Kešu pomazánka se sušenými rajčaty a kapkou citrónu

Kešu pomazánka se sušenými rajčaty a kapkou citrónu

Rostlinných pomazánek na bázi sójy, oříšků či rajčat je ke koupi již opravdu hodně. Problém je ale s jejich reálnou výživovou hodnotou, která často pokulhává - sójová bílkovina, různá dochucovadla a nebo větší množství soli. Tato kešu pomazánka nemá ani jedno a naopak má výbornou výživovou hodnotu - je bohatá na zdravé tuky, bílkoviny a vitamíny B komplexu.

Porce: 4
Doba přípravy: 10 min + 2 hod na uležení
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové a bez přidané soli.
Ingredience

  • 100 g kvalitních kešu ořechů, namočených alespoň na 3 hodiny ve vodě
  • 30 g BIO sušených rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí

Postup
1. Sušená rajčata nejprve dejte do misky a zalijte je horkou vodou.
2. Mezitím slijte kešu ořechy a vložte je do mixéru či food procesoru. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, citrónovou šťávu, lahůdkové droždí a pokrájená sušená rajčata. Na závěr přijdete i 3 lžíce horké vody z rajčat.
3. Vše mixujte do lehce hrubé konzistence – malé kousky nejsou na škodu.  
4. Pomazánku nechte uležet v ledničce alespoň 2 hodiny a poté podávejte – na chlebu, s krekry či jako dip.

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!