Skořicová roláda s pomerančovým krémem

Skořicová roláda s pomerančovým krémem
zdroj: Kristýna Rybovičová

Lahodnou roládu tvoří skořicový korpus, který je doplněný krásně jemným smetanovým krémem s vůní a chutí pomeranče. Připravíte ho jen během několika pár minut a zpříjemní vám tak podzimní den.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 15 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience

Na těsto

  • 5 vajec
  • 3 lžíce celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička sušené vanilky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 3 lžíce mléka (mandlové, sójové)
  • špetka soli
  • kokosový olej (na potření)

Na náplň

  • 200 ml 30 % smetany ke šlehání
  • 150 g krémového sýra
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce medu

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Žloutky oddělte od bílků. Mouku smíchejte s kypřícím práškem, vanilkou a skořicí.
  3. Žloutky prošlehejte s medem a mlékem. Postupně přidejte mouku a promíchejte.
  4. Bílky vyšlehejte v tuhý sníh a postupně jej přimíchávejte do těsta. 
  5. Pečicí papír potřete kokosovým olejem. Těsto vylijte na plech a nechte péci cca 10–15 minut.
  6. Po upečení ještě teplý korpus zatočte do rolády.
  7. Mezitím si připravte náplň. Pomeranč důkladně omyjte a nastrouhejte kůru.
  8. Smetanu vyšlehejte do tuha. Sýr smíchejte s medem, s kůrou a šťávou z pomeranče. Postupně přidávejte smetanu a vše promíchejte.
  9. Na korpus naneste krém, znovu roládu zatočte a nechte vychladit.
  10. Nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Do těsta můžete přimíchat i najemno namleté kousky vlašských ořechů.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Perník s kaštanovým krémem

Perník s kaštanovým krémem

Jedlé kaštany jsou charakteristické především svou vůní, která se příjemně uvolňuje při pečení. Navozují tak krásnou předvánoční atmosféru. Mají nižší energetickou hodnotu a podíl tuků než ořechy, proto...

Čtěte dál
Chai latté

Chai latté

První adventní neděle je za námi a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Zpříjemněte si chladné dny s šálkem domácího voňavého nápoje...
Bramborové koláčky

Bramborové koláčky

I na podzim a v zimě, bychom měli na přípravu pokrmů využívat sezónní, v tomto období již spíše uskladněné potraviny. Základní recept...

Videorozhovor