Mungo fazole je luštěnina zelené barvy původem z Indie. V kuchyni má široké využití. Je vhodná jak do salátů, polévek, tak i k naklíčení. Je zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Výborné je z ní připravit i vegetariánskou sekanou.
Porce: 12 plátků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- ½ šálku mungo fazolí
- 150 g parmezánu
- 2 větší mrkve
- 1 menší petržel
- 2 stroužky česneku
- 2 žluté cibule
- 5 lžic celozrnné špaldové mouky
- 2 vejce
- 3 lžičky sušené majoránky
- sůl, pepř
- řepkový olej na vymazání
Postup
- Mungo fazole uvařte podle návodu a nechte vychladnout.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Česnek, cibuli, petržel a mrkev omyjte a oloupejte.
- Parmezán, mrkev, petržel a česnek nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli nakrájejte na menší kousky. Mungo fazole vidličkou rozmačkejte.
- Ve větší míse smíchejte veškeré ingredience a vše důkladně promíchejte.
- Poté ze směsi vytvořte dvě menší šišky. Přendejte je do předem vymazaného pekáče. Pečte cca 30 minut do zlatova.
- Hotovou sekanou nakrájejte na plátky a podávejte.
Náš tip
Sekanou podávejte s lehkým zeleninovým salátem.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.