Špaldová buchta s pudinkem

Špaldová buchta s pudinkem
zdroj: Kristýna Martínková

Špaldová buchta je výborným moučníkem k víkendovému posezení. Díky pudinku a zakysané smetaně je buchta svěží a vláčná.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 25 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience (forma cca 25 x 23 cm)

  • 100 g špaldové mouky
  • 100 g špaldové celozrnné mouky
  • 70 g třtinového cukru
  • 4 vejce
  • 10 ml řepkového oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 0,5 l polotučného mléka
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 lžička sušené vanilky
  • špetka soli

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte a vysypte moukou.
  2. Vejce vyšlehejte s cukrem, špetkou soli do husté pěny. Poté přidejte vlažnou vodu, řepkový olej a vše důkladně promíchejte.
  3. Do větší mísy prosejte obě mouky, přidejte prášek do pečiva, sušenou vanilku a promíchejte.
  4. Do tekuté směsi postupně vmíchejte mouky.
  5. Pudink připravte v mléce podle návodu.
  6. Těsto dejte do předem připravené formy a po lžičkách na něj naneste vychladlý pudink.
  7. Buchtu dejte do trouby a pečte cca 25 – 30 minut. Před vyndáním překontrolujte špejlí.
  8. Nechte ji vychladnout, ozdobte ji zakysanou smetanou a podávejte.  

Náš tip
Buchtu můžete posypat kakaem. 

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se hodí jako příloha, či jako chuťovka s tvarohovým dipem.

Čtěte dál
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.
Vánoční kořeněné cappuccino

Vánoční kořeněné cappuccino

Kořeněné cappuccino si snadno připravíte doma. Není přeslazené, je lehce pikantní a je ideální ke zpříjemnění pracovního odpoledne.
Vánoční krupicová kaše s opečeným kokosem a perníkem

Vánoční krupicová kaše s opečeným kokosem a perníkem

Vánoční krupicová kaše vám zpříjemní čekání na Štědrý den. Krásně voní perníkovým kořením a kakaem. Plátky opečeného kokosu krásně...
Vánoční perníkové kuličky

Vánoční perníkové kuličky

Vánoční kuličky jsou jemné, vláčné a plné perníkové chuti. Arašídové máslo jim dodá jinakost, ale i zdravé tuky.
Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně...
Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...
Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...
Cibulová focaccia s olivovým olejem

Cibulová focaccia s olivovým olejem

Focaccia je typický italský chléb, který je velice snadný na přípravu a můžete jej dochutit podle libosti. Čas zabere kynutí těsta,...
Smetanová panna cotta s ovocem

Smetanová panna cotta s ovocem

Panna cotta je lehký dezert, který je snadný a jeho příprava zabere jen chvíli. Doplňte jej o oblíbené ovoce a skvělá dobrota je na...