Skořicová roláda s pomerančovým krémem

Skořicová roláda s pomerančovým krémem
zdroj: Kristýna Rybovičová

Lahodnou roládu tvoří skořicový korpus, který je doplněný krásně jemným smetanovým krémem s vůní a chutí pomeranče. Připravíte ho jen během několika pár minut a zpříjemní vám tak podzimní den.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 15 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience

Na těsto

  • 5 vajec
  • 3 lžíce celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička sušené vanilky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 3 lžíce mléka (mandlové, sójové)
  • špetka soli
  • kokosový olej (na potření)

Na náplň

  • 200 ml 30 % smetany ke šlehání
  • 150 g krémového sýra
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce medu

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Žloutky oddělte od bílků. Mouku smíchejte s kypřícím práškem, vanilkou a skořicí.
  3. Žloutky prošlehejte s medem a mlékem. Postupně přidejte mouku a promíchejte.
  4. Bílky vyšlehejte v tuhý sníh a postupně jej přimíchávejte do těsta. 
  5. Pečicí papír potřete kokosovým olejem. Těsto vylijte na plech a nechte péci cca 10–15 minut.
  6. Po upečení ještě teplý korpus zatočte do rolády.
  7. Mezitím si připravte náplň. Pomeranč důkladně omyjte a nastrouhejte kůru.
  8. Smetanu vyšlehejte do tuha. Sýr smíchejte s medem, s kůrou a šťávou z pomeranče. Postupně přidávejte smetanu a vše promíchejte.
  9. Na korpus naneste krém, znovu roládu zatočte a nechte vychladit.
  10. Nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Do těsta můžete přimíchat i najemno namleté kousky vlašských ořechů.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky jsou připraveny z vláčného tvarohového těsta a díky makové náplni jsou příjemně sladké. Mák je zajímavý nejen svou chutí, ale také obsahem vápníku a vlákniny.

Čtěte dál
Čokoládový termix s ostružinami

Čokoládový termix s ostružinami

Připravte si doma tradiční termix, který vám zachutná tak, že ten z obchodu již chtít nebudete. Vychlazený pak přijde vhod jako dezert...
Palačinky s pečeným banánem

Palačinky s pečeným banánem

Zpříjemněte si den sladkou snídaní. Palačinky ve spojení s pečeným banánem a kapkou rumu dostanou lehký exotický nádech.
Cuketové placky s mozzarellou

Cuketové placky s mozzarellou

Sezóna cuket je opět tu. Je tedy nejvyšší čas tuto naši sezónní zeleninu co nejvíce zařazovat do jídelníčku. Cuketové placky jsou skvělým...
Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lilek je čím dál tím více v naší kuchyni oblíbený. Připravovat z něj můžete různé pokrmy. Je ideální na zapékání či grilování. Tento...
Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým...
Květákové halušky s brynzou

Květákové halušky s brynzou

Halušky jsou tradičním jídlem Slovenska. Vyměňte klasické vydatné halušky za ty květákové. Pokrm je díky němu lehký, bezlepkový a nebudete...
Kefírové muffiny s borůvkami

Kefírové muffiny s borůvkami

Borůvky – malé modré plody, které u nás dozrávají od června do září. Jsou přírodním zdrojem vitamínů a mnoha zdraví prospěšných látek....
Kakaová quinoa s třešněmi

Kakaová quinoa s třešněmi

Na stromech se již začínají červenat první brzké odrůdy třešní, které si můžete natrhat pro první zobání a dezerty. Třešně se hodí...
Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou...
Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji...
Cizrnové těstoviny se zelím

Cizrnové těstoviny se zelím

Vhodnou alternativou pšeničných těstovin jsou těstoviny luštěninové. V obchodech jich naleznete celou řadu, jako např. cizrnové, ze...