Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje příjemný pocit v žaludku.
Porce: 6
Doba přípravy: 45 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience
- 3 větší brambory
- 2 větší petržele
- 2 žluté cibule
- 100 g baby špenátu
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce přepuštěného másla
- hrst medvědího česneku
- zakysaná smetana
- sůl, pepř
Postup
- Zeleninu omyjte a oloupejte.
- Brambory, petržel, cibuli nakrájejte na kostky. Medvědí česnek se špenátem nasekejte nahrubo.
- Ve větším hrnci rozehřejte přepuštěné máslo.
- Zpěňte na něm nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte brambory, petržel a vše společně chvíli opékejte.
- Podlijte vše vývarem a nechte vařit zhruba 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
- Poté přidejte baby špenát s medvědím česnekem a vše chvíli společně povařte.
- Tyčovým mixérem vše zmixujte do hladké konzistence.
- Polévku dochuťte solí, pepřem a ozdobte zakysanou smetanou.
Náš tip
Polévku můžete dochutit i mladými jarními kopřivami.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Přežili jste Valentýna bez kupovaných kytek? Pak jste pomohli přírodě
Únor je sice posledním zimním měsícem, ale slibuje potěšení pro různé prodejce v podobě Valentýna. Ať už ho slavíte nebo ne, z jakéhokoli důvodu, patří k němu neodmyslitelně kytice. A s těmi nám vyvstává...
Čtěte dálAstronomické jaro vs. jaro ve vzduchu: Jak nás ovlivňují venkovní vysoké teploty?
Astronomicky první jarní den přijde letos 20. března přesně ve 4:07 hodin. Zároveň bude tento den vycházet Slunce přesně na východě...
Proskurník lékařský neboli ibišek – okrasná bylina s léčivými účinky
Ibišek jistě znáte jako okrasnou rostlinu, ale máte povědomí i o jejích léčebných účincích? Po celém světe je totiž ibišek pěstován...
Jak by mělo vypadat správné sezónní stravování? Nejenom potraviny, ale i úprava je důležitá
Zkuste se nyní zamyslet nad tím, nakolik a v čem se liší vaše strava v zimě a v létě. Pokud si položíte otázku, jestli by se měla lišit,...
Kosmetické vychytávky na dovolenou k moři – přírodní repelent, tuhé mýdlo i esenciální oleje
Ať už plánujete dovolenou u moře, na venkově nebo na horách, je potřeba se na ni dobře připravit. Ideálně tak, abyste ušetřili co nejvíc...
Pažitka – na jakém místě ji pěstovat a jak si ji uchovat co nejdéle k využití v kuchyni?
Pažitka neboli šnytlík je oblíbenou bylinkou mnoha kuchyní. Není divu, jedná se o chutnou rostlinku s ostřejší chutí, svěžím aroma,...
Sezónní alergie: Jak poznáte, že máte pylovou alergii?
Já nemám na nic alergii! A jak to víte? První výskyt alergie v dospělém věku není nijak výjimečnou záležitostí. Pokud jste doteď nevěděli...
Jak vyzrát na nepříjemné pocení? Pomohou deodoranty, ale i přírodní prostředky
Teplé počasí pro řadu z nás znamená propocené koláče v podpaží, pod prsy, mokré mapy na zádech či nepříjemný zápach nohou. Takovému...
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Březová voda jako jarní životabudič: V čem všem její popíjení prospívá zdraví?
Jedním z typických symbolů jara je bříza, která má hojné použití ve fytoterapii, lidové medicíně. Byla jedním z magických stromů, vyhledávaných...
Divoké jarní bylinky pro podporu očisty těla
Březen je měsícem procitání ze zimy a ve vzduchu už je cítit jaro. Příroda se probouzí prvními květy barevných krokusů a co nevidět...
Bezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Den jarní rovnodennosti se blíží. Co přesně se děje s naší planetou?
Jaro už mnozí z nás nedočkavě vyhlížejí, a i když to meteorologické už začalo, na to pravé astronomické si ještě musíme chviličku počkat....