Nakládaná kořenová zelenina

Nakládaná kořenová zelenina
zdroj: Kristýna Rybovičová

Uskladněné zeleniny je ještě stále dost a takto naložená se skvěle hodí jako doplněk k nejrůznějším hlavním jídlům či samostatná jako lehká svačina. Je plná vitamínů, minerálů, působí protizánětlivě a posiluje imunitu.

Porce: 4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.

Ingredience

  • 3 větší mrkve
  • 1 větší celer
  • 1 větší červená řepa
  • 1 větší červená cibule
  • sůl, pepř

na zálivku

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce octu Balsamico
  • 3 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Očistěte a omyjte veškerou zeleninu.
  2. Zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle, cibuli pokrájejte na měsíčky. Ve větší míse vše promíchejte, osolte a opepřete.
  3. V menší míse smíchejte ingredience na zálivku.
  4. Připravenou zeleniny zalijte zálivkou, důkladně promíchejte a podávejte.
  5. Zeleninu uchovávejte v lednici ve skleněné nádobě.

Náš tip
Zeleninu před podáváním posypte opečeným sezamovým semínkem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Kokosové řezy s pudinkem a čokoládou

Kokosové řezy s pudinkem a čokoládou

Lehký kokosový krém doplněný kakaovým piškotem oslazeným banány je výborná kombinace dezertu. Řezy jsou voňavé, vláčné a snadno je doma připravíte.

Čtěte dál
Polévka z pečené mrkve s červenou čočkou

Polévka z pečené mrkve s červenou čočkou

Luštěniny, které jsou zdrojem bílkovin a mají vyšší podíl vlákniny, bychom měli pravidelně zařazovat do jídelníčku. Příprava červené...
Ovocný crumble

Ovocný crumble

Jak si zpříjemnit chladná, sychravá, podzimní rána? Sladkou snídaní v podobě zapečené misky plné ovoce, které máte rádi. Crumble můžete...