Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně křupe a zasytí.
Porce: 4
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.
Ingredience
- 3 větší batáty
- 4 větší brambory
- 2 červené cibule
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 3 lžíce řepkového oleje
- 300 g konzervované cizrny
- 150 ml kokosového mléka
- 1 lžička sladké mleté papriky
- ½ lžičky sušené chilli papričky
- libeček
- sůl, pepř
Postup
- Cibuli, batáty, brambory, oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostky.
- Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje.
- Zpěňte na něm nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte batáty, brambory a vše společně chvíli opékejte.
- Podlijte vše vývarem a nechte vařit zhruba 30 minut, dokud není zelenina měkká.
- Polévku odstavte a tyčovým mixérem vše zmixujte do hladké konzistence.
- Poté přidejte kokosové mléko, chilli papričku, libeček, sůl, pepř a vše chvíli povařte.
- Cizrnu propláchněte a osušte.
- Na pánvi rozehřejte lžíci řepkového oleje. Přidejte cizrnu, sladkou papriku a opékejte vše dozlatova.
- Polévku podávejte s opečenou cizrnou.
Náš tip
Cizrnu promíchejte se špetkou chilli papričky.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se hodí jako příloha, či jako chuťovka s tvarohovým dipem.
Čtěte dál
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...

Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...

Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.
Ořechové řezy s rybízovou marmeládou
Ořechové řezy jsou nadýchané, jemné a mírně kyselé po rybízové marmeládě. Skvěle se hodí jako dezert či na snídani.

Vánoční kořeněné cappuccino
Kořeněné cappuccino si snadno připravíte doma. Není přeslazené, je lehce pikantní a je ideální ke zpříjemnění pracovního odpoledne.

Vánoční krupicová kaše s opečeným kokosem a perníkem
Vánoční krupicová kaše vám zpříjemní čekání na Štědrý den. Krásně voní perníkovým kořením a kakaem. Plátky opečeného kokosu krásně...

Vánoční perníkové kuličky
Vánoční kuličky jsou jemné, vláčné a plné perníkové chuti. Arašídové máslo jim dodá jinakost, ale i zdravé tuky.

Hrušková povidla bez cukru
Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem
Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...

Cibulová focaccia s olivovým olejem
Focaccia je typický italský chléb, který je velice snadný na přípravu a můžete jej dochutit podle libosti. Čas zabere kynutí těsta,...

Smetanová panna cotta s ovocem
Panna cotta je lehký dezert, který je snadný a jeho příprava zabere jen chvíli. Doplňte jej o oblíbené ovoce a skvělá dobrota je na...

Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony
Zpříjemněte si chladné podzimní dny voňavou dýňovou polévkou. Ta je zahuštěna červenou čočkou, která je jemná a dobře stravitelná....