Sekaná z mungo fazolí

Sekaná z mungo fazolí
zdroj: Kristýna Rybovičová

Mungo fazole je luštěnina zelené barvy původem z Indie. V kuchyni má široké využití. Je vhodná jak do salátů, polévek, tak i k naklíčení. Je zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Výborné je z ní připravit i vegetariánskou sekanou.

Porce: 12 plátků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • ½ šálku mungo fazolí
  • 150 g parmezánu
  • 2 větší mrkve
  • 1 menší petržel
  • 2 stroužky česneku
  • 2 žluté cibule
  • 5 lžic celozrnné špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžičky sušené majoránky
  • sůl, pepř
  • řepkový olej na vymazání

Postup

  1. Mungo fazole uvařte podle návodu a nechte vychladnout.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Česnek, cibuli, petržel a mrkev omyjte a oloupejte.
  4. Parmezán, mrkev, petržel a česnek nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli nakrájejte na menší kousky. Mungo fazole vidličkou rozmačkejte.
  5. Ve větší míse smíchejte veškeré ingredience a vše důkladně promíchejte.
  6. Poté ze směsi vytvořte dvě menší šišky. Přendejte je do předem vymazaného pekáče. Pečte cca 30 minut do zlatova.
  7. Hotovou sekanou nakrájejte na plátky a podávejte.

Náš tip
Sekanou podávejte s lehkým zeleninovým salátem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Okurková limonáda s citrusy

Okurková limonáda s citrusy

K létu a teplým dnům neodmyslitelně patří domácí vychlazené limonády. Vyzkoušejte tu z čerstvé salátové okurky, máty a citrusových plodů. Díky rozmixovaným ingrediencím má nápoj svěží, intenzivní chuť.

Čtěte dál
Fenyklový salát s jablky a pomeranči

Fenyklový salát s jablky a pomeranči

Fenykl je zelenina plná výrazné, aromatické chuti. Je známá pro svůj pozitivní vliv proti nadýmání. Fenykl je také zdrojem vitamínů...
Letní závitky s tofu, mangem a arašídovou omáčkou

Letní závitky s tofu, mangem a arašídovou omáčkou

Letní závitky jsou skvělou volbou do horkých letních dní – jsou totiž lehké a navíc rychlé na přípravu. Podávají se s lahodnou arašídovou...
Mangová zmrzlina s kokosovým krémem

Mangová zmrzlina s kokosovým krémem

K létu a letním prázdninám neodmyslitelně patří zmrzlina. Vyzkoušejte si ji připravit během pár minut doma. Ochutnejte kombinaci mangového...
Studená polévka z červené řepy

Studená polévka z červené řepy

Polévky nemusí být vždy jen teplé. Vyzkoušejte studenou krémovou polévku z červené řepy, která přijde vhod v teplých letních dnech....
Zapečené špaldové palačinky s ricottou a špenátem

Zapečené špaldové palačinky s ricottou a špenátem

Palačinky nemusíte připravovat jen na sladko. Jejich slaná verze je také výborná. Vyzkoušejte tyto špaldové palačinky plněné špenátem...
Ovesný chlebíček s kakaem a bobulovitým ovocem

Ovesný chlebíček s kakaem a bobulovitým ovocem

Ovesný chlebíček plný ovoce je skvělou volbou k ranní kávě či čaji. Chlebíček je rychlý na přípravu, vláčný a sladký díky medu a banánům....
Mandlová roláda s krémovým sýrem a jahodovým přelivem

Mandlová roláda s krémovým sýrem a jahodovým přelivem

Jahody patří mezi první jarní ovoce, na které se každoročně můžeme těšit. Jahodová roláda je velice svěží a krémová, není přeslazená...
Ředkvičkový salát s hráškovými výhonky a vejcem

Ředkvičkový salát s hráškovými výhonky a vejcem

Ředkvičky jsou typicky jarním druhem zeleniny, která by neměla v jídelníčku chybět. Připravte si z nich tento ředkvičkový salát – je...
Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik

Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik

Omáčka z pečených paprik je ideální volbou pro chutný oběd – voní po červených paprikách, je zjemněna cottage sýrem a výborně se tak...
Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou je ideální volbou pro lehký oběd či večeři. Pokrm je provoněn medvědím česnekem a krásně hraje všemi barvami.
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Grilovací sezóna se pomalu blíží. Vyzkoušejte cibulovou marmeládu, která se výborné hodí jak ke grilovanému masu, tak sýru a jiným...