Vánoční kuličky jsou jemné, vláčné a plné perníkové chuti. Arašídové máslo jim dodá jinakost, ale i zdravé tuky.
Porce: 25 kousků
Doba přípravy: 60 minut
Doba pečení: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 3 vejce
- 50 g panely
- 60 g polohrubé mouky
- 2 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička perníkového koření
- ½ lžičky sušené vanilky
- kakao na obalení
- špetka soli
Postup
- Dno plechu vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 160 °C.
- Žloutky oddělte od bílků.
- V hlubší míse vyšlehejte bílky v tuhý sníh. Poté přidejte panelu a znovu šlehejte.
- Přidejte žloutky a opatrně je do směsi zašlehejte. Vmíchejte mouku, perníkové koření, přidejte olej a dejte směs péci na cca 20 minut.
- Těsto před vyndáním překontrolujte špejlí a nechte vychladnout.
- Ve větší míse těsto rozdrobte, přidejte vanilku, arašídové máslo a vše promíchejte.
- Z lepkavé směsi tvořte kuličky.
- Kuličky obalte v kakau a podávejte.
Náš tip
Pokud by byla směs suchá, přidejte více arašídového másla.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.