Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem
zdroj: Kristýna Martínková

Jahody jsou ovocem začátku léta. Ve spojení s pudinkem vykouzlíte lehký dezert ideální do horkých dnů. Řezy jsou plné ovoce a krásně voní vanilkou.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 50 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 150 g másla
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce čekankového sirupu
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 0,6 l polotučného mléka
  • 120 g bílého jogurtu
  • 0,5 kg čerstvých jahod
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička sušené vanilky
  • špetka soli

Postup

  1. V hlubší míse smíchejte mouku, ovesné vločky, sůl, změklé máslo.
  2. Vytvořte drobenkovou strukturu. 1/3 drobenky odložte.
  3. Ke zbylé drobence přidejte čekankový sirup, žloutky, 1 dcl polotučného mléka a vypracujte kompaktní těsto. To nechte chvíli odpočívat v lednici.
  4. Mezitím si připravte náplň. Pudink připravte v mléce podle návodu. Přidejte do něj sušenou vanilku, bílý jogurt, med, špetku soli a nechte vychladit.
  5. Jahody omyjte a rozpulte.  
  6. Troubu předehřejte na 180 °C, menší plech vyložte pečicím papírem. Těsto vložte do formy, roztlačte ho do stran a dejte předpéci na cca 10 minut.
  7. Na těsto naneste pudink, poté jahody a posypte koláč zbylou drobenkou. Plech dejte do trouby a pečte cca 40 minut.
  8. Nechte jej vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Jahody zaměňte podle libosti za maliny či borůvky.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Vánoční perníkové kuličky

Vánoční perníkové kuličky

Vánoční kuličky jsou jemné, vláčné a plné perníkové chuti. Arašídové máslo jim dodá jinakost, ale i zdravé tuky.

Čtěte dál
Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně...
Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...
Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...
Smetanová panna cotta s ovocem

Smetanová panna cotta s ovocem

Panna cotta je lehký dezert, který je snadný a jeho příprava zabere jen chvíli. Doplňte jej o oblíbené ovoce a skvělá dobrota je na...
Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony

Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony

Zpříjemněte si chladné podzimní dny voňavou dýňovou polévkou. Ta je zahuštěna červenou čočkou, která je jemná a dobře stravitelná....
Tvarohoví šneci s mákem a ořechy

Tvarohoví šneci s mákem a ořechy

Šneci z tvarohového těsta jsou krásně vláční a vydrží tak i několik dní. Maková náplň s ořechy je hutná a díky tvarohu příjemně jemná.
Rýžovo-jáhlová kaše s kokosem, karamelem a fíky

Rýžovo-jáhlová kaše s kokosem, karamelem a fíky

S příchodem podzimu jsou výbornou volbou ke snídani teplé kaše. Rýžovo-jáhlová kaše je přirozeně bezlepková a sladkou chuť ji dodává...
Dýňové rizoto s ořechy, slaninou a granátovým jablkem

Dýňové rizoto s ořechy, slaninou a granátovým jablkem

Vyzkoušejte obměnit klasické italské rizoto a doplnit jej o barvy a vůně podzimu. Dýně rizoto krásně zjemní. Slanina s ořechy v rizotu...
Hruškový chlebíček s ořechy

Hruškový chlebíček s ořechy

Hrušky jsou znakem podzimu. Jsou skvělé na přípravu různých moučníků. Hruškový chlebíček krásně voní, je díky ovoci vláčný a ořechy...
Domácí skořicové „cini minis“

Domácí skořicové „cini minis“

Domácí „Cini Minis“ jsou krásně křupavé a plné skořice. Při přípravě si ohlídáte množství přidaného cukru a společně s tvarohem vytvoříte...
Hrušková marmeláda provoněná kořením

Hrušková marmeláda provoněná kořením

Hrušková marmeláda je krásně provoněna kořením a můžete ji připravovat po celý rok. Ve sklenici vydrží několik měsíců a hodí se jak...