Omáčka z pečené zeleniny příjemně ladí s bramborovými noky. Ricotta omáčku krásně zjemní a bazalka provoní. Vyzkoušejte omáčku podávat také z čerstvými těstovinami.
Porce: 4
Doba přípravy: 60 minut
Ingredience
- 750 g bramborových noků
- 2 větší červené papriky
- 3 větší mrkve
- 2 červené cibule
- 750 ml zeleninového vývaru
- 200 g ricotty
- 3 lžíce přepuštěného másla (ghí)
- 150 g sušené šunky
- hrst bazalky
- sůl, pepř
Postup
- Plech vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Papriku, mrkev a cibuli očistěte, omyjte a nakrájejte na větší kusy. Dejte vše na plech, přidejte sůl, přepuštěné máslo a pečte cca 40 minut do měkka.
- Sušenou šunku nakrájejte na kostky a opečte ji na sucho na pánvi.
- Do hrnce dejte vývar, bazalku a upečenou zeleninu. Přiveďte směs k varu, odstavte ji a poté vše tyčovým mixérem zmixujte do hladka.
- Omáčku zjemněte ricottou a vše chvíli povařte. Noky uvařte podle návodu.
- Připravenou omáčku smíchejte s noky. Pokrm ozdobte opečenou šunkou a podávejte.
Náš tip
Omáčku s noky dochuťte na talíři olivovým olejem.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou
Vyzkoušejte recept na netradiční hrachovou kaši. Ta je krásně jemná a krémová. Výborně ji doplňuje sladká karamelizovaná cibulka a mrkev.
Čtěte dál
„Oreo“ smetanový chia pudink
Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...

Hustá jarní zeleninová polévka
Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.

Jarní přepuštěné bylinkové máslo
Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...
Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou
Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje příjemný pocit v žaludku.

Velikonoční mandlový mazanec
Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem
Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...

Domácí špaldový chléb
Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...

Medové dortíčky s vlašskými ořechy
Medové dortíčky jsou křehké, jemné a krásně voňavé po medu. Krém ze slaného karamelu a mascarpone jim dodá svěží nádech, který si zamiluje...

Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem
Špaldové těsto v kombinaci s třešněmi a čokoládovým pudinkem vytvoří výborný dezert, který si zamiluje celá rodina. Díky pudinku bude...

Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem
Zapečené plněné brambory se skvěle se hodí jako příloha či hlavní chod. Do směsi můžete volit různé ingredience a měnit je podle chuti....

Jemné citronové palačinky s lesním ovocem
Výborné sladké palačinky zpříjemní každou snídani. Díky rýžové mouce jsou jemné a v tomto případě krásně voní po citronu. Palačinky...

Kuřecí prsa s bylinkami a sezónní zeleninou
Pokrmy z jednoho pekáče jsou snadné a často i rychlé na přípravu. Veškeré ingredience se nakrájí, vloží do zapékací mísy a zbytek práce...