Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou
zdroj: Kristýna Rybovičová

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým salátem, který máte nejraději.

Porce: 4
Doba přípravy: 45 minut
Označení: Bezlepkové.
Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 150 g mozzarelly
  • 80 g sušených rajčat
  • 3 větší čerstvá rajčata
  • 1 větší červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g zelených oliv
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 dcl vody
  • oblíbený listový salát
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Očistěte, omyjte maso a veškerou zeleninu. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Kuřecí prsa osolte, opepřete, přidejte bazalku.
  3. V pánvi rozehřejte řepkový olej a prsa na něm zprudka opečte.
  4. Cibuli, česnek, rajčata nakrájejte na menší kostky, olivy a mozzarellu na plátky.
  5. Maso přendejte do zapékací mísy. Posypte jej cibulí, česnekem, rajčaty, olivami a vše přikryjte mozzarellou. Podlijte vodou a pečte cca 20 minut.
  6. Mezitím si do mísy natrhejte listy salátu, osolte, opepřete je a zakápněte olivovým olejem.  
  7. Jakmile je maso se směsí upečené do zlatova, vyndejte jej z trouby a podávejte se salátem.

Náš tip
Pokrm podávejte s kouskem kváskového chleba či opečené bagetky.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Šátečky s tvarohem a marmeládou

Šátečky s tvarohem a marmeládou

Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.