Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou
zdroj: Kristýna Rybovičová

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým salátem, který máte nejraději.

Porce: 4
Doba přípravy: 45 minut
Označení: Bezlepkové.
Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 150 g mozzarelly
  • 80 g sušených rajčat
  • 3 větší čerstvá rajčata
  • 1 větší červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g zelených oliv
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 dcl vody
  • oblíbený listový salát
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Očistěte, omyjte maso a veškerou zeleninu. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Kuřecí prsa osolte, opepřete, přidejte bazalku.
  3. V pánvi rozehřejte řepkový olej a prsa na něm zprudka opečte.
  4. Cibuli, česnek, rajčata nakrájejte na menší kostky, olivy a mozzarellu na plátky.
  5. Maso přendejte do zapékací mísy. Posypte jej cibulí, česnekem, rajčaty, olivami a vše přikryjte mozzarellou. Podlijte vodou a pečte cca 20 minut.
  6. Mezitím si do mísy natrhejte listy salátu, osolte, opepřete je a zakápněte olivovým olejem.  
  7. Jakmile je maso se směsí upečené do zlatova, vyndejte jej z trouby a podávejte se salátem.

Náš tip
Pokrm podávejte s kouskem kváskového chleba či opečené bagetky.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Jáhlová kaše se sladkou švestkou

Jáhlová kaše se sladkou švestkou

Zpříjemněte si den sladkou snídaní a využijte švestky, které právě teď dozrávají. Jáhlová kaše je přirozeně bezlepková. Lucuma kaši příjemně osladí a dodá jí lehkou vanilkovou chuť.

Čtěte dál
Fazolová polévka z adzuki a mungo fazolí

Fazolová polévka z adzuki a mungo fazolí

Fazolová polévka je hustá, sytá a nahradí tak i lehčí oběd. Polévka je navíc plná vlákniny a rostlinných bílkovin, takže je opravdu...
Žitné koláčky s malinami

Žitné koláčky s malinami

Žitné koláčky jsou chuťově velmi zajímavé – žitná mouka jim dodává hutnost a v kombinaci s malinami jsou výbornou vydatnou snídaní...
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

Výborná rybičková pomazánka ze sardinek je jemná a lehce nakyslá. Ideální je v kombinaci s čerstvým pečivem a listovým salátem.
Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky jsou připraveny z vláčného tvarohového těsta a díky makové náplni jsou příjemně sladké. Mák je zajímavý nejen svou chutí,...
Čokoládový termix s ostružinami

Čokoládový termix s ostružinami

Připravte si doma tradiční termix, který vám zachutná tak, že ten z obchodu již chtít nebudete. Vychlazený pak přijde vhod jako dezert...
Palačinky s pečeným banánem

Palačinky s pečeným banánem

Zpříjemněte si den sladkou snídaní. Palačinky ve spojení s pečeným banánem a kapkou rumu dostanou lehký exotický nádech.
Cuketové placky s mozzarellou

Cuketové placky s mozzarellou

Sezóna cuket je opět tu. Je tedy nejvyšší čas tuto naši sezónní zeleninu co nejvíce zařazovat do jídelníčku. Cuketové placky jsou skvělým...
Salát s prosciuttem a melounem

Salát s prosciuttem a melounem

Lehký letní salát, který si v horkém letním počasí zamilujete. Svěžest pokrmu dodá žlutý meloun, který v kombinaci s prosciuttem chuťově...
Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lilek je čím dál tím více v naší kuchyni oblíbený. Připravovat z něj můžete různé pokrmy. Je ideální na zapékání či grilování. Tento...
Květákové halušky s brynzou

Květákové halušky s brynzou

Halušky jsou tradičním jídlem Slovenska. Vyměňte klasické vydatné halušky za ty květákové. Pokrm je díky němu lehký, bezlepkový a nebudete...
Kefírové muffiny s borůvkami

Kefírové muffiny s borůvkami

Borůvky – malé modré plody, které u nás dozrávají od června do září. Jsou přírodním zdrojem vitamínů a mnoha zdraví prospěšných látek....