Pečené zelné bramboráčky

Pečené zelné bramboráčky
zdroj: Kristýna Rybovičová

Bramboráky nemusí být jen smažené na velkém množství oleje. Vyzkoušejte bramboráčky v kombinaci s kysaným zelím, cibulí a brambory. Jsou pečené v troubě, a i přesto krásně křupavé.

Porce: 24 placiček
Doba přípravy: 50 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • 500 g kysaného zelí
  • 6 větších brambor
  • 1 červená cibule
  • 1 žlutá cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 vejce
  • 5 lžic rýžové mouky
  • 3 lžičky sušené majoránky
  • ½ lžičky kmínu
  • sůl, pepř
  • řepkový olej na potření

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Kysané zelí pokrájejte. Cibuli nakrájejte na menší kostky, prolisujte stroužky česneku.
  4. Ve větší míse smíchejte brambory, kysané zelí, vejce, mouku, cibuli, česnek, majoránku, kmín, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
  5. Pečicí papír potřete řepkovým olejem. Ze směsi tvořte menší placičky.
  6. Bramboráčky dejte na plech, potřete je řepkovým olejem a pečte cca 35 minut dozlatova.
  7. Hotové placičky vyndejte z trouby a podávejte.

Náš tip
Bramboráčky podávejte s nakládanými okurkami a sýrem cottage.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Vyzkoušejte na vánoční svátky připravit tyto nepečené kuličky. Vánoční stůl provoní vůně kokosu a díky krémovému sýru se budou rozplývat na jazyku.

Čtěte dál
Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou

Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou

Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s...
Krémová polévka z pečené zeleniny

Krémová polévka z pečené zeleniny

Krémová polévka je hustá a jemně nasládlá. Díky pečené zelenině má plnou, zeleninovou chuť. V chladných sychravých dnech vás zahřeje...
Drožďová polévka s kroupami

Drožďová polévka s kroupami

Droždí nemusíte používat jen na vykynutí těsta. Připravte z něj i tuto výbornou polévku. Jemná chuť droždí je doplněna plným hrncem...
Dýňové „špagety“ aglio e olio

Dýňové „špagety“ aglio e olio

Špagetová dýně je druhem dýně, která má po upečení příjemně měkkou dužinu. Ta se poté rozpadá na vlákna, která připomínají špagety....
Dýňová bábovka s perníkem

Dýňová bábovka s perníkem

Udělejte si doma pohodu a vychutnejte si skvělou dýňovou bábovku. Ta je provoněna perníkovým kořením a doslova barevně ladí s podzimem.
Kynutý cibulový koláč

Kynutý cibulový koláč

Slané koláče jsou stále více oblíbené. Jsou vhodné jak na oběd, večeři tak i na výlety. Nejen náplně, ale i druhy těsta můžete libovolně...
Hruškové lívance se slaným karamelem

Hruškové lívance se slaným karamelem

Sladké lívance vám zpříjemní chladná podzimní rána. Jsou přirozeně bezlepkové a díky sladkým hruškám již není potřeba do těsta přidávat...
Zapečené plněné papriky s hovězím masem

Zapečené plněné papriky s hovězím masem

Zapečené papriky plněné hovězím masem jsou plné zeleniny a provoněné kořením. Budou chutnat celé rodině. Podávejte je s čerstvým zeleninovým...
Jáhlová kaše se sladkou švestkou

Jáhlová kaše se sladkou švestkou

Zpříjemněte si den sladkou snídaní a využijte švestky, které právě teď dozrávají. Jáhlová kaše je přirozeně bezlepková. Lucuma kaši...
Fazolová polévka z adzuki a mungo fazolí

Fazolová polévka z adzuki a mungo fazolí

Fazolová polévka je hustá, sytá a nahradí tak i lehčí oběd. Polévka je navíc plná vlákniny a rostlinných bílkovin, takže je opravdu...
Žitné koláčky s malinami

Žitné koláčky s malinami

Žitné koláčky jsou chuťově velmi zajímavé – žitná mouka jim dodává hutnost a v kombinaci s malinami jsou výbornou vydatnou snídaní...