Domácí „Cini Minis“ jsou krásně křupavé a plné skořice. Při přípravě si ohlídáte množství přidaného cukru a společně s tvarohem vytvoříte výbornou snídani nejen pro děti.
Porce: 1 sklenice
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 20 minut (jeden plech)
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g rýžové mouky
- 70 g změklého másla
- 50 g třtinového cukru
- 1 dcl polotučného mléka
- 1 lžička sušené vanilky
- 1 lžíce skořice
- 1 vejce
- špetka soli
Postup
- Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 160 °C.
- V hlubší míse smíchejte mouky, 40 g cukru, máslo, sušenou vanilku, mléko, skořici a špetku soli.
- Vypracujte kompaktní těsto. To nechce nejlépe přes noc odpočívat v lednici.
- Těsto dejte na pečicí papír a rozválejte jej na cca 2 mm tlustý plát. Potřete jej vejcem a posypte zbylým cukrem.
- Poté z těsta na plechu vykrajujte rádýlkem čtverečky.
- Těsto pečte zhruba 20 minut dozlatova.
- Upečené „Cini Minis“ rozlamte, nechte vychladit a uskladněte v uzavíratelné sklenici.
Náš tip
„Cini Minis“ podávejte s mlékem, tvarohem či jogurtem.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se hodí jako příloha, či jako chuťovka s tvarohovým dipem.
Čtěte dál
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...

Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...

Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.
Ořechové řezy s rybízovou marmeládou
Ořechové řezy jsou nadýchané, jemné a mírně kyselé po rybízové marmeládě. Skvěle se hodí jako dezert či na snídani.

Vánoční kořeněné cappuccino
Kořeněné cappuccino si snadno připravíte doma. Není přeslazené, je lehce pikantní a je ideální ke zpříjemnění pracovního odpoledne.

Vánoční krupicová kaše s opečeným kokosem a perníkem
Vánoční krupicová kaše vám zpříjemní čekání na Štědrý den. Krásně voní perníkovým kořením a kakaem. Plátky opečeného kokosu krásně...

Vánoční perníkové kuličky
Vánoční kuličky jsou jemné, vláčné a plné perníkové chuti. Arašídové máslo jim dodá jinakost, ale i zdravé tuky.

Batátový krém s opečenou cizrnou
Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně...

Hrušková povidla bez cukru
Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem
Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...

Cibulová focaccia s olivovým olejem
Focaccia je typický italský chléb, který je velice snadný na přípravu a můžete jej dochutit podle libosti. Čas zabere kynutí těsta,...

Smetanová panna cotta s ovocem
Panna cotta je lehký dezert, který je snadný a jeho příprava zabere jen chvíli. Doplňte jej o oblíbené ovoce a skvělá dobrota je na...