Kapustová frittata

Kapustová frittata
zdroj: Kristýna Rybovičová

Frittata je tradiční italský pokrm. Základ této pochoutky tvoří vejce. Zbylé ingredience můžete různě kombinovat. Výsledkem je po upečení slaný koláč, který se hodí jak na oběd, tak jako rychlá večeře.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 35–40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience (forma na koláč 20 cm)

  • 750 g brambor
  • 3 středně velké červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 6 vajec
  • 400 ml mléka
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 100 g parmezánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli, česnek a růžičkovou kapustu oloupejte a očistěte. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Brambory uvařte ve slupce do měkka. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na větší kostky.
  3. Cibuli s česnekem nakrájejte na tenké plátky. Parmezán nastrouhejte najemno.
  4. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci přepuštěného másla. Orestujte na něm cibuli do zlatova, přidejte česnek a nechte jej rozvonět. Poté přidejte růžičkovou kapustu. Vše společně orestujte a odstavte.
  5. Ve vyšší nádobě vyšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Ve větší míse smíchejte brambory, orestovanou zeleninu, směs vajec a vše důkladně promíchejte.
  6. Směs nalejte do předem vymazané pečicí formy. Povrch posypte parmezánem a pečte cca 35 minut.
  7. Frittatu nechte vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Frittatu připravujte podle sezónnosti např. s chřestem či špenátem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Dýňové „chilli con carne“

Dýňové „chilli con carne“

Chilli con carne je plné fazolí, rajčat a koření. Tradičně se připravuje s hovězím masem. V tomto receptu je však maso zaměněno za dýni, ale ani tak na chuti celý pokrm rozhodně neztrácí.

Čtěte dál
Křehký jablečný koláč

Křehký jablečný koláč

Křehký jablečný koláč neboli Apple pie je tradiční americký jablečný moučník. Je plný šťavnatého ovoce a připravuje se na křehkém máslovém...
Řepové noky s kozím sýrem a brusinkovou omáčkou

Řepové noky s kozím sýrem a brusinkovou omáčkou

Noky jsou malé knedlíčky, které se připravují z brambor. Dají se připravovat jak nasladko, tak také častěji naslano. Mohou se zapékat,...

Videorozhovor