Špaldová buchta je výborným moučníkem k víkendovému posezení. Díky pudinku a zakysané smetaně je buchta svěží a vláčná.
Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 25 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience (forma cca 25 x 23 cm)
- 100 g špaldové mouky
- 100 g špaldové celozrnné mouky
- 70 g třtinového cukru
- 4 vejce
- 10 ml řepkového oleje
- 100 ml vlažné vody
- 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 0,5 l polotučného mléka
- 250 g zakysané smetany
- 1 lžička sušené vanilky
- špetka soli
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte a vysypte moukou.
- Vejce vyšlehejte s cukrem, špetkou soli do husté pěny. Poté přidejte vlažnou vodu, řepkový olej a vše důkladně promíchejte.
- Do větší mísy prosejte obě mouky, přidejte prášek do pečiva, sušenou vanilku a promíchejte.
- Do tekuté směsi postupně vmíchejte mouky.
- Pudink připravte v mléce podle návodu.
- Těsto dejte do předem připravené formy a po lžičkách na něj naneste vychladlý pudink.
- Buchtu dejte do trouby a pečte cca 25 – 30 minut. Před vyndáním překontrolujte špejlí.
- Nechte ji vychladnout, ozdobte ji zakysanou smetanou a podávejte.
Náš tip
Buchtu můžete posypat kakaem.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se hodí jako příloha, či jako chuťovka s tvarohovým dipem.
Čtěte dál
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...

Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...

Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.
Ořechové řezy s rybízovou marmeládou
Ořechové řezy jsou nadýchané, jemné a mírně kyselé po rybízové marmeládě. Skvěle se hodí jako dezert či na snídani.

Vánoční kořeněné cappuccino
Kořeněné cappuccino si snadno připravíte doma. Není přeslazené, je lehce pikantní a je ideální ke zpříjemnění pracovního odpoledne.

Vánoční krupicová kaše s opečeným kokosem a perníkem
Vánoční krupicová kaše vám zpříjemní čekání na Štědrý den. Krásně voní perníkovým kořením a kakaem. Plátky opečeného kokosu krásně...

Vánoční perníkové kuličky
Vánoční kuličky jsou jemné, vláčné a plné perníkové chuti. Arašídové máslo jim dodá jinakost, ale i zdravé tuky.

Batátový krém s opečenou cizrnou
Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně...

Hrušková povidla bez cukru
Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem
Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...

Cibulová focaccia s olivovým olejem
Focaccia je typický italský chléb, který je velice snadný na přípravu a můžete jej dochutit podle libosti. Čas zabere kynutí těsta,...

Smetanová panna cotta s ovocem
Panna cotta je lehký dezert, který je snadný a jeho příprava zabere jen chvíli. Doplňte jej o oblíbené ovoce a skvělá dobrota je na...