Chai latté

Chai latté
zdroj: Kristýna Rybovičová

První adventní neděle je za námi a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Zpříjemněte si chladné dny s šálkem domácího voňavého nápoje a užijte si chvíli jen pro sebe. Chai latte má svůj původ v Indii. Jedná se o černý čaj se směsí koření, který se podává s mlékem.

Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové

Ingredience

  • 400 ml vody
  • 400 ml sójového mléka
  • 2 sáčky kvalitního černého čaje
  • 3 ks celé skořice
  • 3 ks badyánu
  • 6 plátků zázvoru
  • 2 lžičky hřebíčku
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička kardamomu

Postup

  1. Vodu dejte do menšího hrnce a přiveďte ji k varu.
  2. Do vody přidejte sáčky čaje, veškeré koření a vařte cca 3 – 5 minut.
  3. Poté vyndejte sáčky čaje a vařte dalších cca 5 minut. Odstavte.
  4. Mezitím v odděleném hrnci přiveďte k varu i mléko. Poté jej tyčovým mixérem prošlehejte tak, aby vznikla mléčná pěna. Pokud máte šlehač na mléko, použijte ten.
  5. Čaj sceďte, přidejte med a promíchejte.
  6. Nápoj rozlejte do šálků, přidejte mléko s mléčnou pěnou a podávejte.

Náš tip
Pro ostřejší chuť přidejte do čaje i nakrájené kousky chilli papriček.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Perník s kaštanovým krémem

Perník s kaštanovým krémem

Jedlé kaštany jsou charakteristické především svou vůní, která se příjemně uvolňuje při pečení. Navozují tak krásnou předvánoční atmosféru. Mají nižší energetickou hodnotu a podíl tuků než ořechy, proto...

Čtěte dál
Skořicová roláda s pomerančovým krémem

Skořicová roláda s pomerančovým krémem

Lahodnou roládu tvoří skořicový korpus, který je doplněný krásně jemným smetanovým krémem s vůní a chutí pomeranče. Připravíte ho jen...
Bramborové koláčky

Bramborové koláčky

I na podzim a v zimě, bychom měli na přípravu pokrmů využívat sezónní, v tomto období již spíše uskladněné potraviny. Základní recept...

Videorozhovor