Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou

Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou
zdroj: Kristýna Martínková

Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje příjemný pocit v žaludku.

Porce: 6
Doba přípravy: 45 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • 3 větší brambory
  • 2 větší petržele
  • 2 žluté cibule
  • 100 g baby špenátu
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • hrst medvědího česneku
  • zakysaná smetana
  • sůl, pepř

Postup

  1. Zeleninu omyjte a oloupejte.
  2. Brambory, petržel, cibuli nakrájejte na kostky. Medvědí česnek se špenátem nasekejte nahrubo.
  3. Ve větším hrnci rozehřejte přepuštěné máslo.
  4. Zpěňte na něm nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte brambory, petržel a vše společně chvíli opékejte.
  5. Podlijte vše vývarem a nechte vařit zhruba 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  6. Poté přidejte baby špenát s medvědím česnekem a vše chvíli společně povařte.
  7. Tyčovým mixérem vše zmixujte do hladké konzistence.
  8. Polévku dochuťte solí, pepřem a ozdobte zakysanou smetanou.

Náš tip
Polévku můžete dochutit i mladými jarními kopřivami.       

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Hruškový chlebíček s ořechy

Hruškový chlebíček s ořechy

Hrušky jsou znakem podzimu. Jsou skvělé na přípravu různých moučníků. Hruškový chlebíček krásně voní, je díky ovoci vláčný a ořechy v něm krásně křupou.

Čtěte dál
Domácí skořicové „cini minis“

Domácí skořicové „cini minis“

Domácí „Cini Minis“ jsou krásně křupavé a plné skořice. Při přípravě si ohlídáte množství přidaného cukru a společně s tvarohem vytvoříte...
Bachovy esence a Bachovy pastilky pomohou dostat vaši psychiku pod kontrolu

Bachovy esence a Bachovy pastilky pomohou dostat vaši psychiku pod kontrolu

Bachovy esence jsou pojmenovány po Edwardu Bachovi, britském lékaři. Byl velmi zaujatý homeopatií a v roce 1930 sestavil soubor 38...
Hrušková marmeláda provoněná kořením

Hrušková marmeláda provoněná kořením

Hrušková marmeláda je krásně provoněna kořením a můžete ji připravovat po celý rok. Ve sklenici vydrží několik měsíců a hodí se jak...
Křupavé cukety v kukuřičné strouhance

Křupavé cukety v kukuřičné strouhance

Pár cuket se ještě zelená na zahradě a je nejvyšší čas je zpracovat. Připravte z nich výborné cuketové řízečky, které jsou díky kukuřičné...
Kynuté koláče s drobenkou a hruškovými povidly

Kynuté koláče s drobenkou a hruškovými povidly

Kynuté koláče jsou tradiční českou pochoutkou. Můžete si vybrat z různých příchutí a náplní. Vyzkoušejte recept na bezvaječné těsto,...
Špaldová buchta s pudinkem

Špaldová buchta s pudinkem

Špaldová buchta je výborným moučníkem k víkendovému posezení. Díky pudinku a zakysané smetaně je buchta svěží a vláčná.
Ranní kuskus s meruňkami a mátou

Ranní kuskus s meruňkami a mátou

Kuskus vařený v mléce je skvělou obměnou ranních kaší. Meruňky kuskus osladí, máta příjemně provoní a výborná snídaně je na stole.
Špenátové lasagne s mozzarellou a parmezánem

Špenátové lasagne s mozzarellou a parmezánem

Lasagne lze připravit na několik různých způsobů. Výborné jsou jak sladké, tak slané varianty. Recept na ty špenátové je velice jednoduchý....
Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat

Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat

Zahrádky se pomalu začínají plnit šťavnatými rajčaty a omáčky z těch čerstvých jsou prostě ty nejlepší. Vyzkoušejte recept na rychlé...
Cukeťáky s cibulkou a tofu

Cukeťáky s cibulkou a tofu

Využijte sezóny cuket a připravte si výborné cuketové placky. Cukeťáky jsou letní obměnou klasických bramboráků. Jsou lehké, voňavé...
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem

Jahody jsou ovocem začátku léta. Ve spojení s pudinkem vykouzlíte lehký dezert ideální do horkých dnů. Řezy jsou plné ovoce a krásně...