Kuřecí prsa s bylinkami a sezónní zeleninou

Kuřecí prsa s bylinkami a sezónní zeleninou
zdroj: Kristýna Martínková

Pokrmy z jednoho pekáče jsou snadné a často i rychlé na přípravu. Veškeré ingredience se nakrájí, vloží do zapékací mísy a zbytek práce odvede trouba. Kuřecí maso je po upečení šťavnaté s výbornou zeleninovou omáčkou.

Porce: 6
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 60 minut
Označení: Bezlepkové

  • 800 g kuřecích prsou
  • 4 větší mrkve
  • 2 větší petržele
  • 1 větší pórek
  • 2 větší červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 0,7 l vody
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • ½ lžičky libečku
  • ½ lžičky majoránky
  • ½ lžičky petržele
  • sůl, pepř

Postup

  1. Kuřecí prsa a veškerou zeleninu omyjte, očistěte.
  2. Kuřecí prsa ochuťte solí, pepřem a bylinkami. Zeleninu nakrájejte na kolečka.
  3. V pánvi rozehřejte řepkový olej a kuřecí prsa na něm nechte krátce zprudka zatáhnout.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. Do zapékací mísy dejte kuřecí prsa, nakrájenou zeleninu, sůl, pepř a podlijte vše vodou.
  5. Směs dejte péct do trouby na cca 50–60 minut, dokud není zelenina měkká a maso se nerozpadá.
  6. Pečená kuřecí prsa podávejte ideálně s jasmínovou rýží nebo přílohou dle vaší preference.
Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

„Oreo“ smetanový chia pudink

„Oreo“ smetanový chia pudink

Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k odpolední kávě.

Čtěte dál
Hustá jarní zeleninová polévka

Hustá jarní zeleninová polévka

Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.
Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...
Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou

Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou

Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje...
Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...
Domácí špaldový chléb

Domácí špaldový chléb

Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...
Medové dortíčky s vlašskými ořechy

Medové dortíčky s vlašskými ořechy

Medové dortíčky jsou křehké, jemné a krásně voňavé po medu. Krém ze slaného karamelu a mascarpone jim dodá svěží nádech, který si zamiluje...
Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem

Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem

Špaldové těsto v kombinaci s třešněmi a čokoládovým pudinkem vytvoří výborný dezert, který si zamiluje celá rodina. Díky pudinku bude...
Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem

Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem

Zapečené plněné brambory se skvěle se hodí jako příloha či hlavní chod. Do směsi můžete volit různé ingredience a měnit je podle chuti....
Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny

Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny

Omáčka z pečené zeleniny příjemně ladí s bramborovými noky. Ricotta omáčku krásně zjemní a bazalka provoní. Vyzkoušejte omáčku podávat...
Jemné citronové palačinky s lesním ovocem

Jemné citronové palačinky s lesním ovocem

Výborné sladké palačinky zpříjemní každou snídani. Díky rýžové mouce jsou jemné a v tomto případě krásně voní po citronu. Palačinky...
Zapečené smetanové brambory s brokolicí

Zapečené smetanové brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí jsou bezlepkovým pokrmem, vhodným pro vegetariány. Recept je nenáročný a pokrm je velmi rychle hotový....