Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem
zdroj: Kristýna Rybovičová

Nemůže se již dočkat teplého letního období? Připomeňte si ho sladkou snídaní s vůní lesního ovoce. Spojení medu, borůvek, ostružin a malin vafle příjemně osladí. Borůvky patří navíc mezi nejcennější ovoce, které nám roste přímo za humny. Mají vysoký obsah antioxidantů, obsahují betakaroten, vitamíny A, B, C, draslík, hořčík a železo.

Porce: 4
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience

Na těsto

  • 110 g špaldové mouky
  • 150 ml mléka / rostlinné alternativy
  • 1 vejce
  • ½ lžičky sušené vanilky
  • špetka soli
  • ½ lžičky prášky do pečiva bez fosfátů
  • kokosový olej (na vytření formy)

Na náplň

  • 250 g řeckého jogurtu
  • 200 g mraženého lesního ovoce
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžičky chia semínek
  • 1 lžíce kakaa
  • 30 g mandlí

Postup

  1. V míse smíchejte prášek do pečiva, mouku a vanilku.
  2. Ve vyšší nádobě rozmíchejte mléko s vejcem, medem a špetkou soli. Postupně přidávejte suché ingredience. Vyšlehejte vláčné těsto a nechte ho odpočívat cca 15 minut.
  3. Rozehřejte vaflovač, plotýnky potřete kokosovým olejem. Vlijte na nej těsto a pečte vafle do zlatova.
  4. Mezitím si připravte náplň. V menším hrnci smíchejte ovoce s medem. Přiveďte ho k varu, nechte ho vařit cca 2 minuty a odstavte. Smíchejte jogurt, kakao a chia semínka. Vše promíchejte. Mandle nasekejte nadrobno.
  5. Opečené vafle ozdobte krémem, ovocem a ořechy, podávejte.

Náš tip
Vafle můžete různě obměňovat. Místo špaldové mouky vyzkoušejte například mouku pohankovou.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!