První adventní neděle je za námi a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Zpříjemněte si chladné dny s šálkem domácího voňavého nápoje a užijte si chvíli jen pro sebe. Chai latte má svůj původ v Indii. Jedná se o černý čaj se směsí koření, který se podává s mlékem.
Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové
Ingredience
- 400 ml vody
- 400 ml sójového mléka
- 2 sáčky kvalitního černého čaje
- 3 ks celé skořice
- 3 ks badyánu
- 6 plátků zázvoru
- 2 lžičky hřebíčku
- 1 lžíce medu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička kardamomu
Postup
- Vodu dejte do menšího hrnce a přiveďte ji k varu.
- Do vody přidejte sáčky čaje, veškeré koření a vařte cca 3 – 5 minut.
- Poté vyndejte sáčky čaje a vařte dalších cca 5 minut. Odstavte.
- Mezitím v odděleném hrnci přiveďte k varu i mléko. Poté jej tyčovým mixérem prošlehejte tak, aby vznikla mléčná pěna. Pokud máte šlehač na mléko, použijte ten.
- Čaj sceďte, přidejte med a promíchejte.
- Nápoj rozlejte do šálků, přidejte mléko s mléčnou pěnou a podávejte.
Náš tip
Pro ostřejší chuť přidejte do čaje i nakrájené kousky chilli papriček.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Perník s kaštanovým krémem
Jedlé kaštany jsou charakteristické především svou vůní, která se příjemně uvolňuje při pečení. Navozují tak krásnou předvánoční atmosféru. Mají nižší energetickou hodnotu a podíl tuků než ořechy, proto...
Čtěte dál
Skořicová roláda s pomerančovým krémem
Lahodnou roládu tvoří skořicový korpus, který je doplněný krásně jemným smetanovým krémem s vůní a chutí pomeranče. Připravíte ho jen...

Bramborové koláčky
I na podzim a v zimě, bychom měli na přípravu pokrmů využívat sezónní, v tomto období již spíše uskladněné potraviny. Základní recept...