Silvestrovské pohoštění: Batátové kanapky

Silvestrovské pohoštění: Batátové kanapky

Oslavte Silvestra a Nový rok netradičně. Připravte si na místo klasických jednohubek a chlebíčků tyto batátové kanapky. Můžete je ozdobit čímkoliv, co vás napadne a jistě si pochutnáte.

Porce: 18 ks
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 30 minut
Označení: Bezlepkové.

Ingredience

  • 2 středně velké batáty
  • 1 hruška
  • 50 g sýru s modrou plísní
  • 50 g krémového sýru
  • 20 g sušených rajčat
  • 70 g sušené šunky
  • 30 g parmezánu
  • 50 g humusu
  • 1 šalotka
  • ½ žluté papriky
  • ½ salátové okurky
  • 1 lžíce medu
  • slunečnicová semínka
  • dýňová semínka
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • sůl, pepř

Postup

  1. Očistěte a omyjte batáty. Nakrájejte je na silnější kolečka.
  2. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Batáty dejte na plech. Přidejte sůl, pepř, 2 lžíce přepuštěného másla a dejte péci na cca 30 minut dozlatova.
  4. Hrušky omyjte, zbavte je jadřinců a nakrájejte je na plátky do tvaru koleček. Na pánvi rozpusťte přepuštěné máslo. Přidejte hrušky, med a nechte vše zkaramelizovat. Poté odstavte.
  5. První třetinu batátů potřete humusem, ozdobte na plátky nakrájenou šalotkou, paprikou a salátovou okurkou.
  6. Druhou třetinu připravte s opečenou hruškou, sýrem s modrou plísní a opečenými semínky.
  7. Poslední třetinu potřete krémovým sýrem. Ozdobte je sušenou šunkou, rajčaty a parmezánem.

Náš tip
Sušenou šunku vyměňte za uzeného lososa ozdobeného kousky kopru.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Šátečky s tvarohem a marmeládou

Šátečky s tvarohem a marmeládou

Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.