Rýžová kaše s karamelizovanou hruškou

Rýžová kaše s karamelizovanou hruškou
zdroj: Kristýna Rybovičová

Zahřejte se po ránu a nastartujte den výbornou snídaní. Domácí rýžová kaše vám zajistí dostatek energie a pocit sytosti. Fantazii se meze nekladou a základní recept můžete podle libosti a sezónnosti obměňovat.

Porce: 5
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.

Ingredience

  • 150 g rýže Arborio
  • 250 ml vody
  • 250 ml kokosového mléka
  • celá skořice
  • badyán
  • 2 hrušky
  • 3 lžíce medu
  • 80 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli

Postup

  1. Rýži propláchněte. Smíchejte ji s kokosovým mlékem, špetkou soli, vodou, skořicí, badyánem a vařte cca 20 minut do změknutí.
  2. Hrušky omyjte, zbavte je jadřinců a nakrájejte na menší kostky. Na pánvi rozpusťte kokosový olej. Přidejte hrušky, med a nechte vše zkaramelizovat. Poté odstavte.
  3. Vlašské ořechy v pánvi pár minut do zlatova opečte na sucho.
  4. Uvařenou rýži přelijte sladkou hruškou, ozdobte vlašskými ořechy a podávejte.

Náš tip
Na místo hrušek můžete použít i jiné sezónní ovoce např. jablka či švestky.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!