Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem

Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem
zdroj: Kristýna Martínková

Špaldové těsto v kombinaci s třešněmi a čokoládovým pudinkem vytvoří výborný dezert, který si zamiluje celá rodina. Díky pudinku bude buchta vláčná i pár dní po upečení.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 45 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience (pečicí forma 24 x 32 cm)

  • 200 g celozrnné špaldové mouky (jemné)
  • 150 g pšeničné hladké mouky
  • 100 g cukru krystal
  • 170 g másla
  • 170 ml smetany (12 %)
  • 4 vejce
  • 8 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • ½ lžičky sušené vanilky
  • 1 balíček čokoládového pudinku
  • ½ l polotučného mléka
  • 350 g třešňového kompotu
  • špetka soli

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečicí formu vymažte máslem a vysype trochou mouky.
  2. Do větší mísy prosejte obě mouky, přidejte prášek do pečiva, vanilku, špetku soli a promíchejte.
  3. Máslo dejte do menšího hrnce a nechte jej na mírném plamenu rozpustit, odstavte.
  4. Vejce vyšlehejte s cukrem, dokud nezesvětlají. Přidejte smetanu a postupně i mouku. Vše důkladně promíchejte. Poté pomalu vymíchejte do těsta připravené máslo.
  5. Pudink připravte v mléce podle návodu a oslaďte ho nálevem z kompotu.
  6. Těsto nalijte do pečicí formy. Lžící postupně na těsto přidávejte pudink, ozdobte jej třešněmi a dejte péci na cca 45 minut. Před vyndáním překontrolujte špejlí.
  7. Nechte vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Po vychladnutí povrch ozdobte zakysanou smetanou.   

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Vyzkoušejte recept na netradiční hrachovou kaši. Ta je krásně jemná a krémová. Výborně ji doplňuje sladká karamelizovaná cibulka a mrkev.

Čtěte dál
„Oreo“ smetanový chia pudink

„Oreo“ smetanový chia pudink

Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...
Hustá jarní zeleninová polévka

Hustá jarní zeleninová polévka

Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.
Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...
Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...
Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...
Domácí špaldový chléb

Domácí špaldový chléb

Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...
Medové dortíčky s vlašskými ořechy

Medové dortíčky s vlašskými ořechy

Medové dortíčky jsou křehké, jemné a krásně voňavé po medu. Krém ze slaného karamelu a mascarpone jim dodá svěží nádech, který si zamiluje...
Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem

Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem

Zapečené plněné brambory se skvěle se hodí jako příloha či hlavní chod. Do směsi můžete volit různé ingredience a měnit je podle chuti....
Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny

Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny

Omáčka z pečené zeleniny příjemně ladí s bramborovými noky. Ricotta omáčku krásně zjemní a bazalka provoní. Vyzkoušejte omáčku podávat...
Jemné citronové palačinky s lesním ovocem

Jemné citronové palačinky s lesním ovocem

Výborné sladké palačinky zpříjemní každou snídani. Díky rýžové mouce jsou jemné a v tomto případě krásně voní po citronu. Palačinky...
Kuřecí prsa s bylinkami a sezónní zeleninou

Kuřecí prsa s bylinkami a sezónní zeleninou

Pokrmy z jednoho pekáče jsou snadné a často i rychlé na přípravu. Veškeré ingredience se nakrájí, vloží do zapékací mísy a zbytek práce...