Kuřecí prsa s bylinkami a sezónní zeleninou

Kuřecí prsa s bylinkami a sezónní zeleninou
zdroj: Kristýna Martínková

Pokrmy z jednoho pekáče jsou snadné a často i rychlé na přípravu. Veškeré ingredience se nakrájí, vloží do zapékací mísy a zbytek práce odvede trouba. Kuřecí maso je po upečení šťavnaté s výbornou zeleninovou omáčkou.

Porce: 6
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 60 minut
Označení: Bezlepkové

  • 800 g kuřecích prsou
  • 4 větší mrkve
  • 2 větší petržele
  • 1 větší pórek
  • 2 větší červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 0,7 l vody
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • ½ lžičky libečku
  • ½ lžičky majoránky
  • ½ lžičky petržele
  • sůl, pepř

Postup

  1. Kuřecí prsa a veškerou zeleninu omyjte, očistěte.
  2. Kuřecí prsa ochuťte solí, pepřem a bylinkami. Zeleninu nakrájejte na kolečka.
  3. V pánvi rozehřejte řepkový olej a kuřecí prsa na něm nechte krátce zprudka zatáhnout.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. Do zapékací mísy dejte kuřecí prsa, nakrájenou zeleninu, sůl, pepř a podlijte vše vodou.
  5. Směs dejte péct do trouby na cca 50–60 minut, dokud není zelenina měkká a maso se nerozpadá.
  6. Pečená kuřecí prsa podávejte ideálně s jasmínovou rýží nebo přílohou dle vaší preference.
Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Vánoční perníkové kuličky

Vánoční perníkové kuličky

Vánoční kuličky jsou jemné, vláčné a plné perníkové chuti. Arašídové máslo jim dodá jinakost, ale i zdravé tuky.

Čtěte dál
Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně...
Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...
Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...
Smetanová panna cotta s ovocem

Smetanová panna cotta s ovocem

Panna cotta je lehký dezert, který je snadný a jeho příprava zabere jen chvíli. Doplňte jej o oblíbené ovoce a skvělá dobrota je na...
Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony

Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony

Zpříjemněte si chladné podzimní dny voňavou dýňovou polévkou. Ta je zahuštěna červenou čočkou, která je jemná a dobře stravitelná....
Tvarohoví šneci s mákem a ořechy

Tvarohoví šneci s mákem a ořechy

Šneci z tvarohového těsta jsou krásně vláční a vydrží tak i několik dní. Maková náplň s ořechy je hutná a díky tvarohu příjemně jemná.
Rýžovo-jáhlová kaše s kokosem, karamelem a fíky

Rýžovo-jáhlová kaše s kokosem, karamelem a fíky

S příchodem podzimu jsou výbornou volbou ke snídani teplé kaše. Rýžovo-jáhlová kaše je přirozeně bezlepková a sladkou chuť ji dodává...
Dýňové rizoto s ořechy, slaninou a granátovým jablkem

Dýňové rizoto s ořechy, slaninou a granátovým jablkem

Vyzkoušejte obměnit klasické italské rizoto a doplnit jej o barvy a vůně podzimu. Dýně rizoto krásně zjemní. Slanina s ořechy v rizotu...
Hruškový chlebíček s ořechy

Hruškový chlebíček s ořechy

Hrušky jsou znakem podzimu. Jsou skvělé na přípravu různých moučníků. Hruškový chlebíček krásně voní, je díky ovoci vláčný a ořechy...
Domácí skořicové „cini minis“

Domácí skořicové „cini minis“

Domácí „Cini Minis“ jsou krásně křupavé a plné skořice. Při přípravě si ohlídáte množství přidaného cukru a společně s tvarohem vytvoříte...
Hrušková marmeláda provoněná kořením

Hrušková marmeláda provoněná kořením

Hrušková marmeláda je krásně provoněna kořením a můžete ji připravovat po celý rok. Ve sklenici vydrží několik měsíců a hodí se jak...