Bramborový guláš s opečeným tofu

Bramborový guláš s opečeným tofu
zdroj: Kristýna Martínková

Jednoduchý bramborový guláš s opečeným tofu je skvělou volbou pro rychlý oběd. Uvařit ho zvládne jistě každý a ocení jej jak vegetariáni, tak vegani.

Porce: 6
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariána a vegany. Bezlepkové.

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 3 větší cibule
  • 250 g uzeného tofu
  • 3 l vody
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 100 g bramborových vloček
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžičky papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli, brambory a tofu nakrájejte na menší kostky.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte řepkový olej.
  3. Zpěňte na něm nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte tofu, papriku a vše společně chvíli opékejte.
  4. Poté přidejte brambory, kmín, majoránku, sůl, pepř. Podlijte vše vodou a nechte vařit zhruba 15 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  5. Guláš zahustěte bramborovými vločkami.
  6. Vše společně chvíli povařte a podávejte.

Náš tip
Guláš můžete podávat s kousky kváskového chleba.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se hodí jako příloha, či jako chuťovka s tvarohovým dipem.

Čtěte dál
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.
Vánoční kořeněné cappuccino

Vánoční kořeněné cappuccino

Kořeněné cappuccino si snadno připravíte doma. Není přeslazené, je lehce pikantní a je ideální ke zpříjemnění pracovního odpoledne.
Vánoční krupicová kaše s opečeným kokosem a perníkem

Vánoční krupicová kaše s opečeným kokosem a perníkem

Vánoční krupicová kaše vám zpříjemní čekání na Štědrý den. Krásně voní perníkovým kořením a kakaem. Plátky opečeného kokosu krásně...
Vánoční perníkové kuličky

Vánoční perníkové kuličky

Vánoční kuličky jsou jemné, vláčné a plné perníkové chuti. Arašídové máslo jim dodá jinakost, ale i zdravé tuky.
Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně...
Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...
Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...
Cibulová focaccia s olivovým olejem

Cibulová focaccia s olivovým olejem

Focaccia je typický italský chléb, který je velice snadný na přípravu a můžete jej dochutit podle libosti. Čas zabere kynutí těsta,...
Smetanová panna cotta s ovocem

Smetanová panna cotta s ovocem

Panna cotta je lehký dezert, který je snadný a jeho příprava zabere jen chvíli. Doplňte jej o oblíbené ovoce a skvělá dobrota je na...