Ovocný crumble

Ovocný crumble
zdroj: Kristýna Rybovičová

Jak si zpříjemnit chladná, sychravá, podzimní rána? Sladkou snídaní v podobě zapečené misky plné ovoce, které máte rádi. Crumble můžete připravit den předem a v troubě ho nechat jen ohřát. Ovocný crumble je výborným pohoštěním i pro návštěvu.

Porce: 4
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 15 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience

Na drobenku

  • 8 lžic ovesných vloček
  • 8 lžic špaldové mouky
  • 30 g pekanových ořechů
  • 15 g strouhaného kokosu
  • 30 g másla

Na náplň

  • 150 g lesního ovoce
  • 2 jablka
  • ½ citronu
  • ½ pomeranče
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžičky skořice
  • hřebíček, badyán
  • 1 lžička kokosového oleje

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C, menší zapékací misky vymažte kokosovým olejem.
  2. Jablka očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vymačkejte šťávu z citronu a pomeranče.
  3. Do kastrolku dejte ovoce, jablka, med, skořici, hřebíček, badyán, šťávu z ovoce a přiveďte k varu, poté odstavte. Ze směsi vyndejte hřebíček s badyánem.
  4. Ořechy nasekejte najemno. V míse smíchejte vločky, mouku, ořechy, kokos, máslo a prsty vypracujte drobenku.
  5. Do zapékacích misek dejte ovocnou směs, posypte ji drobenkou a dejte do trouby péct cca na 15 minut do zlatova.
  6. Nechte vychladnout a podávejte.

Náš tip
Na místo pomeranče a citronu, vyzkoušejte do ovocné směsi přidat 100 % rakytníkovou šťávu.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Kapustová frittata

Kapustová frittata

Frittata je tradiční italský pokrm. Základ této pochoutky tvoří vejce. Zbylé ingredience můžete různě kombinovat. Výsledkem je po upečení slaný koláč, který se hodí jak na oběd, tak jako rychlá večeře.

Čtěte dál
Plněné krémové taštičky

Plněné krémové taštičky

Tento recept na těsto je univerzální a lze jej využít jak na slané, tak na sladké verze krémových taštiček. Červená řepa je bohatá...
Čočkové ragú

Čočkové ragú

Čočka je tradičním novoročním pokrmem. Připravit z ní můžete spoustu zajímavých pokrmů – třeba toto ragú. Čočka je výborným zdrojem...

Videorozhovor