Křupavé kuřecí řízečky s lehkým bramborovým salátem

Křupavé kuřecí řízečky s lehkým bramborovým salátem
zdroj: Kristýna Martínková

Kuřecí řízečky s bramborovým salátem jsou skvělou volbou pro rodinný oběd. Kuřecí maso je díky jogurtu šťavnaté a ve spojení s kukuřičnou moukou krásně křupavé. Bramborový salát je lehký a k řízečkům se skvěle hodí.

Porce: 4
Doba přípravy: 60 minut
Označení: Bezlepkové.

Ingredience

Kuřecí řízečky

  • 700 g kuřecích prsou
  • 500 g bílého jogurtu
  • 3 vejce
  • 3 lžičky sušeného medvědího česneku
  • 400 g kukuřičné mouky
  • 0,5 dcl přepuštěného másla
  • sůl, pepř

Bramborový salát

  • 1 kg brambor
  • 1 větší salátová okurka
  • 3 červené cibule
  • 3 lžíce octa
  • sůl, pepř

Postup

  1. Očistěte, omyjte maso a veškerou zeleninu.
  2. Jogurt smíchejte s vejcem, medvědím česnekem, solí a pepřem. Z kuřecího masa připravte filety, naložte je do jogurtu a nechte je v lednici odpočívat alespoň 12 hodin.
  3. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a nakrájejte na plátky. Salátovou okurku a červenou cibuli nakrájejte na velmi tenké plátky.
  4. Do větší mísy dejte brambory, cibuli, okurku, ocet, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. 
  5. Kuřecí maso vyndejte z jogurtu a obalte jej v kukuřičné mouce.
  6. Ve větší pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a pomalu na něm opékejte kuřecí prsa.
  7. Opečené řízečky podávejte s bramborovým salátem.

Náš tip
Kuřecí prsa na talíři dochuťte pár kapkami citronové šťávy.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Šátečky s tvarohem a marmeládou

Šátečky s tvarohem a marmeládou

Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.