Chai latté

Chai latté
zdroj: Kristýna Rybovičová

První adventní neděle je za námi a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Zpříjemněte si chladné dny s šálkem domácího voňavého nápoje a užijte si chvíli jen pro sebe. Chai latte má svůj původ v Indii. Jedná se o černý čaj se směsí koření, který se podává s mlékem.

Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové

Ingredience

  • 400 ml vody
  • 400 ml sójového mléka
  • 2 sáčky kvalitního černého čaje
  • 3 ks celé skořice
  • 3 ks badyánu
  • 6 plátků zázvoru
  • 2 lžičky hřebíčku
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička kardamomu

Postup

  1. Vodu dejte do menšího hrnce a přiveďte ji k varu.
  2. Do vody přidejte sáčky čaje, veškeré koření a vařte cca 3 – 5 minut.
  3. Poté vyndejte sáčky čaje a vařte dalších cca 5 minut. Odstavte.
  4. Mezitím v odděleném hrnci přiveďte k varu i mléko. Poté jej tyčovým mixérem prošlehejte tak, aby vznikla mléčná pěna. Pokud máte šlehač na mléko, použijte ten.
  5. Čaj sceďte, přidejte med a promíchejte.
  6. Nápoj rozlejte do šálků, přidejte mléko s mléčnou pěnou a podávejte.

Náš tip
Pro ostřejší chuť přidejte do čaje i nakrájené kousky chilli papriček.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Dýňové „chilli con carne“

Dýňové „chilli con carne“

Chilli con carne je plné fazolí, rajčat a koření. Tradičně se připravuje s hovězím masem. V tomto receptu je však maso zaměněno za dýni, ale ani tak na chuti celý pokrm rozhodně neztrácí.

Čtěte dál
Křehký jablečný koláč

Křehký jablečný koláč

Křehký jablečný koláč neboli Apple pie je tradiční americký jablečný moučník. Je plný šťavnatého ovoce a připravuje se na křehkém máslovém...
Řepové noky s kozím sýrem a brusinkovou omáčkou

Řepové noky s kozím sýrem a brusinkovou omáčkou

Noky jsou malé knedlíčky, které se připravují z brambor. Dají se připravovat jak nasladko, tak také častěji naslano. Mohou se zapékat,...

Videorozhovor