Tradičních vajíčkových pomazánek a jejich obměn je před Velikonocemi spousta. Vyzkoušejte místo nich připravit jejich nezvyklou podobu z tofu. Pomazánka je vhodná pro vegany a díky černé soli, která připomíná chuť vajíček, byste rozdíly hledali jen těžko.
Porce: 8 porcí
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.
Ingredience
- 180 g tofu natural (1 kostka)
- 2 lžíce sójového jogurtu
- 2 menší červené cibule
- 3 větší nakládané okurky
- 5 lžic nálevu z nakládaných okurek
- 3 lžičky kurkumy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 špetky černé soli
- pepř
- pažitka
Postup
- Tofu nastrouhejte na struhadle najemno.
- Cibuli a okurky nakrájejte na drobné kousky.
- Ve větší míse smíchejte tofu, cibuli, okurky. Přidejte sójový jogurt, nálev z okurek, hořčici kurkumu a černou sůl. Vše důkladně promíchejte.
- Chuť dolaďte pepřem a ozdobte čerstvě nasekanou pažitkou.
- Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem a uchovávejte ve skleněné nádobě v lednici.
Náš tip
Chléb s pomazánkou ozdobte místo pažitky čerstvou ředkvičkou a naklíčenou řeřichou.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.