Krémová rýžová kaše s ovocem a ořechy

Krémová rýžová kaše s ovocem a ořechy
zdroj: Kristýna Martínková

Rýže Arborio je ideální jak na přípravu rizota, tak také krémové rýžové kaše. Doplňte ji podzimním ovocem a voňavou skořicí. Na talíři ji ozdobte lžící bílého jogurtu a skvělou snídaně máte na stole.

Porce: 4
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

Ingredience

  • 1 hrnek rýže Arborio
  • 1,5 l polotučného mléka
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 3 lžičky kokosového oleje
  • 2 jablka
  • 1 hruška
  • 20 g sušených brusinek
  • 1 lžička skořice
  • 30 g lískových ořechů
  • špetka soli

Postup

  1. V hrnci rozehřejte 2 lžičky kokosového oleje. Třtinový cukr v něm rozpusťte.
  2. Do hrnce dejte rýži a chvíli ji na mírném plameni opékejte. Poté přidejte mléko, špetku soli, brusinky a vařte do změknutí.
  3. Mezitím omyjte hrušky a jablka. Zbavte je jadřinců a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozpusťte kokosový olej. Přidejte ovoce, skořici a vše chvíli do změknutí duste.  
  4. Uvařenou krémovou rýži ozdobte ovocem, ořechy a podávejte.

Náš tip
Na místo brusinek můžete použít sušené švestky či višně.

Quinoa chlebíček se švestkami a jablky

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou

Vyzkoušejte recept na netradiční hrachovou kaši. Ta je krásně jemná a krémová. Výborně ji doplňuje sladká karamelizovaná cibulka a mrkev.

Čtěte dál
„Oreo“ smetanový chia pudink

„Oreo“ smetanový chia pudink

Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...
Hustá jarní zeleninová polévka

Hustá jarní zeleninová polévka

Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.
Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Jarní přepuštěné bylinkové máslo

Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...
Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční mandlový mazanec

Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...
Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem

Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...
Domácí špaldový chléb

Domácí špaldový chléb

Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...
Medové dortíčky s vlašskými ořechy

Medové dortíčky s vlašskými ořechy

Medové dortíčky jsou křehké, jemné a krásně voňavé po medu. Krém ze slaného karamelu a mascarpone jim dodá svěží nádech, který si zamiluje...
Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem

Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem

Špaldové těsto v kombinaci s třešněmi a čokoládovým pudinkem vytvoří výborný dezert, který si zamiluje celá rodina. Díky pudinku bude...
Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem

Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem

Zapečené plněné brambory se skvěle se hodí jako příloha či hlavní chod. Do směsi můžete volit různé ingredience a měnit je podle chuti....
Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny

Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny

Omáčka z pečené zeleniny příjemně ladí s bramborovými noky. Ricotta omáčku krásně zjemní a bazalka provoní. Vyzkoušejte omáčku podávat...
Jemné citronové palačinky s lesním ovocem

Jemné citronové palačinky s lesním ovocem

Výborné sladké palačinky zpříjemní každou snídani. Díky rýžové mouce jsou jemné a v tomto případě krásně voní po citronu. Palačinky...