Cizrnové těstoviny se zelím

Cizrnové těstoviny se zelím
zdroj: Kristýna Rybovičová

Vhodnou alternativou pšeničných těstovin jsou těstoviny luštěninové. V obchodech jich naleznete celou řadu, jako např. cizrnové, ze zeleného hrachu nebo z červené čočky. Jsou přirozeně bezlepkové, velmi rychle hotové a zároveň skvělým zdrojem bílkovin.

Porce: 4
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • 200 g cizrnových těstovin
  • 150 g kysaného zelí
  • 200 g uzeného tofu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Uzené tofu nakrájejte na kostky.
  3. V hluší pánvi rozehřejte řepkový olej. Opečte na něm cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidejte česnek a nechte jej rozvonět.
  4. Do pánve dejte tofu a vše společně do zlatova opékejte.
  5. Poté přidejte zelí, smetanu a vše promíchejte.
  6. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  7. Přidejte je ke směsi zelí a vše důkladně promíchejte.
  8. Dochuťte solí, pepřem, majoránkou a podávejte.

Náš tip
Namísto cizrnových těstovin vyzkoušejte i klasické celozrnné pšeničné těstoviny.   

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky jsou připraveny z vláčného tvarohového těsta a díky makové náplni jsou příjemně sladké. Mák je zajímavý nejen svou chutí, ale také obsahem vápníku a vlákniny.

Čtěte dál
Čokoládový termix s ostružinami

Čokoládový termix s ostružinami

Připravte si doma tradiční termix, který vám zachutná tak, že ten z obchodu již chtít nebudete. Vychlazený pak přijde vhod jako dezert...
Palačinky s pečeným banánem

Palačinky s pečeným banánem

Zpříjemněte si den sladkou snídaní. Palačinky ve spojení s pečeným banánem a kapkou rumu dostanou lehký exotický nádech.
Cuketové placky s mozzarellou

Cuketové placky s mozzarellou

Sezóna cuket je opět tu. Je tedy nejvyšší čas tuto naši sezónní zeleninu co nejvíce zařazovat do jídelníčku. Cuketové placky jsou skvělým...
Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lilek je čím dál tím více v naší kuchyni oblíbený. Připravovat z něj můžete různé pokrmy. Je ideální na zapékání či grilování. Tento...
Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým...
Květákové halušky s brynzou

Květákové halušky s brynzou

Halušky jsou tradičním jídlem Slovenska. Vyměňte klasické vydatné halušky za ty květákové. Pokrm je díky němu lehký, bezlepkový a nebudete...
Kefírové muffiny s borůvkami

Kefírové muffiny s borůvkami

Borůvky – malé modré plody, které u nás dozrávají od června do září. Jsou přírodním zdrojem vitamínů a mnoha zdraví prospěšných látek....
Kakaová quinoa s třešněmi

Kakaová quinoa s třešněmi

Na stromech se již začínají červenat první brzké odrůdy třešní, které si můžete natrhat pro první zobání a dezerty. Třešně se hodí...
Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou...
Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji...
Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Sezóna jahod pomalu začíná a možností, jak je zpracovat, je plno. Bezlepkové tvarohové knedlíčky budou chutnat jak vám, tak vašim dětem....