Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje příjemný pocit v žaludku.
Porce: 6
Doba přípravy: 45 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience
- 3 větší brambory
- 2 větší petržele
- 2 žluté cibule
- 100 g baby špenátu
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce přepuštěného másla
- hrst medvědího česneku
- zakysaná smetana
- sůl, pepř
Postup
- Zeleninu omyjte a oloupejte.
- Brambory, petržel, cibuli nakrájejte na kostky. Medvědí česnek se špenátem nasekejte nahrubo.
- Ve větším hrnci rozehřejte přepuštěné máslo.
- Zpěňte na něm nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte brambory, petržel a vše společně chvíli opékejte.
- Podlijte vše vývarem a nechte vařit zhruba 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
- Poté přidejte baby špenát s medvědím česnekem a vše chvíli společně povařte.
- Tyčovým mixérem vše zmixujte do hladké konzistence.
- Polévku dochuťte solí, pepřem a ozdobte zakysanou smetanou.
Náš tip
Polévku můžete dochutit i mladými jarními kopřivami.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Zářivá slunečnice: slunečnicová semínka a olej jako booster pro vaši pleť
Slunečnice je jednou z typických letních květin. Její vysoká majestátnost, tyčící se za ploty chalup nebo projasňující krajinu zářivě žlutými květy je pastvou pro oči na pohodové procházce. Slunečnice...
Čtěte dálUžijte si léto s aromaterapií, ochladí a zažene otravný hmyz
I když po aromaterapii saháme spíše v obdobích respiračních onemocnění a pro dotvoření slavnostní nálady v rámci posezení přátel nebo...
Bezový květ – léčivé účinky a využití
Černý bez kvete v průběhu několika týdnů v období zhruba od května do července, několika pozdními květy však můžeme být obdařeni ještě...
Ranní rituály pro radostnější vstávání – proč nám světlo ráno dělá dobře?
Využijme toho, že tu máme období, kdy je ráno brzy vidět a z postele se nám chce o něco více než v zimě. Tma a šero do pozdních ranních...
Květnové bylinky pro zdraví: Co můžete aktuálně nasbírat na zahradě či ve volné přírodě?
Měsíc květen s sebou přináší velké bohatství léčivých bylin, které můžeme pěstovat nebo je najít ve volné přírodě. Nejen bylinkářky...
Jarní síla medvědího česneku. Jaká jsou pravidla pro jeho sběr?
Cítíte se často unavení a bez energie? Časté jarní výkyvy teplot vás vyčerpávají? Zkuste dobít energii a načerpat sílu z medvědího...
Jarní péče o pleť – co potřebuje vaše pokožka a jak jí prospěje očista a detoxikace?
Tak jako se střídají roční období, mění se i metabolismus naší pleti. Na jaře je potřeba, aby se pomalu přizpůsoboval vyšším teplotám...
Přežili jste Valentýna bez kupovaných kytek? Pak jste pomohli přírodě
Únor je sice posledním zimním měsícem, ale slibuje potěšení pro různé prodejce v podobě Valentýna. Ať už ho slavíte nebo ne, z jakéhokoli...
Astronomické jaro vs. jaro ve vzduchu: Jak nás ovlivňují venkovní vysoké teploty?
Astronomicky první jarní den přijde letos 20. března přesně ve 4:07 hodin. Zároveň bude tento den vycházet Slunce přesně na východě...
Proskurník lékařský neboli ibišek – okrasná bylina s léčivými účinky
Ibišek jistě znáte jako okrasnou rostlinu, ale máte povědomí i o jejích léčebných účincích? Po celém světe je totiž ibišek pěstován...
Jak by mělo vypadat správné sezónní stravování? Nejenom potraviny, ale i úprava je důležitá
Zkuste se nyní zamyslet nad tím, nakolik a v čem se liší vaše strava v zimě a v létě. Pokud si položíte otázku, jestli by se měla lišit,...
Kosmetické vychytávky na dovolenou k moři – přírodní repelent, tuhé mýdlo i esenciální oleje
Ať už plánujete dovolenou u moře, na venkově nebo na horách, je potřeba se na ni dobře připravit. Ideálně tak, abyste ušetřili co nejvíc...
Pažitka – na jakém místě ji pěstovat a jak si ji uchovat co nejdéle k využití v kuchyni?
Pažitka neboli šnytlík je oblíbenou bylinkou mnoha kuchyní. Není divu, jedná se o chutnou rostlinku s ostřejší chutí, svěžím aroma,...