Třetí adventní neděle je za námi a přípravy cukroví jsou v plném proudu. Mandlové linecké cukroví je výborné s meruňkovou marmeládou a množství cukru snížíte obalením v sušeném sójovém mléce.
Porce: 30 kousků
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 15 minut (jeden plech)
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g mandlové mouky
- 2 žloutky
- 70 g změklého másla
- 80 g moučkové cukru
- 3 lžíce mandlového mléka
- 1 lžička sušené vanilky
- citronová kůra z jednoho citronu
- špetka soli
- sušené sójové mléko na obalení
- meruňková marmeláda
Postup
- Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
- V hlubší míse smíchejte mouky, moučkový cukr, žloutek, máslo, sušenou vanilku, mandlové mléko, citronovou kůru a špetku soli. Vypracujte kompaktní těsto. Těsto nechce nejlépe přes noc odpočívat v lednici.
- Těsto rozválejte na plát cca 3–5 mm tlustý, poté z těsta vykrajujte různé tvary.
- Dejte je na plech a pečte zhruba 12 minut dozlatova. Nechte vychladit.
- Cukroví potřete marmeládou a slepujte k sobě vždy dva kusy.
- Linecké obalte v sušeném sójovém mléce a podávejte.
Náš tip
Použijte podle chuti i jiné marmelády, jako např. jahodovou nebo rybízovou.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.