Mandlové linecké cukroví

Mandlové linecké cukroví
zdroj: Kristýna Rybovičová

Třetí adventní neděle je za námi a přípravy cukroví jsou v plném proudu. Mandlové linecké cukroví je výborné s meruňkovou marmeládou a množství cukru snížíte obalením v sušeném sójovém mléce.

Porce: 30 kousků
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 15 minut (jeden plech)
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 2 žloutky
  • 70 g změklého másla
  • 80 g moučkové cukru
  • 3 lžíce mandlového mléka
  • 1 lžička sušené vanilky
  • citronová kůra z jednoho citronu
  • špetka soli
  • sušené sójové mléko na obalení
  • meruňková marmeláda

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. V hlubší míse smíchejte mouky, moučkový cukr, žloutek, máslo, sušenou vanilku, mandlové mléko, citronovou kůru a špetku soli. Vypracujte kompaktní těsto. Těsto nechce nejlépe přes noc odpočívat v lednici.
  3. Těsto rozválejte na plát cca 3–5 mm tlustý, poté z těsta vykrajujte různé tvary.
  4. Dejte je na plech a pečte zhruba 12 minut dozlatova. Nechte vychladit.
  5. Cukroví potřete marmeládou a slepujte k sobě vždy dva kusy.
  6. Linecké obalte v sušeném sójovém mléce a podávejte.

Náš tip
Použijte podle chuti i jiné marmelády, jako např. jahodovou nebo rybízovou.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Šátečky s tvarohem a marmeládou

Šátečky s tvarohem a marmeládou

Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.