Rýžová kaše s karamelizovanou hruškou

Rýžová kaše s karamelizovanou hruškou
zdroj: Kristýna Rybovičová

Zahřejte se po ránu a nastartujte den výbornou snídaní. Domácí rýžová kaše vám zajistí dostatek energie a pocit sytosti. Fantazii se meze nekladou a základní recept můžete podle libosti a sezónnosti obměňovat.

Porce: 5
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.

Ingredience

  • 150 g rýže Arborio
  • 250 ml vody
  • 250 ml kokosového mléka
  • celá skořice
  • badyán
  • 2 hrušky
  • 3 lžíce medu
  • 80 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli

Postup

  1. Rýži propláchněte. Smíchejte ji s kokosovým mlékem, špetkou soli, vodou, skořicí, badyánem a vařte cca 20 minut do změknutí.
  2. Hrušky omyjte, zbavte je jadřinců a nakrájejte na menší kostky. Na pánvi rozpusťte kokosový olej. Přidejte hrušky, med a nechte vše zkaramelizovat. Poté odstavte.
  3. Vlašské ořechy v pánvi pár minut do zlatova opečte na sucho.
  4. Uvařenou rýži přelijte sladkou hruškou, ozdobte vlašskými ořechy a podávejte.

tip redakce ▾
 
Img

Veganská avokádová mousse bez přidaného cukru

Jestli je něco dokonale chutného a zároveň dokonale zdravého, tak je to tento avokádový, čokoládový pudink. Obsahuje avokádo, které je plné zdraví prospěšných mononenasycených MK, kvalitní...

Náš tip
Na místo hrušek můžete použít i jiné sezónní ovoce např. jablka či švestky.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Komentáře

Také by Vás mohlo zajímat

Zelné placičky s quinoou

Zelné placičky s quinoou

Kysané zelí je doslova národní poklad, který si mi Češi s velkou pýchou doma vyrábíme a pak ho také s chutí konzumujeme. Dopřejte si ho tentokrát trochu jinak – připravte si zelné placky na veganský způsob.

Čtěte dál
Cuketový perník s čokoládovou polevou

Cuketový perník s čokoládovou polevou

Sezóna cuket sice už skončila, to nám ale nebrání si sem tam nějaký ten kus v bio kvalitě dopřát i z klasického obchodu. Vyzkoušejte...
Polévka z dýně Hokkaido s kokosovým mlékem

Polévka z dýně Hokkaido s kokosovým mlékem

Podzimní sychravé počasí se už hlasitě ozývá. Je proto ideální čas se zahřát zdravou vydatnou polévkou. Dýně jsou symbolem konce října...
Mirabelky a špendlíky – polozapomenuté ovoce pro ten nejlepší koláč

Mirabelky a špendlíky – polozapomenuté ovoce pro ten nejlepší koláč

Letošní úroda ovoce a zeleniny byla i přes velká sucha naprosto famózní. Tolik plodů! Užívali jsme si ve velkém jahod a rebarbory a...
Kešu pomazánka se sušenými rajčaty a kapkou citrónu

Kešu pomazánka se sušenými rajčaty a kapkou citrónu

Rostlinných pomazánek na bázi sójy, oříšků či rajčat je ke koupi již opravdu hodně. Problém je ale s jejich reálnou výživovou hodnotou,...
Veganská avokádová mousse bez přidaného cukru

Veganská avokádová mousse bez přidaného cukru

Jestli je něco dokonale chutného a zároveň dokonale zdravého, tak je to tento avokádový, čokoládový pudink. Obsahuje avokádo, které...
Lahodné batátové brownies s pekanovými ořechy

Lahodné batátové brownies s pekanovými ořechy

S nejrůznějšími brownies se roztrhl pytel – začalo to fazolovým, pokračovalo řepným a avokádovým a nyní se hřeje na výslunní i batátové!...
Nebaví vás vařit každý den? Vyzkoušejte naše tipy na 6 chutných a trvanlivých rychlovek

Nebaví vás vařit každý den? Vyzkoušejte naše tipy na 6 chutných a trvanlivých rychlovek

Ať už je vaším cílem zhubnout, nebo celkově změnit životní styl a udělat něco pro své zdraví (což by mělo hubnutí podmiňovat), budete...