Sekaná z mungo fazolí

Sekaná z mungo fazolí
zdroj: Kristýna Rybovičová

Mungo fazole je luštěnina zelené barvy původem z Indie. V kuchyni má široké využití. Je vhodná jak do salátů, polévek, tak i k naklíčení. Je zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Výborné je z ní připravit i vegetariánskou sekanou.

Porce: 12 plátků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • ½ šálku mungo fazolí
  • 150 g parmezánu
  • 2 větší mrkve
  • 1 menší petržel
  • 2 stroužky česneku
  • 2 žluté cibule
  • 5 lžic celozrnné špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžičky sušené majoránky
  • sůl, pepř
  • řepkový olej na vymazání

Postup

  1. Mungo fazole uvařte podle návodu a nechte vychladnout.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Česnek, cibuli, petržel a mrkev omyjte a oloupejte.
  4. Parmezán, mrkev, petržel a česnek nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli nakrájejte na menší kousky. Mungo fazole vidličkou rozmačkejte.
  5. Ve větší míse smíchejte veškeré ingredience a vše důkladně promíchejte.
  6. Poté ze směsi vytvořte dvě menší šišky. Přendejte je do předem vymazaného pekáče. Pečte cca 30 minut do zlatova.
  7. Hotovou sekanou nakrájejte na plátky a podávejte.

Náš tip
Sekanou podávejte s lehkým zeleninovým salátem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Šátečky s tvarohem a marmeládou

Šátečky s tvarohem a marmeládou

Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.