Kakaová quinoa s třešněmi

Kakaová quinoa s třešněmi
zdroj: Kristýna Rybovičová

Na stromech se již začínají červenat první brzké odrůdy třešní, které si můžete natrhat pro první zobání a dezerty. Třešně se hodí na přípravu koláčů, zavařenin či marmelád. Čerstvé osladí různé druhy kaší, jako tuto bezlepkovou z quinoy.

Porce: 1
Doba přípravy: 25 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.

Ingredience

  • 200 ml mandlového mléka
  • 50 g quinoy
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžička kakaa
  • 10 třešní
  • granátové jablko (na ozdobu)

Postup

  1. Quinou propláchněte. Třešně vypeckujte a přepulte.
  2. Do menšího hrnce dejte mandlové mléko a quinou. Přiveďte vše k varu a vařte do změknutí.
  3. Kaši odstavte přidejte sirup, kakao a nakrájené třešně.
  4. Vše promíchejte, dejte do misky a ozdobte granátovým jablkem.

Náš tip
Vyzkoušejte různé druhy rostlinného mléka.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Salát s prosciuttem a melounem

Salát s prosciuttem a melounem

Lehký letní salát, který si v horkém letním počasí zamilujete. Svěžest pokrmu dodá žlutý meloun, který v kombinaci s prosciuttem chuťově skvěle ladí.

Čtěte dál
Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lilek je čím dál tím více v naší kuchyni oblíbený. Připravovat z něj můžete různé pokrmy. Je ideální na zapékání či grilování. Tento...
Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým...
Květákové halušky s brynzou

Květákové halušky s brynzou

Halušky jsou tradičním jídlem Slovenska. Vyměňte klasické vydatné halušky za ty květákové. Pokrm je díky němu lehký, bezlepkový a nebudete...
Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou...
Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji...
Cizrnové těstoviny se zelím

Cizrnové těstoviny se zelím

Vhodnou alternativou pšeničných těstovin jsou těstoviny luštěninové. V obchodech jich naleznete celou řadu, jako např. cizrnové, ze...
Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Sezóna jahod pomalu začíná a možností, jak je zpracovat, je plno. Bezlepkové tvarohové knedlíčky budou chutnat jak vám, tak vašim dětem....
Kedlubnové zelí s karamelizovanou cibulkou

Kedlubnové zelí s karamelizovanou cibulkou

Kedlubna patří mezi naši sezónní košťálovou zeleninu a její sklizeň probíhá právě v květnu. Obsahuje např. vitamín C, vitamíny skupiny...
Sekaná z mungo fazolí

Sekaná z mungo fazolí

Mungo fazole je luštěnina zelené barvy původem z Indie. V kuchyni má široké využití. Je vhodná jak do salátů, polévek, tak i k naklíčení....
Bezlepkový rebarborový koláč

Bezlepkový rebarborový koláč

Sezóna rebarbory se již blíží. Tato zelenina s typickou kyselou chutí se skvěle hodí na přípravu netradičních sladkých pokrmů. Konzumujte...
Vajíčková pomazánka s tvarohem

Vajíčková pomazánka s tvarohem

Oblíbeným způsobem, jak zpracovat uvařená velikonoční vajíčka, je příprava vajíčkové pomazánky. Vyzkoušejte její odlehčenou verzi s...