Kroupoto na víně s kuřecím masem a parmezánem

Kroupoto na víně s kuřecím masem a parmezánem
zdroj: Kristýna Martínková

Připravte si doma jednoduché rychlé kroupoto. Je příjemně jemné, krémové a plné výrazné vinné chuti. Recept je inspirován italským rizotem, kterému kroupoto chutí pěkně šlape na paty.

Porce: 6
Doba přípravy: 60 minut

Ingredience

  • 350 g krup
  • 600 g kuřecího masa
  • 200 ml bílého vína
  • 2 větší žluté cibule
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g parmezánu
  • balení baby špenátu
  • 2 lžičky majoránky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Kroupy namočte na pár hodin dopředu. Sceďte je a uvařte ve vývaru do měkka.
  2. Cibuli nakrájejte na tenké plátky, kuřecí maso na menší kostky.
  3. V hlubší pánvi rozehřejte řepkový olej. Osmahněte na něm cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidejte maso, sůl, pepř, majoránku a vše společně orestujte.
  4. Poté dejte do masové směsi uvařené kroupy a podlijte je lehce vývarem.
  5. Přidejte víno a alkohol nechte pozvolna odpařit. Doplňte směs baby špenátem a vše společně chvíli povařte.
  6. Kroupoto dochuťte solí a pepřem. Ozdobte jej parmezánem a podávejte.

Náš tip
Pro jemnější chuť pokrmu přidejte 3 lžíce rostlinné smetany.    

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Domácí vanilkové loupáky

Domácí vanilkové loupáky

Domácím loupákům se nic nevyrovná. Jsou jednoduché na přípravu, krásně voní a nejlepší jsou po upečení. Podávejte je potřené máslem, medem či oblíbenou marmeládou.

Čtěte dál
Bramborový krém se slaninou, parmezánem a muškátovým oříškem

Bramborový krém se slaninou, parmezánem a muškátovým oříškem

Podzimní období je ideální pro přípravu sytých krémových polévek. Můžete si je připravit jak na oběd, tak také jako lehkou večeři....
Vaječná omeleta s rajčaty a bazalkou

Vaječná omeleta s rajčaty a bazalkou

Vaječná omeleta je rychlá, jednoduchá a můžete ji dochutit podle libosti. Doplňte ji kváskovým chlebem a také menším zeleninovým salátem....
Teplý podzimní salát s grilovanou zeleninou

Teplý podzimní salát s grilovanou zeleninou

Saláty jsou výborné i v chladnějším podzimním období. Dopřejte si je s pečenou sezónní zeleninou a lehkou zálivkou. Vařené vejce je...
Krémová rýžová kaše s ovocem a ořechy

Krémová rýžová kaše s ovocem a ořechy

Rýže Arborio je ideální jak na přípravu rizota, tak také krémové rýžové kaše. Doplňte ji podzimním ovocem a voňavou skořicí. Na talíři...
Voňavé dýňové lívance

Voňavé dýňové lívance

Podzimní chladná rána jsou tu a příroda se začíná barvit do krásných barev. Připravte si na snídani teplé podzimem provoněné lívance....
Sendvič s krůtím masem, vejcem a avokádem

Sendvič s krůtím masem, vejcem a avokádem

Domácí čerstvé sendviče připravíte rychle doma a můžete si je vzít s sebou kamkoliv na cesty. Jsou plné bílkovin a svěží díky čerstvé...
Špaldové kynuté buchty s povidly

Špaldové kynuté buchty s povidly

Klasické kynuté buchty nesmí chybět na žádném stole. Příprava je časově náročnější, ale jejich vůně a chuť vše vynahradí. Povidla buchty...
Křupavé kuřecí řízečky s lehkým bramborovým salátem

Křupavé kuřecí řízečky s lehkým bramborovým salátem

Kuřecí řízečky s bramborovým salátem jsou skvělou volbou pro rodinný oběd. Kuřecí maso je díky jogurtu šťavnaté a ve spojení s kukuřičnou...
Hrušky na víně s vanilkovým krémem

Hrušky na víně s vanilkovým krémem

Září je v mnoha oblastech měsícem vína. Hrušky vařené ve víně jsou výborné a zpříjemní vám nastávající chladnější podzimní dny. Vyzkoušejte...
Tvarohový pribiňáček s ovocem

Tvarohový pribiňáček s ovocem

Vyzkoušejte doma připravit domácí pribináček, kterým potěšíte hlavně dětské mlsné jazýčky. Doplňte ho oblíbeným ovocem a zabalte ho...
Lilkové minihamburgery

Lilkové minihamburgery

Klasické hamburgery zná jistě každý a má ně svůj unikátní recept. Odlehčenou verzí, kterou můžete připravit jak doma v troubě, tak...