Jarní salát s opečeným chřestem

Jarní salát s opečeným chřestem
zdroj: Kristýna Rybovičová

Jaro už se hlásí o slovo a začíná nabízet více voňavých, zajímavých bylin a sezonní zeleniny. Vyzkoušejte tento lehký zeleninový salát s opečeným chřestem. Chřest obsahuje zajímavé množství vitamínu C, E a kyselinu listovou. Podporuje také činnost ledvin. Ředkvičky jsou osvěžují a jsou zdrojem vlákniny.

Porce: 4
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.

Ingredience

  • 200 g římského salátu
  • 200 g polníčku
  • 7 větších ředkviček
  • 3 jarní cibulky
  • 75 g naklíčených mungo fazolí
  • 500 g zeleného chřestu
  • řepkový olej, (přepuštěné máslo)
  • sůl, pepř

Na zálivku

  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • pažitka, petržel
  • sůl, pepř

dýňová semínka

Postup

  1. Očistěte chřest, odkrojte konce a nakrájejte ho na špalíčky. Ve vyšší pánvi rozehřejte řepkový olej. Přidejte chřest, osolte, opepřete jej a několik minut restujte.
  2. Omyjte římský salát, polníček, ředkvičky, cibulku, naklíčené mungo fazole. Salát natrhejte na menší kusy, ředkvičky s cibulkou nakrájejte na plátky.
  3. Vše dejte do větší mísy, přidejte klíčky a opečený chřest.
  4. Ingredience na zálivku smíchejte v menší misce, přidejte ji k zelenině a vše důkladně promíchejte.
  5. Na talíř připravte hotový salát, ozdobte jej opečeným dýňovým semínkem a podávejte.

Náš tip
Vyzkoušejte různé druhy salátů jako např. ledový, baby špenát či rukolu.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!