První adventní neděle je za námi a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Zpříjemněte si chladné dny s šálkem domácího voňavého nápoje a užijte si chvíli jen pro sebe. Chai latte má svůj původ v Indii. Jedná se o černý čaj se směsí koření, který se podává s mlékem.
Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové
Ingredience
- 400 ml vody
- 400 ml sójového mléka
- 2 sáčky kvalitního černého čaje
- 3 ks celé skořice
- 3 ks badyánu
- 6 plátků zázvoru
- 2 lžičky hřebíčku
- 1 lžíce medu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička kardamomu
Postup
- Vodu dejte do menšího hrnce a přiveďte ji k varu.
- Do vody přidejte sáčky čaje, veškeré koření a vařte cca 3 – 5 minut.
- Poté vyndejte sáčky čaje a vařte dalších cca 5 minut. Odstavte.
- Mezitím v odděleném hrnci přiveďte k varu i mléko. Poté jej tyčovým mixérem prošlehejte tak, aby vznikla mléčná pěna. Pokud máte šlehač na mléko, použijte ten.
- Čaj sceďte, přidejte med a promíchejte.
- Nápoj rozlejte do šálků, přidejte mléko s mléčnou pěnou a podávejte.
Náš tip
Pro ostřejší chuť přidejte do čaje i nakrájené kousky chilli papriček.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.