Ovesno-ořechové sušenky s pohankou

Ovesno-ořechové sušenky s pohankou
zdroj: Kristýna Rybovičová

Domácí ovesné sušenky ocení aktivní sportovci, děti i pracující maminky a to doma, na cestách, ale i za pochodu. Recept můžete jakkoliv obměňovat a kombinovat s různými druhy koření, ořechů či semínek. V kombinaci s křupavou pohankou jsou lahodné a opravdu zdravé.

Porce: 36 sušenek
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 15 minut (1 plech)
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g loupané pohanky
  • 50 g špaldové mouky
  • 200 g ořechů (kešu, mandle, vlašské ořechy)
  • 50 g rozinek
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 2 vejce
  • 3 lžíce medu
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžičky skořice
  • 1 lžička sušené vanilky či vanilkového extraktu
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli

Postup

  1. Plech vyložte pečícím papírem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Ořechy nasekejte nahrubo. V hlubší míse smíchejte všechny suché ingredience, přidejte vejce a vše promíchejte.
  3. V menším hrnci rozpusťte kokosový olej s medem. Poté jej přelijte ke směsi a vše opět důkladně promíchejte.
  4. Poté tvořte ze směsi středně velké sušenky. Přendejte je na plech a pečte cca 15 minut do zlatova. Sušenky skladujte v dóze či sklenici a spotřebujte do týdne.

Náš tip
Jakmile vytvoříte z poloviny směsi sušenky, přidejte do zbylého těsta 4 lžíce kakaa. Vznikne vám pak nový druh s nádechem čokolády.

 

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!