Muffiny s červenou řepou a hořkou čokoládou

Muffiny s červenou řepou a hořkou čokoládou
zdroj: Kristýna Martínková

Podzimní muffiny voní krásně po skořici a díky červené řepě jsou vláčné i pár dnů po upečení. Jsou přirozeně sladké a s bílým jogurtem dostanete výbornou snídani.

Porce: 12 kusů
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience (forma na 12 muffinů)

  • 250 g špaldové mouky
  • 75 g červené řepy
  • 100 g hořké čokolády (min. 80 %)
  • 100 ml řepkového oleje
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička sušené vanilky
  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • špetka soli

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Červenou řepu nastrouhejte najemno. Čokoládu nasekejte nahrubo.
  3. V hlubší míse smíchejte mouku, vanilku, skořici, čokoládu a prášek do pečiva.
  4. V oddělené míse prošlehejte olej společně s vejcem, špetkou soli a medem. Přidejte červenou řepu a vše důkladně promíchejte.
  5. Směs postupně smíchejte se suchými ingrediencemi.
  6. Vymíchejte kompaktní těsto, které nalijte do formy na muffiny.
  7. Muffinky pečte cca 20 minut a před vyndáním je překontrolujte špejlí.
  8. Nechte je vychladnout a podávejte.

Náš tip
Vyzkoušejte muffiny i s bílou čokoládou.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Vyzkoušejte recept na netradiční hrachovou kaši. Ta je krásně jemná a krémová. Výborně ji doplňuje sladká karamelizovaná cibulka a mrkev.

Čtěte dál
„Oreo“ smetanový chia pudink

„Oreo“ smetanový chia pudink

Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...
Hustá jarní zeleninová polévka

Hustá jarní zeleninová polévka

Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.
Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...
Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...
Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...
Domácí špaldový chléb

Domácí špaldový chléb

Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...
Medové dortíčky s vlašskými ořechy

Medové dortíčky s vlašskými ořechy

Medové dortíčky jsou křehké, jemné a krásně voňavé po medu. Krém ze slaného karamelu a mascarpone jim dodá svěží nádech, který si zamiluje...
Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem

Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem

Špaldové těsto v kombinaci s třešněmi a čokoládovým pudinkem vytvoří výborný dezert, který si zamiluje celá rodina. Díky pudinku bude...
Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem

Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem

Zapečené plněné brambory se skvěle se hodí jako příloha či hlavní chod. Do směsi můžete volit různé ingredience a měnit je podle chuti....
Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny

Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny

Omáčka z pečené zeleniny příjemně ladí s bramborovými noky. Ricotta omáčku krásně zjemní a bazalka provoní. Vyzkoušejte omáčku podávat...
Jemné citronové palačinky s lesním ovocem

Jemné citronové palačinky s lesním ovocem

Výborné sladké palačinky zpříjemní každou snídani. Díky rýžové mouce jsou jemné a v tomto případě krásně voní po citronu. Palačinky...