní jahodový salát s pomeranči

Letní jahodový salát s pomeranči

Letní horké dny vybízejí k lehkým jídlům. Svěží jahodový salát vám bude v létě chutnat. Kombinuje v sobě sezónní ovoce a zeleninu....