Špenátové lasagne s mozzarellou a parmezánem

Špenátové lasagne s mozzarellou a parmezánem
zdroj: Kristýna Martínková

Lasagne lze připravit na několik různých způsobů. Výborné jsou jak sladké, tak slané varianty. Recept na ty špenátové je velice jednoduchý. Mozzarella drží pláty těstoviny i bez bešamelu krásně pohromadě.

Porce: 6
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 30 minut

Ingredience

  • 250 g lasagní
  • 650 g kuřecích prsou
  • 1 větší pórek
  • 2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g baby špenátu
  • 300 ml smetany (12%)
  • 200 ml polotučného mléka
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 200 g strouhané mozzarelly
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Postup

  1. Maso očistěte a nakrájejte na menší kostky.
  2. Pórek, cibuli, česnek nakrájejte na plátky.
  3. V hlubší pánvi rozehřejte řepkový olej. Osmahněte na něm cibuli s pórkem. Jakmile začnou zlátnout, přidejte česnek a nechte jej rozvonět.
  4. Do pánve dejte kuřecí maso, sůl, pepř a chvíli vše opékejte.
  5. Poté přidejte špenát, smetanu, mléko, špetku muškátového oříšku a odstavte.
  6. Troubu si předehřejte na 200 °C.
  7. Do zapékací misky postupně klaďte pláty lasagní, na ně pak masovou směs posypanou mozzarellu. Jednotlivé vrstvy na sebe postupně vrstvěte, dokud není zapékací miska plná. Poslední vrstvu bude tvořit masová směs s mozzarellou a parmezánem.
  8. Lasagne dejte do trouby a pečte cca 30 minut, než je povrch zlatavý.
  9. Nakrájejte na kostky a podávejte.

Náš tip
Vyzkoušejte připravit i vegetariánskou verzi bez masa.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Špaldová buchta s pudinkem

Špaldová buchta s pudinkem

Špaldová buchta je výborným moučníkem k víkendovému posezení. Díky pudinku a zakysané smetaně je buchta svěží a vláčná.

Čtěte dál
Ranní kuskus s meruňkami a mátou

Ranní kuskus s meruňkami a mátou

Kuskus vařený v mléce je skvělou obměnou ranních kaší. Meruňky kuskus osladí, máta příjemně provoní a výborná snídaně je na stole.
Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat

Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat

Zahrádky se pomalu začínají plnit šťavnatými rajčaty a omáčky z těch čerstvých jsou prostě ty nejlepší. Vyzkoušejte recept na rychlé...
Cukeťáky s cibulkou a tofu

Cukeťáky s cibulkou a tofu

Využijte sezóny cuket a připravte si výborné cuketové placky. Cukeťáky jsou letní obměnou klasických bramboráků. Jsou lehké, voňavé...
Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Vyzkoušejte recept na netradiční hrachovou kaši. Ta je krásně jemná a krémová. Výborně ji doplňuje sladká karamelizovaná cibulka a...
„Oreo“ smetanový chia pudink

„Oreo“ smetanový chia pudink

Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...
Hustá jarní zeleninová polévka

Hustá jarní zeleninová polévka

Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.
Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...
Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou

Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou

Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje...
Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...
Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...
Domácí špaldový chléb

Domácí špaldový chléb

Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...