Lahodnou roládu tvoří skořicový korpus, který je doplněný krásně jemným smetanovým krémem s vůní a chutí pomeranče. Připravíte ho jen během několika pár minut a zpříjemní vám tak podzimní den.
Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 15 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
Na těsto
- 5 vajec
- 3 lžíce celozrnné špaldové mouky
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička sušené vanilky
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 3 lžíce mléka (mandlové, sójové)
- špetka soli
- kokosový olej (na potření)
Na náplň
- 200 ml 30 % smetany ke šlehání
- 150 g krémového sýra
- 1 pomeranč
- 2 lžíce medu
Postup
- Plech vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C.
- Žloutky oddělte od bílků. Mouku smíchejte s kypřícím práškem, vanilkou a skořicí.
- Žloutky prošlehejte s medem a mlékem. Postupně přidejte mouku a promíchejte.
- Bílky vyšlehejte v tuhý sníh a postupně jej přimíchávejte do těsta.
- Pečicí papír potřete kokosovým olejem. Těsto vylijte na plech a nechte péci cca 10–15 minut.
- Po upečení ještě teplý korpus zatočte do rolády.
- Mezitím si připravte náplň. Pomeranč důkladně omyjte a nastrouhejte kůru.
- Smetanu vyšlehejte do tuha. Sýr smíchejte s medem, s kůrou a šťávou z pomeranče. Postupně přidávejte smetanu a vše promíchejte.
- Na korpus naneste krém, znovu roládu zatočte a nechte vychladit.
- Nakrájejte na kousky a podávejte.
Náš tip
Do těsta můžete přimíchat i najemno namleté kousky vlašských ořechů.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.