Skořicová roláda s pomerančovým krémem

Skořicová roláda s pomerančovým krémem
zdroj: Kristýna Rybovičová

Lahodnou roládu tvoří skořicový korpus, který je doplněný krásně jemným smetanovým krémem s vůní a chutí pomeranče. Připravíte ho jen během několika pár minut a zpříjemní vám tak podzimní den.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 15 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience

Na těsto

  • 5 vajec
  • 3 lžíce celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička sušené vanilky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 3 lžíce mléka (mandlové, sójové)
  • špetka soli
  • kokosový olej (na potření)

Na náplň

  • 200 ml 30 % smetany ke šlehání
  • 150 g krémového sýra
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce medu

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Žloutky oddělte od bílků. Mouku smíchejte s kypřícím práškem, vanilkou a skořicí.
  3. Žloutky prošlehejte s medem a mlékem. Postupně přidejte mouku a promíchejte.
  4. Bílky vyšlehejte v tuhý sníh a postupně jej přimíchávejte do těsta. 
  5. Pečicí papír potřete kokosovým olejem. Těsto vylijte na plech a nechte péci cca 10–15 minut.
  6. Po upečení ještě teplý korpus zatočte do rolády.
  7. Mezitím si připravte náplň. Pomeranč důkladně omyjte a nastrouhejte kůru.
  8. Smetanu vyšlehejte do tuha. Sýr smíchejte s medem, s kůrou a šťávou z pomeranče. Postupně přidávejte smetanu a vše promíchejte.
  9. Na korpus naneste krém, znovu roládu zatočte a nechte vychladit.
  10. Nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Do těsta můžete přimíchat i najemno namleté kousky vlašských ořechů.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Šátečky s tvarohem a marmeládou

Šátečky s tvarohem a marmeládou

Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.