Rýžovo-jáhlová kaše s kokosem, karamelem a fíky

Rýžovo-jáhlová kaše s kokosem, karamelem a fíky
zdroj: Kristýna Martínková

S příchodem podzimu jsou výbornou volbou ke snídani teplé kaše. Rýžovo-jáhlová kaše je přirozeně bezlepková a sladkou chuť ji dodává horký karamelem.

Porce: 2
Doba přípravy: 25 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • 350 ml polotučného mléka
  • 35 g jáhlových vloček
  • 35 g rýžových vloček
  • 2 fíky
  • plátky kokosu
  • granátové jablko

Karamel

  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 10 g másla
  • 2 lžíce polotučného mléka

Postup

  1. Do menšího hrnce nalijte mléko. Přidejte jáhlové i rýžové vločky a vařte cca 15 minut do zhoustnutí.
  2. Mezitím si připravte karamel. V pánvi rozehřejte cukr. Jakmile se rozpustí, přidejte máslo a míchejte, dokud se ingredience nespojí. Poté přidejte mléko a vymíchejte karamel.
  3. Karamel dejte na stranu. Fíky, omyjte, nakrájejte na plátky a na pánvi chvíli opékejte.
  4. Uvařenou kaši dejte do misky, ozdobte ji fíky, karamelem, granátovým jablkem a kokosem.

Náš tip
Kaši ozdobte mandlemi či kešu ořechy.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně křupe a zasytí.

Čtěte dál
Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...
Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...
Cibulová focaccia s olivovým olejem

Cibulová focaccia s olivovým olejem

Focaccia je typický italský chléb, který je velice snadný na přípravu a můžete jej dochutit podle libosti. Čas zabere kynutí těsta,...
Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony

Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony

Zpříjemněte si chladné podzimní dny voňavou dýňovou polévkou. Ta je zahuštěna červenou čočkou, která je jemná a dobře stravitelná....
Tvarohoví šneci s mákem a ořechy

Tvarohoví šneci s mákem a ořechy

Šneci z tvarohového těsta jsou krásně vláční a vydrží tak i několik dní. Maková náplň s ořechy je hutná a díky tvarohu příjemně jemná.
Dýňové rizoto s ořechy, slaninou a granátovým jablkem

Dýňové rizoto s ořechy, slaninou a granátovým jablkem

Vyzkoušejte obměnit klasické italské rizoto a doplnit jej o barvy a vůně podzimu. Dýně rizoto krásně zjemní. Slanina s ořechy v rizotu...
Hruškový chlebíček s ořechy

Hruškový chlebíček s ořechy

Hrušky jsou znakem podzimu. Jsou skvělé na přípravu různých moučníků. Hruškový chlebíček krásně voní, je díky ovoci vláčný a ořechy...
Domácí skořicové „cini minis“

Domácí skořicové „cini minis“

Domácí „Cini Minis“ jsou krásně křupavé a plné skořice. Při přípravě si ohlídáte množství přidaného cukru a společně s tvarohem vytvoříte...
Hrušková marmeláda provoněná kořením

Hrušková marmeláda provoněná kořením

Hrušková marmeláda je krásně provoněna kořením a můžete ji připravovat po celý rok. Ve sklenici vydrží několik měsíců a hodí se jak...
Bramborový guláš s opečeným tofu

Bramborový guláš s opečeným tofu

Jednoduchý bramborový guláš s opečeným tofu je skvělou volbou pro rychlý oběd. Uvařit ho zvládne jistě každý a ocení jej jak vegetariáni,...
Křupavé cukety v kukuřičné strouhance

Křupavé cukety v kukuřičné strouhance

Pár cuket se ještě zelená na zahradě a je nejvyšší čas je zpracovat. Připravte z nich výborné cuketové řízečky, které jsou díky kukuřičné...