Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou
zdroj: Kristýna Rybovičová

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým salátem, který máte nejraději.

Porce: 4
Doba přípravy: 45 minut
Označení: Bezlepkové.
Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 150 g mozzarelly
  • 80 g sušených rajčat
  • 3 větší čerstvá rajčata
  • 1 větší červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g zelených oliv
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 dcl vody
  • oblíbený listový salát
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Očistěte, omyjte maso a veškerou zeleninu. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Kuřecí prsa osolte, opepřete, přidejte bazalku.
  3. V pánvi rozehřejte řepkový olej a prsa na něm zprudka opečte.
  4. Cibuli, česnek, rajčata nakrájejte na menší kostky, olivy a mozzarellu na plátky.
  5. Maso přendejte do zapékací mísy. Posypte jej cibulí, česnekem, rajčaty, olivami a vše přikryjte mozzarellou. Podlijte vodou a pečte cca 20 minut.
  6. Mezitím si do mísy natrhejte listy salátu, osolte, opepřete je a zakápněte olivovým olejem.  
  7. Jakmile je maso se směsí upečené do zlatova, vyndejte jej z trouby a podávejte se salátem.

Náš tip
Pokrm podávejte s kouskem kváskového chleba či opečené bagetky.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Salát s prosciuttem a melounem

Salát s prosciuttem a melounem

Lehký letní salát, který si v horkém letním počasí zamilujete. Svěžest pokrmu dodá žlutý meloun, který v kombinaci s prosciuttem chuťově skvěle ladí.

Čtěte dál
Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lilek je čím dál tím více v naší kuchyni oblíbený. Připravovat z něj můžete různé pokrmy. Je ideální na zapékání či grilování. Tento...
Květákové halušky s brynzou

Květákové halušky s brynzou

Halušky jsou tradičním jídlem Slovenska. Vyměňte klasické vydatné halušky za ty květákové. Pokrm je díky němu lehký, bezlepkový a nebudete...
Kefírové muffiny s borůvkami

Kefírové muffiny s borůvkami

Borůvky – malé modré plody, které u nás dozrávají od června do září. Jsou přírodním zdrojem vitamínů a mnoha zdraví prospěšných látek....
Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou...
Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji...
Cizrnové těstoviny se zelím

Cizrnové těstoviny se zelím

Vhodnou alternativou pšeničných těstovin jsou těstoviny luštěninové. V obchodech jich naleznete celou řadu, jako např. cizrnové, ze...
Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Sezóna jahod pomalu začíná a možností, jak je zpracovat, je plno. Bezlepkové tvarohové knedlíčky budou chutnat jak vám, tak vašim dětem....
Kedlubnové zelí s karamelizovanou cibulkou

Kedlubnové zelí s karamelizovanou cibulkou

Kedlubna patří mezi naši sezónní košťálovou zeleninu a její sklizeň probíhá právě v květnu. Obsahuje např. vitamín C, vitamíny skupiny...
Sekaná z mungo fazolí

Sekaná z mungo fazolí

Mungo fazole je luštěnina zelené barvy původem z Indie. V kuchyni má široké využití. Je vhodná jak do salátů, polévek, tak i k naklíčení....
Bezlepkový rebarborový koláč

Bezlepkový rebarborový koláč

Sezóna rebarbory se již blíží. Tato zelenina s typickou kyselou chutí se skvěle hodí na přípravu netradičních sladkých pokrmů. Konzumujte...
Vajíčková pomazánka s tvarohem

Vajíčková pomazánka s tvarohem

Oblíbeným způsobem, jak zpracovat uvařená velikonoční vajíčka, je příprava vajíčkové pomazánky. Vyzkoušejte její odlehčenou verzi s...