Mandlové linecké cukroví

Mandlové linecké cukroví
zdroj: Kristýna Rybovičová

Třetí adventní neděle je za námi a přípravy cukroví jsou v plném proudu. Mandlové linecké cukroví je výborné s meruňkovou marmeládou a množství cukru snížíte obalením v sušeném sójovém mléce.

Porce: 30 kousků
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 15 minut (jeden plech)
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 2 žloutky
  • 70 g změklého másla
  • 80 g moučkové cukru
  • 3 lžíce mandlového mléka
  • 1 lžička sušené vanilky
  • citronová kůra z jednoho citronu
  • špetka soli
  • sušené sójové mléko na obalení
  • meruňková marmeláda

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. V hlubší míse smíchejte mouky, moučkový cukr, žloutek, máslo, sušenou vanilku, mandlové mléko, citronovou kůru a špetku soli. Vypracujte kompaktní těsto. Těsto nechce nejlépe přes noc odpočívat v lednici.
  3. Těsto rozválejte na plát cca 3–5 mm tlustý, poté z těsta vykrajujte různé tvary.
  4. Dejte je na plech a pečte zhruba 12 minut dozlatova. Nechte vychladit.
  5. Cukroví potřete marmeládou a slepujte k sobě vždy dva kusy.
  6. Linecké obalte v sušeném sójovém mléce a podávejte.

Náš tip
Použijte podle chuti i jiné marmelády, jako např. jahodovou nebo rybízovou.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky s makovou náplní

Rohlíčky jsou připraveny z vláčného tvarohového těsta a díky makové náplni jsou příjemně sladké. Mák je zajímavý nejen svou chutí, ale také obsahem vápníku a vlákniny.

Čtěte dál
Čokoládový termix s ostružinami

Čokoládový termix s ostružinami

Připravte si doma tradiční termix, který vám zachutná tak, že ten z obchodu již chtít nebudete. Vychlazený pak přijde vhod jako dezert...
Palačinky s pečeným banánem

Palačinky s pečeným banánem

Zpříjemněte si den sladkou snídaní. Palačinky ve spojení s pečeným banánem a kapkou rumu dostanou lehký exotický nádech.
Cuketové placky s mozzarellou

Cuketové placky s mozzarellou

Sezóna cuket je opět tu. Je tedy nejvyšší čas tuto naši sezónní zeleninu co nejvíce zařazovat do jídelníčku. Cuketové placky jsou skvělým...
Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lilek je čím dál tím více v naší kuchyni oblíbený. Připravovat z něj můžete různé pokrmy. Je ideální na zapékání či grilování. Tento...
Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým...
Květákové halušky s brynzou

Květákové halušky s brynzou

Halušky jsou tradičním jídlem Slovenska. Vyměňte klasické vydatné halušky za ty květákové. Pokrm je díky němu lehký, bezlepkový a nebudete...
Kefírové muffiny s borůvkami

Kefírové muffiny s borůvkami

Borůvky – malé modré plody, které u nás dozrávají od června do září. Jsou přírodním zdrojem vitamínů a mnoha zdraví prospěšných látek....
Kakaová quinoa s třešněmi

Kakaová quinoa s třešněmi

Na stromech se již začínají červenat první brzké odrůdy třešní, které si můžete natrhat pro první zobání a dezerty. Třešně se hodí...
Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou...
Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji...
Cizrnové těstoviny se zelím

Cizrnové těstoviny se zelím

Vhodnou alternativou pšeničných těstovin jsou těstoviny luštěninové. V obchodech jich naleznete celou řadu, jako např. cizrnové, ze...