Kapustová frittata

Kapustová frittata
zdroj: Kristýna Rybovičová

Frittata je tradiční italský pokrm. Základ této pochoutky tvoří vejce. Zbylé ingredience můžete různě kombinovat. Výsledkem je po upečení slaný koláč, který se hodí jak na oběd, tak jako rychlá večeře.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 35–40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience (forma na koláč 20 cm)

  • 750 g brambor
  • 3 středně velké červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 6 vajec
  • 400 ml mléka
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 100 g parmezánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli, česnek a růžičkovou kapustu oloupejte a očistěte. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Brambory uvařte ve slupce do měkka. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na větší kostky.
  3. Cibuli s česnekem nakrájejte na tenké plátky. Parmezán nastrouhejte najemno.
  4. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci přepuštěného másla. Orestujte na něm cibuli do zlatova, přidejte česnek a nechte jej rozvonět. Poté přidejte růžičkovou kapustu. Vše společně orestujte a odstavte.
  5. Ve vyšší nádobě vyšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Ve větší míse smíchejte brambory, orestovanou zeleninu, směs vajec a vše důkladně promíchejte.
  6. Směs nalejte do předem vymazané pečicí formy. Povrch posypte parmezánem a pečte cca 35 minut.
  7. Frittatu nechte vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Frittatu připravujte podle sezónnosti např. s chřestem či špenátem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Čokoládový termix s ostružinami

Čokoládový termix s ostružinami

Připravte si doma tradiční termix, který vám zachutná tak, že ten z obchodu již chtít nebudete. Vychlazený pak přijde vhod jako dezert při horkých letních dnech.

Čtěte dál
Palačinky s pečeným banánem

Palačinky s pečeným banánem

Zpříjemněte si den sladkou snídaní. Palačinky ve spojení s pečeným banánem a kapkou rumu dostanou lehký exotický nádech.
Cuketové placky s mozzarellou

Cuketové placky s mozzarellou

Sezóna cuket je opět tu. Je tedy nejvyšší čas tuto naši sezónní zeleninu co nejvíce zařazovat do jídelníčku. Cuketové placky jsou skvělým...
Salát s prosciuttem a melounem

Salát s prosciuttem a melounem

Lehký letní salát, který si v horkém letním počasí zamilujete. Svěžest pokrmu dodá žlutý meloun, který v kombinaci s prosciuttem chuťově...
Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Italská kuřecí prsa s mozzarellou

Svěží rychlý oběd či večeře s nádechem Itálie si připravíte během pár minut. Vybírejte kvalitní kuřecí maso a doplňte jej listovým...
Květákové halušky s brynzou

Květákové halušky s brynzou

Halušky jsou tradičním jídlem Slovenska. Vyměňte klasické vydatné halušky za ty květákové. Pokrm je díky němu lehký, bezlepkový a nebudete...
Kefírové muffiny s borůvkami

Kefírové muffiny s borůvkami

Borůvky – malé modré plody, které u nás dozrávají od června do září. Jsou přírodním zdrojem vitamínů a mnoha zdraví prospěšných látek....
Kakaová quinoa s třešněmi

Kakaová quinoa s třešněmi

Na stromech se již začínají červenat první brzké odrůdy třešní, které si můžete natrhat pro první zobání a dezerty. Třešně se hodí...
Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Květákový krém s opečenými piniovými oříšky

Na polévky nezapomínejte ani v teplejším období a doplňujte jimi vyvážený jídelníček. Květák je u nás oblíbenou brukvovitou zeleninou...
Jahodová bublanina s pudinkem

Jahodová bublanina s pudinkem

Bublanina je typickým moučníkem z nadýchaného těsta, který potěší jak děti, tak dospělé. S voňavými jahodami a sladkým pudinkem ji...
Cizrnové těstoviny se zelím

Cizrnové těstoviny se zelím

Vhodnou alternativou pšeničných těstovin jsou těstoviny luštěninové. V obchodech jich naleznete celou řadu, jako např. cizrnové, ze...
Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Sezóna jahod pomalu začíná a možností, jak je zpracovat, je plno. Bezlepkové tvarohové knedlíčky budou chutnat jak vám, tak vašim dětem....