Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a je ideální čas vyrazit na něj do přírody. Výrazná chuť a vůně této bylinky rizoto příjemně doladí.
Porce: 4
Doba přípravy: 45 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience
- 1 hrnek rýže Arborio
- 100 g hrášku
- 1 větší bílá cibule
- 250 ml bílého vína
- 750 ml zeleninového vývaru
- 3 lžíce řepkového oleje
- 100 g baby špenátu
- hrst medvědího česneku
- 100 g parmezánu
- sůl, pepř
Postup
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
- Medvědí česnek a baby špenát omyjte. Medvědí česnek nasekejte nahrubo.
- V hrnci rozehřejte řepkový olej. Osmahněte na něm cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidejte rýži a chvíli vše opékejte. Poté přidejte víno a nechte jej odpařit.
- Poté postupně po 2 dcl přidávejte vývar. Jakmile se dávka vstřebá, přidejte další. Bude to trvat cca 25 minut, dokud nebude rýže měkká.
- Baby špenát, medvědí česnek a hrášek vmíchejte do rýže.
- Rizoto dochuťte solí, pepřem. Ozdobte jej parmezánem.
Náš tip
Mimo sezónu využijte mražený hrášek, který před přimícháním do rizota spařte.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou
Vyzkoušejte recept na netradiční hrachovou kaši. Ta je krásně jemná a krémová. Výborně ji doplňuje sladká karamelizovaná cibulka a mrkev.
Čtěte dál
„Oreo“ smetanový chia pudink
Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...

Hustá jarní zeleninová polévka
Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.

Jarní přepuštěné bylinkové máslo
Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...
Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou
Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje příjemný pocit v žaludku.

Velikonoční mandlový mazanec
Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...

Domácí špaldový chléb
Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...

Medové dortíčky s vlašskými ořechy
Medové dortíčky jsou křehké, jemné a krásně voňavé po medu. Krém ze slaného karamelu a mascarpone jim dodá svěží nádech, který si zamiluje...

Špaldová buchta s třešněmi a pudinkem
Špaldové těsto v kombinaci s třešněmi a čokoládovým pudinkem vytvoří výborný dezert, který si zamiluje celá rodina. Díky pudinku bude...

Zapečené plněné brambory se šunkou a sýrem
Zapečené plněné brambory se skvěle se hodí jako příloha či hlavní chod. Do směsi můžete volit různé ingredience a měnit je podle chuti....

Noky s krémovou omáčkou z pečené zeleniny
Omáčka z pečené zeleniny příjemně ladí s bramborovými noky. Ricotta omáčku krásně zjemní a bazalka provoní. Vyzkoušejte omáčku podávat...

Jemné citronové palačinky s lesním ovocem
Výborné sladké palačinky zpříjemní každou snídani. Díky rýžové mouce jsou jemné a v tomto případě krásně voní po citronu. Palačinky...

Kuřecí prsa s bylinkami a sezónní zeleninou
Pokrmy z jednoho pekáče jsou snadné a často i rychlé na přípravu. Veškeré ingredience se nakrájí, vloží do zapékací mísy a zbytek práce...