Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Jarní přepuštěné bylinkové máslo
zdroj: Kristýna Martínková

Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí a jarními bylinkami. V uzavíratelné sklenici vám v lednici vydrží i několik týdnů.

Porce: 1 sklenička
Doba přípravy: 45 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové. 

Ingredience 

  • 500 g másla
  • hrst medvědího česneku
  • hrst mladé kopřivy
  • špetka soli

Postup

  1. Medvědí česnek a kopřivy omyjte a nasekejte najemno.
  2. Máslo nakrájejte na větší kostky a dejte jej do menšího hrnce.
  3. Máslo na mírném plameni začněte zahřívat.
  4. Jakmile se začne na povrchu objevovat bílá mléčná pěna, lžičkou ji odebírejte až do čista.
  5. Do čistého zlatého másla přidejte sůl, bylinky a promíchejte.
  6. Přepuštěné máslo nalijte do sklenice a nechte vychladnout.

Náš tip
Vyzkoušejte také připravit bylinkové máslo, které vyšlehejte společně s nasekanými bylinkami.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Dýňové rizoto s ořechy, slaninou a granátovým jablkem

Dýňové rizoto s ořechy, slaninou a granátovým jablkem

Vyzkoušejte obměnit klasické italské rizoto a doplnit jej o barvy a vůně podzimu. Dýně rizoto krásně zjemní. Slanina s ořechy v rizotu příjemně křupou.

Čtěte dál
Hruškový chlebíček s ořechy

Hruškový chlebíček s ořechy

Hrušky jsou znakem podzimu. Jsou skvělé na přípravu různých moučníků. Hruškový chlebíček krásně voní, je díky ovoci vláčný a ořechy...
Domácí skořicové „cini minis“

Domácí skořicové „cini minis“

Domácí „Cini Minis“ jsou krásně křupavé a plné skořice. Při přípravě si ohlídáte množství přidaného cukru a společně s tvarohem vytvoříte...
Hrušková marmeláda provoněná kořením

Hrušková marmeláda provoněná kořením

Hrušková marmeláda je krásně provoněna kořením a můžete ji připravovat po celý rok. Ve sklenici vydrží několik měsíců a hodí se jak...
Křupavé cukety v kukuřičné strouhance

Křupavé cukety v kukuřičné strouhance

Pár cuket se ještě zelená na zahradě a je nejvyšší čas je zpracovat. Připravte z nich výborné cuketové řízečky, které jsou díky kukuřičné...
Kynuté koláče s drobenkou a hruškovými povidly

Kynuté koláče s drobenkou a hruškovými povidly

Kynuté koláče jsou tradiční českou pochoutkou. Můžete si vybrat z různých příchutí a náplní. Vyzkoušejte recept na bezvaječné těsto,...
Špaldová buchta s pudinkem

Špaldová buchta s pudinkem

Špaldová buchta je výborným moučníkem k víkendovému posezení. Díky pudinku a zakysané smetaně je buchta svěží a vláčná.
Ranní kuskus s meruňkami a mátou

Ranní kuskus s meruňkami a mátou

Kuskus vařený v mléce je skvělou obměnou ranních kaší. Meruňky kuskus osladí, máta příjemně provoní a výborná snídaně je na stole.
Špenátové lasagne s mozzarellou a parmezánem

Špenátové lasagne s mozzarellou a parmezánem

Lasagne lze připravit na několik různých způsobů. Výborné jsou jak sladké, tak slané varianty. Recept na ty špenátové je velice jednoduchý....
Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat

Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat

Zahrádky se pomalu začínají plnit šťavnatými rajčaty a omáčky z těch čerstvých jsou prostě ty nejlepší. Vyzkoušejte recept na rychlé...
Cukeťáky s cibulkou a tofu

Cukeťáky s cibulkou a tofu

Využijte sezóny cuket a připravte si výborné cuketové placky. Cukeťáky jsou letní obměnou klasických bramboráků. Jsou lehké, voňavé...
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem

Jahody jsou ovocem začátku léta. Ve spojení s pudinkem vykouzlíte lehký dezert ideální do horkých dnů. Řezy jsou plné ovoce a krásně...