Sekaná z mungo fazolí

Sekaná z mungo fazolí
zdroj: Kristýna Rybovičová

Mungo fazole je luštěnina zelené barvy původem z Indie. V kuchyni má široké využití. Je vhodná jak do salátů, polévek, tak i k naklíčení. Je zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Výborné je z ní připravit i vegetariánskou sekanou.

Porce: 12 plátků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • ½ šálku mungo fazolí
  • 150 g parmezánu
  • 2 větší mrkve
  • 1 menší petržel
  • 2 stroužky česneku
  • 2 žluté cibule
  • 5 lžic celozrnné špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžičky sušené majoránky
  • sůl, pepř
  • řepkový olej na vymazání

Postup

  1. Mungo fazole uvařte podle návodu a nechte vychladnout.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Česnek, cibuli, petržel a mrkev omyjte a oloupejte.
  4. Parmezán, mrkev, petržel a česnek nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli nakrájejte na menší kousky. Mungo fazole vidličkou rozmačkejte.
  5. Ve větší míse smíchejte veškeré ingredience a vše důkladně promíchejte.
  6. Poté ze směsi vytvořte dvě menší šišky. Přendejte je do předem vymazaného pekáče. Pečte cca 30 minut do zlatova.
  7. Hotovou sekanou nakrájejte na plátky a podávejte.

Náš tip
Sekanou podávejte s lehkým zeleninovým salátem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky jsou připraveny z vláčného tvarohového těsta a díky makové náplni jsou příjemně sladké. Mák je zajímavý nejen svou chutí, ale také obsahem vápníku a vlákniny.

Čtěte dál
Čokoládový termix s ostružinami

Čokoládový termix s ostružinami

Připravte si doma tradiční termix, který vám zachutná tak, že ten z obchodu již chtít nebudete. Vychlazený pak přijde vhod jako dezert...
Palačinky s pečeným banánem

Palačinky s pečeným banánem

Zpříjemněte si den sladkou snídaní. Palačinky ve spojení s pečeným banánem a kapkou rumu dostanou lehký exotický nádech.
Cuketové placky s mozzarellou

Cuketové placky s mozzarellou

Sezóna cuket je opět tu. Je tedy nejvyšší čas tuto naši sezónní zeleninu co nejvíce zařazovat do jídelníčku. Cuketové placky jsou skvělým...
Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lilek je čím dál tím více v naší kuchyni oblíbený. Připravovat z něj můžete různé pokrmy. Je ideální na zapékání či grilování. Tento...
Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým...
Květákové halušky s brynzou

Květákové halušky s brynzou

Halušky jsou tradičním jídlem Slovenska. Vyměňte klasické vydatné halušky za ty květákové. Pokrm je díky němu lehký, bezlepkový a nebudete...
Kefírové muffiny s borůvkami

Kefírové muffiny s borůvkami

Borůvky – malé modré plody, které u nás dozrávají od června do září. Jsou přírodním zdrojem vitamínů a mnoha zdraví prospěšných látek....
Kakaová quinoa s třešněmi

Kakaová quinoa s třešněmi

Na stromech se již začínají červenat první brzké odrůdy třešní, které si můžete natrhat pro první zobání a dezerty. Třešně se hodí...
Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou...
Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji...
Cizrnové těstoviny se zelím

Cizrnové těstoviny se zelím

Vhodnou alternativou pšeničných těstovin jsou těstoviny luštěninové. V obchodech jich naleznete celou řadu, jako např. cizrnové, ze...