Silvestrovské pohoštění: Batátové kanapky

Silvestrovské pohoštění: Batátové kanapky

Oslavte Silvestra a Nový rok netradičně. Připravte si na místo klasických jednohubek a chlebíčků tyto batátové kanapky. Můžete je ozdobit čímkoliv, co vás napadne a jistě si pochutnáte.

Porce: 18 ks
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 30 minut
Označení: Bezlepkové.

Ingredience

  • 2 středně velké batáty
  • 1 hruška
  • 50 g sýru s modrou plísní
  • 50 g krémového sýru
  • 20 g sušených rajčat
  • 70 g sušené šunky
  • 30 g parmezánu
  • 50 g humusu
  • 1 šalotka
  • ½ žluté papriky
  • ½ salátové okurky
  • 1 lžíce medu
  • slunečnicová semínka
  • dýňová semínka
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • sůl, pepř

Postup

  1. Očistěte a omyjte batáty. Nakrájejte je na silnější kolečka.
  2. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Batáty dejte na plech. Přidejte sůl, pepř, 2 lžíce přepuštěného másla a dejte péci na cca 30 minut dozlatova.
  4. Hrušky omyjte, zbavte je jadřinců a nakrájejte je na plátky do tvaru koleček. Na pánvi rozpusťte přepuštěné máslo. Přidejte hrušky, med a nechte vše zkaramelizovat. Poté odstavte.
  5. První třetinu batátů potřete humusem, ozdobte na plátky nakrájenou šalotkou, paprikou a salátovou okurkou.
  6. Druhou třetinu připravte s opečenou hruškou, sýrem s modrou plísní a opečenými semínky.
  7. Poslední třetinu potřete krémovým sýrem. Ozdobte je sušenou šunkou, rajčaty a parmezánem.

Náš tip
Sušenou šunku vyměňte za uzeného lososa ozdobeného kousky kopru.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lilek je čím dál tím více v naší kuchyni oblíbený. Připravovat z něj můžete různé pokrmy. Je ideální na zapékání či grilování. Tento vegetariánský, bezlepkový recept vás v létě jistě potěší.

Čtěte dál
Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým...
Květákové halušky s brynzou

Květákové halušky s brynzou

Halušky jsou tradičním jídlem Slovenska. Vyměňte klasické vydatné halušky za ty květákové. Pokrm je díky němu lehký, bezlepkový a nebudete...
Kefírové muffiny s borůvkami

Kefírové muffiny s borůvkami

Borůvky – malé modré plody, které u nás dozrávají od června do září. Jsou přírodním zdrojem vitamínů a mnoha zdraví prospěšných látek....
Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou...
Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji...
Cizrnové těstoviny se zelím

Cizrnové těstoviny se zelím

Vhodnou alternativou pšeničných těstovin jsou těstoviny luštěninové. V obchodech jich naleznete celou řadu, jako např. cizrnové, ze...
Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Sezóna jahod pomalu začíná a možností, jak je zpracovat, je plno. Bezlepkové tvarohové knedlíčky budou chutnat jak vám, tak vašim dětem....
Kedlubnové zelí s karamelizovanou cibulkou

Kedlubnové zelí s karamelizovanou cibulkou

Kedlubna patří mezi naši sezónní košťálovou zeleninu a její sklizeň probíhá právě v květnu. Obsahuje např. vitamín C, vitamíny skupiny...
Sekaná z mungo fazolí

Sekaná z mungo fazolí

Mungo fazole je luštěnina zelené barvy původem z Indie. V kuchyni má široké využití. Je vhodná jak do salátů, polévek, tak i k naklíčení....
Bezlepkový rebarborový koláč

Bezlepkový rebarborový koláč

Sezóna rebarbory se již blíží. Tato zelenina s typickou kyselou chutí se skvěle hodí na přípravu netradičních sladkých pokrmů. Konzumujte...
Vajíčková pomazánka s tvarohem

Vajíčková pomazánka s tvarohem

Oblíbeným způsobem, jak zpracovat uvařená velikonoční vajíčka, je příprava vajíčkové pomazánky. Vyzkoušejte její odlehčenou verzi s...