Quinoa s veganským parmazánem

Quinoa s veganským parmazánem
zdroj: Kristýna Rybovičová

Rychlé, vyvážené „quinoa rizoto“ s nádechem Itálie snadno připravíte do práce na oběd, či doma na večeři. Chuť pokrmu doladí lahůdkové droždí – inaktivované sušené kvasnice. Ty jsou zdrojem bílkovin a vitamínů skupiny B.

Porce: 6
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.
Ingredience

  • 300 g quinoy
  • 80 g černých oliv bez pecek
  • 100 g nakládaných sušených rajčat
  • 250 g sterilované cizrny
  • 1 větší červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • řepkový olej

Na veganský parmazán

  • 60 g kešu ořechů
  • ½ lžičky hrubozrnné soli
  • 20 g lahůdkového droždí

Postup

  1. Quinou propláchněte a vařte cca 20 minut ve dvojnásobném množství osolené vody.
  2. Mezitím nakrájejte na plátky červenou cibuli, česnek, olivy a rajčata. Zavařenou cizrnu propláchněte a nechte odkapat.
  3. V hlubší pánvi na řepkovém oleji zpěňte cibuli, po chvíli přidejte česnek a nechte ho rozvonět.
  4. Poté přidejte cizrnu, uvařenou quinou, sušená rajčata a olivy. Vše promíchejte, dochuťte solí, pepřem a prohřejte cca 5 minut.
  5. Ve vyšší nádobě smíchejte kešu ořechy, sůl, lahůdkové droždí. Směs zmixujte tyčovým mixérem do hrubší konzistence.
  6. Quinou na talíři ozdobte veganským parmazánem a podávejte.

Náš tip
Quinoa má několik podob. Vyzkoušejte uvařit směs klasické bílé quinoi společně s černou.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!