Silvestrovské pohoštění: Batátové kanapky

Silvestrovské pohoštění: Batátové kanapky

Oslavte Silvestra a Nový rok netradičně. Připravte si na místo klasických jednohubek a chlebíčků tyto batátové kanapky. Můžete je ozdobit čímkoliv, co vás napadne a jistě si pochutnáte.

Porce: 18 ks
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 30 minut
Označení: Bezlepkové.

Ingredience

  • 2 středně velké batáty
  • 1 hruška
  • 50 g sýru s modrou plísní
  • 50 g krémového sýru
  • 20 g sušených rajčat
  • 70 g sušené šunky
  • 30 g parmezánu
  • 50 g humusu
  • 1 šalotka
  • ½ žluté papriky
  • ½ salátové okurky
  • 1 lžíce medu
  • slunečnicová semínka
  • dýňová semínka
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • sůl, pepř

Postup

  1. Očistěte a omyjte batáty. Nakrájejte je na silnější kolečka.
  2. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Batáty dejte na plech. Přidejte sůl, pepř, 2 lžíce přepuštěného másla a dejte péci na cca 30 minut dozlatova.
  4. Hrušky omyjte, zbavte je jadřinců a nakrájejte je na plátky do tvaru koleček. Na pánvi rozpusťte přepuštěné máslo. Přidejte hrušky, med a nechte vše zkaramelizovat. Poté odstavte.
  5. První třetinu batátů potřete humusem, ozdobte na plátky nakrájenou šalotkou, paprikou a salátovou okurkou.
  6. Druhou třetinu připravte s opečenou hruškou, sýrem s modrou plísní a opečenými semínky.
  7. Poslední třetinu potřete krémovým sýrem. Ozdobte je sušenou šunkou, rajčaty a parmezánem.

Náš tip
Sušenou šunku vyměňte za uzeného lososa ozdobeného kousky kopru.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Kapustová frittata

Kapustová frittata

Frittata je tradiční italský pokrm. Základ této pochoutky tvoří vejce. Zbylé ingredience můžete různě kombinovat. Výsledkem je po upečení slaný koláč, který se hodí jak na oběd, tak jako rychlá večeře.

Čtěte dál
Plněné krémové taštičky

Plněné krémové taštičky

Tento recept na těsto je univerzální a lze jej využít jak na slané, tak na sladké verze krémových taštiček. Červená řepa je bohatá...
Čočkové ragú

Čočkové ragú

Čočka je tradičním novoročním pokrmem. Připravit z ní můžete spoustu zajímavých pokrmů – třeba toto ragú. Čočka je výborným zdrojem...

Videorozhovor