Křupavé kuřecí řízečky s lehkým bramborovým salátem

Křupavé kuřecí řízečky s lehkým bramborovým salátem
zdroj: Kristýna Martínková

Kuřecí řízečky s bramborovým salátem jsou skvělou volbou pro rodinný oběd. Kuřecí maso je díky jogurtu šťavnaté a ve spojení s kukuřičnou moukou krásně křupavé. Bramborový salát je lehký a k řízečkům se skvěle hodí.

Porce: 4
Doba přípravy: 60 minut
Označení: Bezlepkové.

Ingredience

Kuřecí řízečky

  • 700 g kuřecích prsou
  • 500 g bílého jogurtu
  • 3 vejce
  • 3 lžičky sušeného medvědího česneku
  • 400 g kukuřičné mouky
  • 0,5 dcl přepuštěného másla
  • sůl, pepř

Bramborový salát

  • 1 kg brambor
  • 1 větší salátová okurka
  • 3 červené cibule
  • 3 lžíce octa
  • sůl, pepř

Postup

  1. Očistěte, omyjte maso a veškerou zeleninu.
  2. Jogurt smíchejte s vejcem, medvědím česnekem, solí a pepřem. Z kuřecího masa připravte filety, naložte je do jogurtu a nechte je v lednici odpočívat alespoň 12 hodin.
  3. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a nakrájejte na plátky. Salátovou okurku a červenou cibuli nakrájejte na velmi tenké plátky.
  4. Do větší mísy dejte brambory, cibuli, okurku, ocet, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. 
  5. Kuřecí maso vyndejte z jogurtu a obalte jej v kukuřičné mouce.
  6. Ve větší pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a pomalu na něm opékejte kuřecí prsa.
  7. Opečené řízečky podávejte s bramborovým salátem.

Náš tip
Kuřecí prsa na talíři dochuťte pár kapkami citronové šťávy.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Ranní kuskus s meruňkami a mátou

Ranní kuskus s meruňkami a mátou

Kuskus vařený v mléce je skvělou obměnou ranních kaší. Meruňky kuskus osladí, máta příjemně provoní a výborná snídaně je na stole.

Čtěte dál
Špenátové lasagne s mozzarellou a parmezánem

Špenátové lasagne s mozzarellou a parmezánem

Lasagne lze připravit na několik různých způsobů. Výborné jsou jak sladké, tak slané varianty. Recept na ty špenátové je velice jednoduchý....
Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat

Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat

Zahrádky se pomalu začínají plnit šťavnatými rajčaty a omáčky z těch čerstvých jsou prostě ty nejlepší. Vyzkoušejte recept na rychlé...
Cukeťáky s cibulkou a tofu

Cukeťáky s cibulkou a tofu

Využijte sezóny cuket a připravte si výborné cuketové placky. Cukeťáky jsou letní obměnou klasických bramboráků. Jsou lehké, voňavé...
Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Vyzkoušejte recept na netradiční hrachovou kaši. Ta je krásně jemná a krémová. Výborně ji doplňuje sladká karamelizovaná cibulka a...
„Oreo“ smetanový chia pudink

„Oreo“ smetanový chia pudink

Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...
Hustá jarní zeleninová polévka

Hustá jarní zeleninová polévka

Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.
Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...
Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou

Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou

Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje...
Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...
Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...
Domácí špaldový chléb

Domácí špaldový chléb

Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...