Sekaná z mungo fazolí

Sekaná z mungo fazolí
zdroj: Kristýna Rybovičová

Mungo fazole je luštěnina zelené barvy původem z Indie. V kuchyni má široké využití. Je vhodná jak do salátů, polévek, tak i k naklíčení. Je zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Výborné je z ní připravit i vegetariánskou sekanou.

Porce: 12 plátků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • ½ šálku mungo fazolí
  • 150 g parmezánu
  • 2 větší mrkve
  • 1 menší petržel
  • 2 stroužky česneku
  • 2 žluté cibule
  • 5 lžic celozrnné špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžičky sušené majoránky
  • sůl, pepř
  • řepkový olej na vymazání

Postup

  1. Mungo fazole uvařte podle návodu a nechte vychladnout.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Česnek, cibuli, petržel a mrkev omyjte a oloupejte.
  4. Parmezán, mrkev, petržel a česnek nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli nakrájejte na menší kousky. Mungo fazole vidličkou rozmačkejte.
  5. Ve větší míse smíchejte veškeré ingredience a vše důkladně promíchejte.
  6. Poté ze směsi vytvořte dvě menší šišky. Přendejte je do předem vymazaného pekáče. Pečte cca 30 minut do zlatova.
  7. Hotovou sekanou nakrájejte na plátky a podávejte.

Náš tip
Sekanou podávejte s lehkým zeleninovým salátem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou a je skvělým zdrojem vlákniny. Polévka z něj je prostě výborná...

Čtěte dál
Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji...
Cizrnové těstoviny se zelím

Cizrnové těstoviny se zelím

Vhodnou alternativou pšeničných těstovin jsou těstoviny luštěninové. V obchodech jich naleznete celou řadu, jako např. cizrnové, ze...

Videorozhovor