Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou
zdroj: Kristýna Rybovičová

Sezóna jahod pomalu začíná a možností, jak je zpracovat, je plno. Bezlepkové tvarohové knedlíčky budou chutnat jak vám, tak vašim dětem. Mimo sezónu můžete vyzkoušet jahody mražené.

Porce: 4
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 5 lžic mandlové mouky
  • 3 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžíce psyllia
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 15 větších jahod
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce vody
  • sůl

Postup

  1. Ve větší míse smíchejte mouky, tvaroh, psyllium, rýžový sirup, vejce, špetku soli.
  2. Vše důkladně promíchejte a lžičkou tvořte menší knedlíčky.
  3. Knedlíky vložte do vroucí, mírně osolené vody a vařte cca 7 minut.
  4. Mezitím si připravte omáčku. Nakrájejte jahody na menší kousky a vložte je do menšího hrnce. Přidejte lžíci medu, vodu a vařte do změknutí. Poté vše promixujte tyčovým mixérem.
  5. Uvařené knedlíčky přelijte omáčku a podávejte.

Náš tip
Knedlíky ozdobte opraženou mandlovou moukou.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou a je skvělým zdrojem vlákniny. Polévka z něj je prostě výborná...

Čtěte dál
Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji...
Cizrnové těstoviny se zelím

Cizrnové těstoviny se zelím

Vhodnou alternativou pšeničných těstovin jsou těstoviny luštěninové. V obchodech jich naleznete celou řadu, jako např. cizrnové, ze...

Videorozhovor