Pokrmy z jednoho pekáče jsou snadné a často i rychlé na přípravu. Veškeré ingredience se nakrájí, vloží do zapékací mísy a zbytek práce odvede trouba. Kuřecí maso je po upečení šťavnaté s výbornou zeleninovou omáčkou.
Porce: 6
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 60 minut
Označení: Bezlepkové
- 800 g kuřecích prsou
- 4 větší mrkve
- 2 větší petržele
- 1 větší pórek
- 2 větší červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 0,7 l vody
- 4 lžíce řepkového oleje
- ½ lžičky libečku
- ½ lžičky majoránky
- ½ lžičky petržele
- sůl, pepř
Postup
- Kuřecí prsa a veškerou zeleninu omyjte, očistěte.
- Kuřecí prsa ochuťte solí, pepřem a bylinkami. Zeleninu nakrájejte na kolečka.
- V pánvi rozehřejte řepkový olej a kuřecí prsa na něm nechte krátce zprudka zatáhnout.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Do zapékací mísy dejte kuřecí prsa, nakrájenou zeleninu, sůl, pepř a podlijte vše vodou.
- Směs dejte péct do trouby na cca 50–60 minut, dokud není zelenina měkká a maso se nerozpadá.
- Pečená kuřecí prsa podávejte ideálně s jasmínovou rýží nebo přílohou dle vaší preference.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

„Oreo“ smetanový chia pudink
Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k odpolední kávě.
Čtěte dál
Hustá jarní zeleninová polévka
Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.

Jarní přepuštěné bylinkové máslo
Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...

Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou
Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje...
Velikonoční mandlový mazanec
Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný cukru. Část klasické mouky je nahrazena mandlovou....

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem
Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...

Domácí špaldový chléb
Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...

Medové dortíčky s vlašskými ořechy
Medové dortíčky jsou křehké, jemné a krásně voňavé po medu. Krém ze slaného karamelu a mascarpone jim dodá svěží nádech, který si zamiluje...

Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem
Špaldové těsto v kombinaci s třešněmi a čokoládovým pudinkem vytvoří výborný dezert, který si zamiluje celá rodina. Díky pudinku bude...

Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem
Zapečené plněné brambory se skvěle se hodí jako příloha či hlavní chod. Do směsi můžete volit různé ingredience a měnit je podle chuti....

Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny
Omáčka z pečené zeleniny příjemně ladí s bramborovými noky. Ricotta omáčku krásně zjemní a bazalka provoní. Vyzkoušejte omáčku podávat...

Jemné citronové palačinky s lesním ovocem
Výborné sladké palačinky zpříjemní každou snídani. Díky rýžové mouce jsou jemné a v tomto případě krásně voní po citronu. Palačinky...

Zapečené smetanové brambory s brokolicí
Zapečené brambory s brokolicí jsou bezlepkovým pokrmem, vhodným pro vegetariány. Recept je nenáročný a pokrm je velmi rychle hotový....