Nákupní centra, letiště, odpočinková stání u dálnic nebo hlavní ulice velkých měst – to všechno jsou místa s největší koncentrací fast foodových zařízení. Je to rychlé, a víme co od toho očekávat. Jak si stojí fast foody v roce 2020?
V 10 + 1 otázkách jsme si povídali s Vendulou Matouškovou, manažerkou kvality a bezpečnosti potravin ze společnosti Lagardere.
Fast food
Fast food je společností vnímán v podstatě jako označení pro nezdravou stravu. Pravdou ale je, že řekněme hamburger z fastfoodu může být často zdravotně příznivější než hamburger z nějaké pochybné restaurace. Pod označením fast food už navíc dávno nenajdeme jen smažené pokrmy včetně hranolek, novodobá podoba zahrnuje i občerstvení, která se nesou na zdravé vlně – saláty, smoothies apod.
Může se celiak nebo člověk mající alergii na pšeničné bílkoviny vůbec bezpečně stravovat v podobných zařízeních? Jak se na bezpečnosti a kvalitě potravin podepsala aktuální opatření způsobená rozšířením nového typu koronaviru? Jsou kontroly ještě zesílené, provádějí se nyní více?
Na tyto a další otázky se dozvíte odpovědi ve videu.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Co udělá digitální detox? Jak se změní vaše mysl i tělo, když odložíte telefon
Dnes si už téměř nedokážeme představit den bez chytrého telefonu, počítače nebo jiných zařízení. Neustálé kontrolování zpráv, sledování sociálních sítí a přísun informací se staly běžnou součástí našeho...
Čtěte dál
Konec starého a začátek nového – na co se připravit v roce 2025?

Cestovní horečka není výmluva, ale opravdový projev těla. Jak s ní bojovat po psychické stránce?

Kosmetické trendy: nontoxic, technologie a šetrnost

Ranní rituály pro radostnější vstávání – proč nám světlo ráno dělá dobře?

Káva v kapslích: pohodlí za cenu zátěže pro životní prostředí

Co vám pomůže stokrát více než krémy na vrásky? No přece obličejová jóga

Přežili jste Valentýna bez kupovaných kytek? Pak jste pomohli přírodě

Význam barev – jak na nás barvy působí a proč?

Jak si vytvořit zdravý návyk na pohyb a sportovní aktivity?

Olivový olej jako nezdravější tuk do jídelníčku. Umíte ho správně používat?

MCT oleje: zázrak, nebo jen další marketingový tah?
