Tofu-vajíčková pomazánka

Tofu-vajíčková pomazánka
zdroj: Kristýna Rybovičová

Tradičních vajíčkových pomazánek a jejich obměn je před Velikonocemi spousta. Vyzkoušejte místo nich připravit jejich nezvyklou podobu z tofu. Pomazánka je vhodná pro vegany a díky černé soli, která připomíná chuť vajíček, byste rozdíly hledali jen těžko.

Porce: 8 porcí
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.
Ingredience

  • 180 g tofu natural (1 kostka)
  • 2 lžíce sójového jogurtu
  • 2 menší červené cibule
  • 3 větší nakládané okurky
  • 5 lžic nálevu z nakládaných okurek
  • 3 lžičky kurkumy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 špetky černé soli
  • pepř
  • pažitka

Postup

  1. Tofu nastrouhejte na struhadle najemno.
  2. Cibuli a okurky nakrájejte na drobné kousky.
  3. Ve větší míse smíchejte tofu, cibuli, okurky. Přidejte sójový jogurt, nálev z okurek, hořčici kurkumu a černou sůl. Vše důkladně promíchejte.
  4. Chuť dolaďte pepřem a ozdobte čerstvě nasekanou pažitkou.
  5. Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem a uchovávejte ve skleněné nádobě v lednici.

Náš tip
Chléb s pomazánkou ozdobte místo pažitky čerstvou ředkvičkou a naklíčenou řeřichou.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!