Ovocný crumble

Ovocný crumble
zdroj: Kristýna Rybovičová

Jak si zpříjemnit chladná, sychravá, podzimní rána? Sladkou snídaní v podobě zapečené misky plné ovoce, které máte rádi. Crumble můžete připravit den předem a v troubě ho nechat jen ohřát. Ovocný crumble je výborným pohoštěním i pro návštěvu.

Porce: 4
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 15 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience

Na drobenku

  • 8 lžic ovesných vloček
  • 8 lžic špaldové mouky
  • 30 g pekanových ořechů
  • 15 g strouhaného kokosu
  • 30 g másla

Na náplň

  • 150 g lesního ovoce
  • 2 jablka
  • ½ citronu
  • ½ pomeranče
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžičky skořice
  • hřebíček, badyán
  • 1 lžička kokosového oleje

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C, menší zapékací misky vymažte kokosovým olejem.
  2. Jablka očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vymačkejte šťávu z citronu a pomeranče.
  3. Do kastrolku dejte ovoce, jablka, med, skořici, hřebíček, badyán, šťávu z ovoce a přiveďte k varu, poté odstavte. Ze směsi vyndejte hřebíček s badyánem.
  4. Ořechy nasekejte najemno. V míse smíchejte vločky, mouku, ořechy, kokos, máslo a prsty vypracujte drobenku.
  5. Do zapékacích misek dejte ovocnou směs, posypte ji drobenkou a dejte do trouby péct cca na 15 minut do zlatova.
  6. Nechte vychladnout a podávejte.

Náš tip
Na místo pomeranče a citronu, vyzkoušejte do ovocné směsi přidat 100 % rakytníkovou šťávu.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Šátečky s tvarohem a marmeládou

Šátečky s tvarohem a marmeládou

Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.