Lehký kokosový krém doplněný kakaovým piškotem oslazeným banány je výborná kombinace dezertu. Řezy jsou voňavé, vláčné a snadno je doma připravíte.
Porce: 18 kousků
Doba přípravy: 60 minut
Doba pečení: 35 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
Na těsto
- 6 vajec
- 5 lžic špaldové mouky
- 3 zralé banány
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 2 lžíce kokosového cukru
- špetka soli
Na náplň
- 1 l mandlového mléka
- 100 g strouhaného kokosu
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 1 lžička sušené vanilky
- 4 lžíce kokosového cukru
- 100 g tmavé čokolády min. 80 %
- 1 lžíce kokosového oleje
Postup
- Plech vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C.
- Žloutky oddělte od bílků. Ve vyšší míse tyčovým mixérem rozmixujte banány. Mouku smíchejte s kypřícím práškem a kakaem.
- Žloutky s banánem a kokosovým cukrem vyšlehejte do pěny. Postupně přidejte mouku a promíchejte.
- Bílky vyšlehejte v tuhý sníh a postupně jej přimíchávejte do těsta.
- Těsto dejte na plech a nechte péci cca 35 minut. Před vyndáním jej překontrolujte špejlí.
- Mezitím si připravte náplň. Pudink připravte v mléce podle návodu. Přidejte do něj sušenou vanilku, kokos, cukr.
- V menším hrnci nechte rozpustit olej s čokoládou.
- Na korpus naneste směs pudinku, polejte jej čokoládou a nechte vychladit.
- Nakrájejte na kousky a podávejte.
Náš tip
Koláč posypte drcenými lískovými ořechy.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.