Bramborové koláčky

Bramborové koláčky
zdroj: Kristýna Rybovičová

I na podzim a v zimě, bychom měli na přípravu pokrmů využívat sezónní, v tomto období již spíše uskladněné potraviny. Základní recept na bramborové koláčky můžete doplňovat o suroviny, které máte rádi. Výborné budou také i např. s kořenovou zeleninou ve spojení s kozím sýrem.

Porce: 16 ks
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 35–40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience (forma na muffiny)

  • 5 větších brambor
  • 6 lžic celozrnné špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 4 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 90 g uzeného tofu
  • 250 g kysaného zelí
  • 70 g sušených rajčat
  • 50 g parmezánu
  • majoránka
  • bazalka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 200 °C.
  2. Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Šalotku nakrájejte na menší kostičky.
  4. Ve větší míse smíchejte brambory, šalotku, prolisované stroužky česneku, vejce, mouku a vše důkladně promíchejte. Směs rozdělte na 2 poloviny.
  5. Do první poloviny přidejte majoránku, nastrouhané tofu, nakrájené kysané zelí, sůl, pepř a promíchejte.
  6. Do druhé poloviny dejte nakrájená sušená rajčata, bazalku, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a také důkladně promíchejte.
  7. Jednotlivou směsí naplňte formu na muffiny a dejte péct na cca 35–40 minut.
  8. Jakmile jsou koláčky zlaté, vyndejte je z trouby a podávejte.

Náš tip
Koláčky se zelím vyzkoušejte podávat s brynzou a posypané různými druhy semínek.  

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Perník s kaštanovým krémem

Perník s kaštanovým krémem

Jedlé kaštany jsou charakteristické především svou vůní, která se příjemně uvolňuje při pečení. Navozují tak krásnou předvánoční atmosféru. Mají nižší energetickou hodnotu a podíl tuků než ořechy, proto...

Čtěte dál
Chai latté

Chai latté

První adventní neděle je za námi a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Zpříjemněte si chladné dny s šálkem domácího voňavého nápoje...
Skořicová roláda s pomerančovým krémem

Skořicová roláda s pomerančovým krémem

Lahodnou roládu tvoří skořicový korpus, který je doplněný krásně jemným smetanovým krémem s vůní a chutí pomeranče. Připravíte ho jen...

Videorozhovor