Lasagne lze připravit na několik různých způsobů. Výborné jsou jak sladké, tak slané varianty. Recept na ty špenátové je velice jednoduchý. Mozzarella drží pláty těstoviny i bez bešamelu krásně pohromadě.
Porce: 6
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 30 minut
Ingredience
- 250 g lasagní
- 650 g kuřecích prsou
- 1 větší pórek
- 2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g baby špenátu
- 300 ml smetany (12%)
- 200 ml polotučného mléka
- 2 lžíce řepkového oleje
- 200 g strouhané mozzarelly
- 100 g strouhaného parmezánu
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
Postup
- Maso očistěte a nakrájejte na menší kostky.
- Pórek, cibuli, česnek nakrájejte na plátky.
- V hlubší pánvi rozehřejte řepkový olej. Osmahněte na něm cibuli s pórkem. Jakmile začnou zlátnout, přidejte česnek a nechte jej rozvonět.
- Do pánve dejte kuřecí maso, sůl, pepř a chvíli vše opékejte.
- Poté přidejte špenát, smetanu, mléko, špetku muškátového oříšku a odstavte.
- Troubu si předehřejte na 200 °C.
- Do zapékací misky postupně klaďte pláty lasagní, na ně pak masovou směs posypanou mozzarellu. Jednotlivé vrstvy na sebe postupně vrstvěte, dokud není zapékací miska plná. Poslední vrstvu bude tvořit masová směs s mozzarellou a parmezánem.
- Lasagne dejte do trouby a pečte cca 30 minut, než je povrch zlatavý.
- Nakrájejte na kostky a podávejte.
Náš tip
Vyzkoušejte připravit i vegetariánskou verzi bez masa.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.