Bramborové koláčky

Bramborové koláčky
zdroj: Kristýna Rybovičová

I na podzim a v zimě, bychom měli na přípravu pokrmů využívat sezónní, v tomto období již spíše uskladněné potraviny. Základní recept na bramborové koláčky můžete doplňovat o suroviny, které máte rádi. Výborné budou také i např. s kořenovou zeleninou ve spojení s kozím sýrem.

Porce: 16 ks
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 35–40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience (forma na muffiny)

  • 5 větších brambor
  • 6 lžic celozrnné špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 4 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 90 g uzeného tofu
  • 250 g kysaného zelí
  • 70 g sušených rajčat
  • 50 g parmezánu
  • majoránka
  • bazalka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 200 °C.
  2. Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Šalotku nakrájejte na menší kostičky.
  4. Ve větší míse smíchejte brambory, šalotku, prolisované stroužky česneku, vejce, mouku a vše důkladně promíchejte. Směs rozdělte na 2 poloviny.
  5. Do první poloviny přidejte majoránku, nastrouhané tofu, nakrájené kysané zelí, sůl, pepř a promíchejte.
  6. Do druhé poloviny dejte nakrájená sušená rajčata, bazalku, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a také důkladně promíchejte.
  7. Jednotlivou směsí naplňte formu na muffiny a dejte péct na cca 35–40 minut.
  8. Jakmile jsou koláčky zlaté, vyndejte je z trouby a podávejte.

Náš tip
Koláčky se zelím vyzkoušejte podávat s brynzou a posypané různými druhy semínek.  

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky jsou připraveny z vláčného tvarohového těsta a díky makové náplni jsou příjemně sladké. Mák je zajímavý nejen svou chutí, ale také obsahem vápníku a vlákniny.

Čtěte dál
Čokoládový termix s ostružinami

Čokoládový termix s ostružinami

Připravte si doma tradiční termix, který vám zachutná tak, že ten z obchodu již chtít nebudete. Vychlazený pak přijde vhod jako dezert...
Palačinky s pečeným banánem

Palačinky s pečeným banánem

Zpříjemněte si den sladkou snídaní. Palačinky ve spojení s pečeným banánem a kapkou rumu dostanou lehký exotický nádech.
Cuketové placky s mozzarellou

Cuketové placky s mozzarellou

Sezóna cuket je opět tu. Je tedy nejvyšší čas tuto naši sezónní zeleninu co nejvíce zařazovat do jídelníčku. Cuketové placky jsou skvělým...
Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lilek je čím dál tím více v naší kuchyni oblíbený. Připravovat z něj můžete různé pokrmy. Je ideální na zapékání či grilování. Tento...
Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým...
Květákové halušky s brynzou

Květákové halušky s brynzou

Halušky jsou tradičním jídlem Slovenska. Vyměňte klasické vydatné halušky za ty květákové. Pokrm je díky němu lehký, bezlepkový a nebudete...
Kefírové muffiny s borůvkami

Kefírové muffiny s borůvkami

Borůvky – malé modré plody, které u nás dozrávají od června do září. Jsou přírodním zdrojem vitamínů a mnoha zdraví prospěšných látek....
Kakaová quinoa s třešněmi

Kakaová quinoa s třešněmi

Na stromech se již začínají červenat první brzké odrůdy třešní, které si můžete natrhat pro první zobání a dezerty. Třešně se hodí...
Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou...
Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji...
Cizrnové těstoviny se zelím

Cizrnové těstoviny se zelím

Vhodnou alternativou pšeničných těstovin jsou těstoviny luštěninové. V obchodech jich naleznete celou řadu, jako např. cizrnové, ze...