Ovocný crumble

Ovocný crumble
zdroj: Kristýna Rybovičová

Jak si zpříjemnit chladná, sychravá, podzimní rána? Sladkou snídaní v podobě zapečené misky plné ovoce, které máte rádi. Crumble můžete připravit den předem a v troubě ho nechat jen ohřát. Ovocný crumble je výborným pohoštěním i pro návštěvu.

Porce: 4
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 15 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience

Na drobenku

  • 8 lžic ovesných vloček
  • 8 lžic špaldové mouky
  • 30 g pekanových ořechů
  • 15 g strouhaného kokosu
  • 30 g másla

Na náplň

  • 150 g lesního ovoce
  • 2 jablka
  • ½ citronu
  • ½ pomeranče
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžičky skořice
  • hřebíček, badyán
  • 1 lžička kokosového oleje

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C, menší zapékací misky vymažte kokosovým olejem.
  2. Jablka očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vymačkejte šťávu z citronu a pomeranče.
  3. Do kastrolku dejte ovoce, jablka, med, skořici, hřebíček, badyán, šťávu z ovoce a přiveďte k varu, poté odstavte. Ze směsi vyndejte hřebíček s badyánem.
  4. Ořechy nasekejte najemno. V míse smíchejte vločky, mouku, ořechy, kokos, máslo a prsty vypracujte drobenku.
  5. Do zapékacích misek dejte ovocnou směs, posypte ji drobenkou a dejte do trouby péct cca na 15 minut do zlatova.
  6. Nechte vychladnout a podávejte.

Náš tip
Na místo pomeranče a citronu, vyzkoušejte do ovocné směsi přidat 100 % rakytníkovou šťávu.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Bramborové koláčky

Bramborové koláčky

I na podzim a v zimě, bychom měli na přípravu pokrmů využívat sezónní, v tomto období již spíše uskladněné potraviny. Základní recept na bramborové koláčky můžete doplňovat o suroviny, které máte rádi....

Čtěte dál
Kokosové řezy s pudinkem a čokoládou

Kokosové řezy s pudinkem a čokoládou

Lehký kokosový krém doplněný kakaovým piškotem oslazeným banány je výborná kombinace dezertu. Řezy jsou voňavé, vláčné a snadno je...
Polévka z pečené mrkve s červenou čočkou

Polévka z pečené mrkve s červenou čočkou

Luštěniny, které jsou zdrojem bílkovin a mají vyšší podíl vlákniny, bychom měli pravidelně zařazovat do jídelníčku. Příprava červené...

Videorozhovor