Kapustová frittata

Kapustová frittata
zdroj: Kristýna Rybovičová

Frittata je tradiční italský pokrm. Základ této pochoutky tvoří vejce. Zbylé ingredience můžete různě kombinovat. Výsledkem je po upečení slaný koláč, který se hodí jak na oběd, tak jako rychlá večeře.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 35–40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience (forma na koláč 20 cm)

  • 750 g brambor
  • 3 středně velké červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 6 vajec
  • 400 ml mléka
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 100 g parmezánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli, česnek a růžičkovou kapustu oloupejte a očistěte. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Brambory uvařte ve slupce do měkka. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na větší kostky.
  3. Cibuli s česnekem nakrájejte na tenké plátky. Parmezán nastrouhejte najemno.
  4. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci přepuštěného másla. Orestujte na něm cibuli do zlatova, přidejte česnek a nechte jej rozvonět. Poté přidejte růžičkovou kapustu. Vše společně orestujte a odstavte.
  5. Ve vyšší nádobě vyšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Ve větší míse smíchejte brambory, orestovanou zeleninu, směs vajec a vše důkladně promíchejte.
  6. Směs nalejte do předem vymazané pečicí formy. Povrch posypte parmezánem a pečte cca 35 minut.
  7. Frittatu nechte vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Frittatu připravujte podle sezónnosti např. s chřestem či špenátem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Vegetariánská velikonoční nádivka

Vegetariánská velikonoční nádivka

Velikonoce již pomalu klepou na dveře a je tedy ten správný čas, představit si recept velikonoční nádivku. Ta se tradičně připravuje s různými druhy masa a den starých rohlíků. Tuto verzi receptu ocení...

Čtěte dál
Nápoje plné vitamínů na posílení imunity

Nápoje plné vitamínů na posílení imunity

Jak nejlépe podpořit imunitní systém? Připravte si vitamíny nabité nápoje. Rakytník je zdrojem vitamínu C. Pomáhá proti chřipce a nachlazení....
Pohanka s pečenou zeleninou a klíčky

Pohanka s pečenou zeleninou a klíčky

Pohanka je výborná bezlepková potravina. Je vyhledávaná pro svůj bohatý obsah rutinu, který podporuje pevnost žilních stěn. Je také...

Videorozhovor