Mandlové linecké cukroví

Mandlové linecké cukroví
zdroj: Kristýna Rybovičová

Třetí adventní neděle je za námi a přípravy cukroví jsou v plném proudu. Mandlové linecké cukroví je výborné s meruňkovou marmeládou a množství cukru snížíte obalením v sušeném sójovém mléce.

Porce: 30 kousků
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 15 minut (jeden plech)
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 2 žloutky
  • 70 g změklého másla
  • 80 g moučkové cukru
  • 3 lžíce mandlového mléka
  • 1 lžička sušené vanilky
  • citronová kůra z jednoho citronu
  • špetka soli
  • sušené sójové mléko na obalení
  • meruňková marmeláda

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. V hlubší míse smíchejte mouky, moučkový cukr, žloutek, máslo, sušenou vanilku, mandlové mléko, citronovou kůru a špetku soli. Vypracujte kompaktní těsto. Těsto nechce nejlépe přes noc odpočívat v lednici.
  3. Těsto rozválejte na plát cca 3–5 mm tlustý, poté z těsta vykrajujte různé tvary.
  4. Dejte je na plech a pečte zhruba 12 minut dozlatova. Nechte vychladit.
  5. Cukroví potřete marmeládou a slepujte k sobě vždy dva kusy.
  6. Linecké obalte v sušeném sójovém mléce a podávejte.

Náš tip
Použijte podle chuti i jiné marmelády, jako např. jahodovou nebo rybízovou.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Kapustová frittata

Kapustová frittata

Frittata je tradiční italský pokrm. Základ této pochoutky tvoří vejce. Zbylé ingredience můžete různě kombinovat. Výsledkem je po upečení slaný koláč, který se hodí jak na oběd, tak jako rychlá večeře.

Čtěte dál
Plněné krémové taštičky

Plněné krémové taštičky

Tento recept na těsto je univerzální a lze jej využít jak na slané, tak na sladké verze krémových taštiček. Červená řepa je bohatá...
Čočkové ragú

Čočkové ragú

Čočka je tradičním novoročním pokrmem. Připravit z ní můžete spoustu zajímavých pokrmů – třeba toto ragú. Čočka je výborným zdrojem...

Videorozhovor