Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem
zdroj: Kristýna Martínková

Jahody jsou ovocem začátku léta. Ve spojení s pudinkem vykouzlíte lehký dezert ideální do horkých dnů. Řezy jsou plné ovoce a krásně voní vanilkou.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 50 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 150 g másla
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce čekankového sirupu
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 0,6 l polotučného mléka
  • 120 g bílého jogurtu
  • 0,5 kg čerstvých jahod
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička sušené vanilky
  • špetka soli

Postup

  1. V hlubší míse smíchejte mouku, ovesné vločky, sůl, změklé máslo.
  2. Vytvořte drobenkovou strukturu. 1/3 drobenky odložte.
  3. Ke zbylé drobence přidejte čekankový sirup, žloutky, 1 dcl polotučného mléka a vypracujte kompaktní těsto. To nechte chvíli odpočívat v lednici.
  4. Mezitím si připravte náplň. Pudink připravte v mléce podle návodu. Přidejte do něj sušenou vanilku, bílý jogurt, med, špetku soli a nechte vychladit.
  5. Jahody omyjte a rozpulte.  
  6. Troubu předehřejte na 180 °C, menší plech vyložte pečicím papírem. Těsto vložte do formy, roztlačte ho do stran a dejte předpéci na cca 10 minut.
  7. Na těsto naneste pudink, poté jahody a posypte koláč zbylou drobenkou. Plech dejte do trouby a pečte cca 40 minut.
  8. Nechte jej vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Jahody zaměňte podle libosti za maliny či borůvky.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Šátečky s tvarohem a marmeládou

Šátečky s tvarohem a marmeládou

Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.