Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou
zdroj: Kristýna Rybovičová

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým salátem, který máte nejraději.

Porce: 4
Doba přípravy: 45 minut
Označení: Bezlepkové.
Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 150 g mozzarelly
  • 80 g sušených rajčat
  • 3 větší čerstvá rajčata
  • 1 větší červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g zelených oliv
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 dcl vody
  • oblíbený listový salát
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Očistěte, omyjte maso a veškerou zeleninu. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Kuřecí prsa osolte, opepřete, přidejte bazalku.
  3. V pánvi rozehřejte řepkový olej a prsa na něm zprudka opečte.
  4. Cibuli, česnek, rajčata nakrájejte na menší kostky, olivy a mozzarellu na plátky.
  5. Maso přendejte do zapékací mísy. Posypte jej cibulí, česnekem, rajčaty, olivami a vše přikryjte mozzarellou. Podlijte vodou a pečte cca 20 minut.
  6. Mezitím si do mísy natrhejte listy salátu, osolte, opepřete je a zakápněte olivovým olejem.  
  7. Jakmile je maso se směsí upečené do zlatova, vyndejte jej z trouby a podávejte se salátem.

Náš tip
Pokrm podávejte s kouskem kváskového chleba či opečené bagetky.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou

Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou

Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s fíky recept skvěle doladí.

Čtěte dál
Krémová polévka z pečené zeleniny

Krémová polévka z pečené zeleniny

Krémová polévka je hustá a jemně nasládlá. Díky pečené zelenině má plnou, zeleninovou chuť. V chladných sychravých dnech vás zahřeje...
Pečené zelné bramboráčky

Pečené zelné bramboráčky

Bramboráky nemusí být jen smažené na velkém množství oleje. Vyzkoušejte bramboráčky v kombinaci s kysaným zelím, cibulí a brambory....
Drožďová polévka s kroupami

Drožďová polévka s kroupami

Droždí nemusíte používat jen na vykynutí těsta. Připravte z něj i tuto výbornou polévku. Jemná chuť droždí je doplněna plným hrncem...
Dýňové „špagety“ aglio e olio

Dýňové „špagety“ aglio e olio

Špagetová dýně je druhem dýně, která má po upečení příjemně měkkou dužinu. Ta se poté rozpadá na vlákna, která připomínají špagety....
Dýňová bábovka s perníkem

Dýňová bábovka s perníkem

Udělejte si doma pohodu a vychutnejte si skvělou dýňovou bábovku. Ta je provoněna perníkovým kořením a doslova barevně ladí s podzimem.
Kynutý cibulový koláč

Kynutý cibulový koláč

Slané koláče jsou stále více oblíbené. Jsou vhodné jak na oběd, večeři tak i na výlety. Nejen náplně, ale i druhy těsta můžete libovolně...
Hruškové lívance se slaným karamelem

Hruškové lívance se slaným karamelem

Sladké lívance vám zpříjemní chladná podzimní rána. Jsou přirozeně bezlepkové a díky sladkým hruškám již není potřeba do těsta přidávat...
Zapečené plněné papriky s hovězím masem

Zapečené plněné papriky s hovězím masem

Zapečené papriky plněné hovězím masem jsou plné zeleniny a provoněné kořením. Budou chutnat celé rodině. Podávejte je s čerstvým zeleninovým...
Jáhlová kaše se sladkou švestkou

Jáhlová kaše se sladkou švestkou

Zpříjemněte si den sladkou snídaní a využijte švestky, které právě teď dozrávají. Jáhlová kaše je přirozeně bezlepková. Lucuma kaši...
Fazolová polévka z adzuki a mungo fazolí

Fazolová polévka z adzuki a mungo fazolí

Fazolová polévka je hustá, sytá a nahradí tak i lehčí oběd. Polévka je navíc plná vlákniny a rostlinných bílkovin, takže je opravdu...
Žitné koláčky s malinami

Žitné koláčky s malinami

Žitné koláčky jsou chuťově velmi zajímavé – žitná mouka jim dodává hutnost a v kombinaci s malinami jsou výbornou vydatnou snídaní...