Mandlová kaše s lyofilizovaným ovocem

Mandlová kaše s lyofilizovaným ovocem
zdroj: Kristýna Rybovičová

Tento recept na mandlovou kaši je vhodný jak pro vegetariány, tak vegany. Kaše je připravena z rostlinných ingrediencí a jelikož je stále zima, zdobí ji lyofilizované ovoce. Lyofilizované ovoce je nejprve prudce zmraženo a poté sušeno při nízkém tlaku a je výbornou náhradou čerstvého ovoce v zimě.

Porce: 1
Doba přípravy: 15 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.

Ingredience

  • 200 ml mandlového mléka
  • 50 g mandlové mouky
  • 1 lžička medu
  • ½ lžičky sušené vanilky
  • špetka soli
  • chia semínka
  • lyofilizované ovoce

Postup

  1. Mandlové mléko dejte do menšího hrnce a přiveďte ho k varu.
  2. Poté přidejte mandlovou mokou. Míchejte ji, dokud kaše nezhoustne.
  3. Kaši odstavte přidejte špetku soli, sušenou vanilku a med.
  4. Uvařenou kaši dejte do misky ozdobte ji ovocem, chia semínky a podávejte.

Náš tip
V létě kaši připravte s čerstvým ovocem a ozdobte ji oříškovým máslem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Nápoje plné vitamínů na posílení imunity

Nápoje plné vitamínů na posílení imunity

Jak nejlépe podpořit imunitní systém? Připravte si vitamíny nabité nápoje. Rakytník je zdrojem vitamínu C. Pomáhá proti chřipce a nachlazení. Kopřiva působí protizánětlivě a pomáhá při léčbě zánětu močových...

Čtěte dál
Pohanka s pečenou zeleninou a klíčky

Pohanka s pečenou zeleninou a klíčky

Pohanka je výborná bezlepková potravina. Je vyhledávaná pro svůj bohatý obsah rutinu, který podporuje pevnost žilních stěn. Je také...
Jáhlový nákyp s ovocem

Jáhlový nákyp s ovocem

Jáhly jsou tradiční českou bezlepkovou potravinou, která se postupně začíná opět vracet do našich jídelníčků. Vyzkoušejte z nich připravit...

Videorozhovor