Využijte sezóny cuket a připravte si výborné cuketové placky. Cukeťáky jsou letní obměnou klasických bramboráků. Jsou lehké, voňavé a díky tofu mají výbornou uzenou chuť.
Porce: 8 placek
Doba přípravy: 50 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 1 velká cuketa
- 2 větší brambory
- 100 g uzeného tofu
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 3 lžíce celozrnné špaldové mouky
- 1 lžička sušené majoránky
- řepkový olej na smažení
Postup
- Cuketu omyjte. Brambory, česnek a cibuli oloupejte.
- Cuketu a brambory nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše osolte a po pár minutách důkladně vymačkejte přebytečnou vodu.
- Tofu s česnekem nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli nakrájejte na malé kousky.
- Ve větší míse smíchejte cuketu s bramborem, tofu, česnek, cibuli, vejce, mouku, majoránku, sůl a pepř.
- V pánvi rozehřejte lžíci řepkového oleje a postupně opékejte tenké placičky.
- Upečené placky osušte od přebytečného oleje a podávejte.
Náš tip
Cukeťáky podávejte s lehkým zeleninovým salátem.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Špaldová buchta s pudinkem
Špaldová buchta je výborným moučníkem k víkendovému posezení. Díky pudinku a zakysané smetaně je buchta svěží a vláčná.
Čtěte dál
Ranní kuskus s meruňkami a mátou
Kuskus vařený v mléce je skvělou obměnou ranních kaší. Meruňky kuskus osladí, máta příjemně provoní a výborná snídaně je na stole.

Špenátové lasagne s mozzarellou a parmezánem
Lasagne lze připravit na několik různých způsobů. Výborné jsou jak sladké, tak slané varianty. Recept na ty špenátové je velice jednoduchý....

Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat
Zahrádky se pomalu začínají plnit šťavnatými rajčaty a omáčky z těch čerstvých jsou prostě ty nejlepší. Vyzkoušejte recept na rychlé...
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem
Jahody jsou ovocem začátku léta. Ve spojení s pudinkem vykouzlíte lehký dezert ideální do horkých dnů. Řezy jsou plné ovoce a krásně voní vanilkou.

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou
Vyzkoušejte recept na netradiční hrachovou kaši. Ta je krásně jemná a krémová. Výborně ji doplňuje sladká karamelizovaná cibulka a...

„Oreo“ smetanový chia pudink
Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...

Hustá jarní zeleninová polévka
Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.

Jarní přepuštěné bylinkové máslo
Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...

Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou
Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje...

Velikonoční mandlový mazanec
Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem
Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...

Domácí špaldový chléb
Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...