Tvarohoví šneci s mákem a ořechy

Tvarohoví šneci s mákem a ořechy
zdroj: Kristýna Martínková

Šneci z tvarohového těsta jsou krásně vláční a vydrží tak i několik dní. Maková náplň s ořechy je hutná a díky tvarohu příjemně jemná.

Porce: 9 kousků
Doba přípravy: 60 minut
Doba pečení: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 250 g hladké špaldové celozrnné mouky
  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 100 g změklého másla
  • 30 g třtinového cukru
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli

Maková náplň

  • 200 g mletého máku
  • 50 g vlašských ořechů
  • 350 ml polotučného mléka
  • 50 g polotučného tvarohu
  • 2 lžíce medu
  • špetka soli

Postup

  1. V hlubší míse smíchejte mouky s práškem do pečiva.
  2. Rozšlehejte vejce s máslem a cukrem. Poté přidejte tvaroh a vše promíchejte.
  3. Suchou směs smíchejte s tekutou a vypracujte kompaktní těsto. To nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
  4. Mezitím si připravte makovou náplň. Mléko přiveďte k varu, přidejte mletý mák, vlašské ořechy a vařte do zhoustnutí. Poté do směsi přimíchejte med, tvaroh a špetku soli.
  5. Menší plech vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.
  6. Těsto rozválejte na tenká obdélníkový plát. Nožem plát rozdělte na 3 dlouhé kusy.
  7. Jednotlivé kusy potřete náplní. Těsto srolujte a rozpulte.
  8. Dejte šneky na plech a pečte cca 30 minut do zlatova.
  9. Nechte vychladnout a podávejte.

Náš tip
Pokud bude mák mléko hodně sát, přidejte po lžících další mléko.     

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně křupe a zasytí.

Čtěte dál
Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...
Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...
Cibulová focaccia s olivovým olejem

Cibulová focaccia s olivovým olejem

Focaccia je typický italský chléb, který je velice snadný na přípravu a můžete jej dochutit podle libosti. Čas zabere kynutí těsta,...
Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony

Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony

Zpříjemněte si chladné podzimní dny voňavou dýňovou polévkou. Ta je zahuštěna červenou čočkou, která je jemná a dobře stravitelná....
Rýžovo-jáhlová kaše s kokosem, karamelem a fíky

Rýžovo-jáhlová kaše s kokosem, karamelem a fíky

S příchodem podzimu jsou výbornou volbou ke snídani teplé kaše. Rýžovo-jáhlová kaše je přirozeně bezlepková a sladkou chuť ji dodává...
Dýňové rizoto s ořechy, slaninou a granátovým jablkem

Dýňové rizoto s ořechy, slaninou a granátovým jablkem

Vyzkoušejte obměnit klasické italské rizoto a doplnit jej o barvy a vůně podzimu. Dýně rizoto krásně zjemní. Slanina s ořechy v rizotu...
Hruškový chlebíček s ořechy

Hruškový chlebíček s ořechy

Hrušky jsou znakem podzimu. Jsou skvělé na přípravu různých moučníků. Hruškový chlebíček krásně voní, je díky ovoci vláčný a ořechy...
Domácí skořicové „cini minis“

Domácí skořicové „cini minis“

Domácí „Cini Minis“ jsou krásně křupavé a plné skořice. Při přípravě si ohlídáte množství přidaného cukru a společně s tvarohem vytvoříte...
Hrušková marmeláda provoněná kořením

Hrušková marmeláda provoněná kořením

Hrušková marmeláda je krásně provoněna kořením a můžete ji připravovat po celý rok. Ve sklenici vydrží několik měsíců a hodí se jak...
Bramborový guláš s opečeným tofu

Bramborový guláš s opečeným tofu

Jednoduchý bramborový guláš s opečeným tofu je skvělou volbou pro rychlý oběd. Uvařit ho zvládne jistě každý a ocení jej jak vegetariáni,...
Křupavé cukety v kukuřičné strouhance

Křupavé cukety v kukuřičné strouhance

Pár cuket se ještě zelená na zahradě a je nejvyšší čas je zpracovat. Připravte z nich výborné cuketové řízečky, které jsou díky kukuřičné...