Vánoční kuličky jsou jemné, vláčné a plné perníkové chuti. Arašídové máslo jim dodá jinakost, ale i zdravé tuky.
Porce: 25 kousků
Doba přípravy: 60 minut
Doba pečení: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 3 vejce
- 50 g panely
- 60 g polohrubé mouky
- 2 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička perníkového koření
- ½ lžičky sušené vanilky
- kakao na obalení
- špetka soli
Postup
- Dno plechu vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 160 °C.
- Žloutky oddělte od bílků.
- V hlubší míse vyšlehejte bílky v tuhý sníh. Poté přidejte panelu a znovu šlehejte.
- Přidejte žloutky a opatrně je do směsi zašlehejte. Vmíchejte mouku, perníkové koření, přidejte olej a dejte směs péci na cca 20 minut.
- Těsto před vyndáním překontrolujte špejlí a nechte vychladnout.
- Ve větší míse těsto rozdrobte, přidejte vanilku, arašídové máslo a vše promíchejte.
- Z lepkavé směsi tvořte kuličky.
- Kuličky obalte v kakau a podávejte.
Náš tip
Pokud by byla směs suchá, přidejte více arašídového másla.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se hodí jako příloha, či jako chuťovka s tvarohovým dipem.
Čtěte dál
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...

Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...

Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.
Ořechové řezy s rybízovou marmeládou
Ořechové řezy jsou nadýchané, jemné a mírně kyselé po rybízové marmeládě. Skvěle se hodí jako dezert či na snídani.

Vánoční kořeněné cappuccino
Kořeněné cappuccino si snadno připravíte doma. Není přeslazené, je lehce pikantní a je ideální ke zpříjemnění pracovního odpoledne.

Vánoční krupicová kaše s opečeným kokosem a perníkem
Vánoční krupicová kaše vám zpříjemní čekání na Štědrý den. Krásně voní perníkovým kořením a kakaem. Plátky opečeného kokosu krásně...

Batátový krém s opečenou cizrnou
Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně...

Hrušková povidla bez cukru
Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem
Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...

Cibulová focaccia s olivovým olejem
Focaccia je typický italský chléb, který je velice snadný na přípravu a můžete jej dochutit podle libosti. Čas zabere kynutí těsta,...

Smetanová panna cotta s ovocem
Panna cotta je lehký dezert, který je snadný a jeho příprava zabere jen chvíli. Doplňte jej o oblíbené ovoce a skvělá dobrota je na...

Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony
Zpříjemněte si chladné podzimní dny voňavou dýňovou polévkou. Ta je zahuštěna červenou čočkou, která je jemná a dobře stravitelná....