Veganská avokádová mousse bez přidaného cukru

Veganská avokádová mousse bez přidaného cukru

Jestli je něco dokonale chutného a zároveň dokonale zdravého, tak je to tento avokádový, čokoládový pudink. Obsahuje avokádo, které je plné zdraví prospěšných mononenasycených MK, kvalitní kakao, které je bohaté na hořčík, banány, které dodají energii a draslík a v neposlední řadě kokosové lupínky a kokosový olej, které jsou pro svou energetickou denzitu a návykovou chuť nepostradatelnou složkou.

Porce: 3
Příprava: 10 min + 2 hodiny na vychlazení
Označení: Veganské a bezlepkové.
Ingredience

  • 1 větší avokádo
  • 2 menší nebo jeden velký, dobře zralý banán
  • 60 g datlové pasty
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 vrchovaté lžíce kvalitního kakaového prášku
  • 70 ml rostlinného nápoje

na ozdobu

  • SENSE COCO kokosové lupínky s javorovým sirupem (cca 30 g)

Postup
1. Do mixéru nebo food processoru postupně vložte dužinu z avokáda a všechny ostatní ingredience. Vše zmixujte do hladkého krému, občas stěrkou setřete zpět dolů do nádoby.
2. Krém rozdělte do 4 mističek a nechte vychladit alespoň na dvě hodiny. Před podávání ozdobte kokosovými lupínky.

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Kapustová frittata

Kapustová frittata

Frittata je tradiční italský pokrm. Základ této pochoutky tvoří vejce. Zbylé ingredience můžete různě kombinovat. Výsledkem je po upečení slaný koláč, který se hodí jak na oběd, tak jako rychlá večeře.

Čtěte dál
Plněné krémové taštičky

Plněné krémové taštičky

Tento recept na těsto je univerzální a lze jej využít jak na slané, tak na sladké verze krémových taštiček. Červená řepa je bohatá...
Čočkové ragú

Čočkové ragú

Čočka je tradičním novoročním pokrmem. Připravit z ní můžete spoustu zajímavých pokrmů – třeba toto ragú. Čočka je výborným zdrojem...