Máte-li chuť na lehký oběd či večeři, vyzkoušejte tento vitamíny nabitý salát. Je bohatým zdrojem vlákniny a příjemně zasytí. Pečená růžičková kapusta má výbornou chuť, obsahuje především vitamíny C a K. Naklíčené mungo fazole jsou zase snadno stravitelné zdroje bílkovin a kyseliny listové.
Porce: 4
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.
Ingredience
- 500 g růžičkové kapusty
- 200 g polníčku
- 200 g baby špenátu
- 1 větší červená cibule
- 1 brokolice
- 75 g naklíčených mungo fazolí
- 5 velkých mrkví
- řepkový olej
- sůl, pepř
Na zálivku
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička medu
- 1 lžíce šťávy z citronu
- sůl, pepř
Postup
- Troubu si předehřejte na 200 °C. Očistěte růžičkovou kapustu, zakápněte ji řepkovým olejem, přidejte sůl a pečte zhruba 20 minut dozlatova.
- Omyjte brokolici, rozdělte ji na růžičky a vařte ji v osolené vodě na skus. Nechte vychladnout.
- Mezitím si připravte zbylou zeleninu. Omyjte špenát s polníčkem. Červenou cibuli, uvařenou brokolici nakrájejte na plátky. Vše dejte do větší mísy, přidejte klíčky, růžičkovou kapustu.
- Ingredience na zálivku smíchejte v menší misce, přidejte ji k zelenině a vše důkladně promíchejte.
- Mrkev očistěte a škrabkou ji nastrouhejte na tenké plátky. V hlubší pánvi rozpalte řepkový olej a opékejte mrkev dokřupava. Po vyndání ji nechte osušit na papírovém ubrousku.
- Na talíř připravte hotový salát, ozdobte ho mrkvovým chipsem a podávejte.
Náš tip
Na pánvi opečte slunečnicová či dýňová semínka a ozdobte jimi salát.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.