Zahrádky se pomalu začínají plnit šťavnatými rajčaty a omáčky z těch čerstvých jsou prostě ty nejlepší. Vyzkoušejte recept na rychlé špagety provoněné letní Itálií. S čerstvých surovin budou svěží a krásně voňavé.
Porce: 6
Doba přípravy: 50 minut
Ingredience
- 500 g celozrnných špaget
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 150 g sušené šunky
- 5 velkých rajčat
- 150 g rajčatového protlaku
- 200 ml vody
- 2 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce olivového oleje
- hrst bazalky
- sůl, pepř
Postup
- Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a nakrájejte na kostky.
- Šalotku s česnekem nakrájejte na drobné kousky, šunku nakrájejte na plátky. Bazalku nasekejte nadrobno.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej. Osmahněte na něm cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidejte česnek a nechte jej rozvonět.
- Poté přidejte šunku, rajčata, rajčatový protlak, vodu, cukr, bazalku, sůl, pepř. Vše promíchejte a vařte cca 15 minut.
- Těstoviny uvařte podle návodu.
- Špagety promíchejte s omáčkou, ozdobte bazalkou a podávejte.
Náš tip
Špagety ozdobte strouhaným parmezánem.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.